avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare. Daca se poate sa-mi comunicati pasii care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare. Daca se poate sa-mi comunicati pasii care trebuie facuti pentru a da in judecata Politia

Aseara dupa ora 12 noaptea un grup de indivizi au oprit masina in apropierea locuintei mele au dat muzica la maxim si a inceput o galagie teribila tipand si injurand.
Eu am sunat la 112 comunicand situatia insa agentul de politie nu a vrut sa raspunda solicitari mele asa ca dupa un timp mai am sunat,a raspuns iar agentul de politie spunandu-mi ca politia are treburi mai serioase de facut ,ca se ocupa de violuri si cand o avea timp de mine atunci va veni,deranjat de muzica data la maxim si de scandal mai am sunat iar insa de aceasta data m-am adrsat pe alt ton spunandu-i ca deranjarea linisti publice este sanctionata in state civilizate.

Dupa aceasta solicitare am constatat cu stupoare ca unul dintre scandalagii a fost sunat pe mobil si indivizi asteptau echipajul de politie care dupa putin timp a aparut,la sosirea echipajului am m-am prezentat si eu insa unul din agenti de politie mi-a solicitat buletinul si a scris pe un simplu caiet datele din buletin,in acest timp indivizi solicitau agentului sa ea caietul de pe masina lor ca le zgarie masina,eu am crezut ca politia va face un proces verbal insa agentul de politie mi-a solicitat sa plec acasa,celalalt agent se ruga de unul dintre indivizi sa faca liniste spunandui -Mai incet mai Mirele (pe un ton care demonstra ca se cunosteau) dupa ce am plecat acasa indivizi au inceput sa faca ironii pe seama politistilor spunandule si razandule in fata-Ne bagati la puscarie si eta ba am primit amenda 1000 de lei.
Dupa plecarea echipajului de Politie scandalagii si-au vazut de treaba ,eu mai am sunat inca o data la 112 insa agentul de politie de la telefon a spus ca ei au dat amenda si nu mai are ce sa le faca in acel moment am amenintat ca merg la forurile superioare si am inchis telefonul ,in cel mai scurt timp unul dintre scandalagii a fost sunat si acesta a spus la telefon gata fac liniste dupa care s-a urcat in masina si a plecat ,eu vazand ca indivizi au plecat am sunat agentul de politie sa nu mai trimita echipaj ca sa nu vina degeaba,dupa telefonul meu scandalagii au revernit bucurosi probabil anuntati de catre o persoana din politie ,asa ca s-au saturat de scandal pana la ziua.
De dimineata discutand cu o persoana care a fost de fata am aflat ca nu s-a dat nici o amenda ,Politia Romana a simulat ca-si face datoria .

Eu am inregistrare cu scandalagii,am familia martora cand agentul de politie spunea la telefon ca indivizi au fost amendati ,eu nu vreu decat sa aflu pe cale legala interventiile politiei (violuri)de la acea ora si data si vrea sa aflu in scris daca a fost acordate amenzile (spuse de politai) la cei care au deranjat liniste publica.
Daca politia doar a spus ca au interventii la cazuri de viol si nu a avut si nu au acordat amenzile pe care au spus ca lea dat eu sunt hatarat sa dau Politia in judecata si sa cer despagubiri morale,am un copil care nu a putut sa se odihneasca toata noaptea ,la fel si eu si membri familiei.
Va rog sa-mi comunicati pasi care trebuiesc facuti pentru ca politia care apara deligventi sa plateasca.
Prima mea miscare va fi luni cand voi adresa politiei o cerere pentru aflarea a cea ce am spus mai sus in nota,paralel ma voi interesa sa mediatizez la o televiziune publica activitatea politiei in favoarea deligventei,insa totul trebuie facut sistematic de acea am apelat la ajutorul dv.Multumesc anticipat.
Am uitat sa spun ca am comunicat la 112 nr de inmatriculare al masini.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2015
MarianSima, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters331166 , utilizator 18:26, 11 Septembrie 2015
La cat "tam-tam" s-a facut pe seama nr 112 sa ni-l bagam in cap ca e nr de urgenta, eu n-am auzit nicaieri sa se fi zis ca acolo se suna numai daca viata iti este in pericol! Ptr restul se suna la sectia de politie din cartier? Si omul de rand, ca sa zic asa, de unde sa stie asta? In alta ordine de idei, de ce politia n-ar putea fi luata la rost? Ptr ca e POLITIE? Da' mi-a placut paralela domnului cu "turma"! Succes!
În cei 2 ani în care am avut problema respectivă am sunat atât direct la secție cât și la 112. Dar indiferent la ce număr sunam, veneau tot cei de la secție. Asta dacă nu sunam cumva la poliția locală.
Multi dintre voi comentati doar ca sa va aflati in treaba fara sa stiti macar ce este 112 si la ce fel de urgente raspunde acest serviciu. Puteati da o simpla cautare pe site-ul 112 si va puteati informa ce este un apel de urgenta. Cititi aici [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
retex, utilizator
Stimata doamna, nu este prima data cand ne confruntam cu diverse neintelegeri referitoare la numarul de urgenta 112. Am intrebat si atuncii, intreb si acum daca la acest numar se apeleaza doar "cand este pusa in pericol viata" ??? am intrat pe pagina lor si iata raspunsul ;ESTE O SITUAŢIE DE URGENŢĂ atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor şi Salvării pentru a salva v i a ţ a, p r o p r i e t a t e a şi m e d i u l.
Pentru a putea aprecia corect dacă o situaţie este de urgenţă, cetăţeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare: „Este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?”
[ link extern ]
Pentru toți cei care consideră că ipotetic pot ”lua la rost” Poliția pentru faptul că sancționează sau nu sancționează o persoană, le spun că se înșeală! Polițistul are libertatea de a decide dacă se impune sancționarea contravențională a unei persoane sau nu, în funcție de mai mulți factori, precum pericolul social al faptei, circumstanțele personale ale persoanei, atitudinea acesteia etc. Mai nou, de când cu intrarea în vigoare a noilor Coduri, chiar și în cazul comiterii unei infracțiuni, în cazul renunțării la urmărirea penală, procurorul are libertatea de a alege dacă ia o măsură împotriva făptuitorului sau nu ia.
Dacă polițistul nu-și face treaba va răspunde în fața șefului său, nu în fața oricărui cetățean fără habar de cunoștințe în domeniu.

Alte discuții în legătură

Telefon la 112 si acuma ma suna politia adelina prada adelina prada in urma cu cateva luni, pe la 3 noaptea, s-au trezit doi, (unul si una), cred ca erau si sub infuienta alcolului, sa se puna la taclale exact pe banca din fata ... (vezi toată discuția)
Vecini violenti constantin29 constantin29 Buna seara,am o problema cu niste romi care s-au mutat in vecinatatea casei mele de cativa ani...Periodic se imbata fac scandal ,se injura intre ei,isi alunga ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru sunat nejustificat la 112. doresc să contest procesul verbal, are rost? Mihai Eremia Mihai Eremia 1. În data de 21 iulie am sunat la 112 deoarece în blocul din vecinătate se asculta muzica la o intensitate ridicată. 2. Un echipaj de poliție a venit ... (vezi toată discuția)