avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - schimbarea destinatarului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - schimbarea destinatarului

am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum fetita insista sa -i trimit banii pe numele ei . Intrebarea este , daca eu pot sa pun acesti bani pe numele fetei , daca este legal , sa nu ma dea in judecata ptr neplata pensiei . Astept raspuns . Multumesc .
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 15:58, 8 Septembrie 2015
Nimeni nu stie de ce a cerut minora ca banii sa-i fie platiti direct ei. V-ati gandit la varianta ca mama sa nu-i asigure nimic si atunci copila sa aiba nevoie de bani ca sa-si mai cumpere unele, altele?
Eu ca parinte as incerca sa vad de ce este asta dorinta copilei.
Domnul insa a pus o intrebare din punct de vedere legal ,daca poate plati pensia alimentara direct fetei si da, o poate face.

NU! nu o poate face! copila este minora iar pensia se plateste celui ce a cerut-o in numele ei, adica mamei....
si de unde pana unde ideea ca nu i se asigura cele necesare? cum traiti voi cum impresia ca mama trebuie sa platesca intretinere, chirie, mancare, rechizite, meditatii, iar banii de pensie sunt banii copilului pentru mofturi...
nu draga mea ony2k2..acei bani sunt bani pentru cresterea si ingrijirea copilului...asta insemnand incusiv sandvisul pe care il mananca de dimineata, sau factura la internet, sau medicatiile pentru BAC. daca tatal vrea, poate sa plateasca in natura. dar plata in natura nu inseamna ultimul racnet de fustita scurta si un parfumel, ci tot ceea ce considera mama ca e necesar pentru cresterea si ingirjirea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elenazan elenazan Sotii au divortat acum multi ani,fetita a fost incredintata mamei.Acum fata are aproape 17 ani si a ales sa locuiasca cu tatal.Tatal plateste in continuare ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara horatiu67 horatiu67 Am si eu o problema mai delicata. Sunt divortat de mai bine de trei ani, timp in care am platit fiicei mele pensia alimentara conform celor prevazute in actul ... (vezi toată discuția)