Aş avea şi eu o nelămurire, dacă poate cineva să mă lămurească. E vorba că doi soţi au două fete. Soţii au în proprietate o casă, unul din ei moare, nu se face succesiunea. Soţul rămas în viaţă vinde casa şi la fete nu le dă nimic din preţul încasat, iar el se mută în chirie.Intrebarea ar fi, dacă avea dreptul să vândă casa fără acordul fetelor,iar dacă tot a vândut-o, fetele mai pot recupera ceva din preţul încasat de tatăl lor şi care bar fi modalitatea. MULŢUMESC F. MULT. Adresa mea este: vasilebloj@yahoo.com (nu ştiu dacă mai trebuia să o scriu).
Da domnule av. Niculescu, asa este, apt. era bun propriu al sotului ramas in viata. In aceasta situatie avea dreptul legal sa il vanda fara consimtamntul fetelor, si daca l-a vandut avea obligatia legala sa le dea ceva fetelor
Fiind vorba de un bun propriu al sotului ramas in viata, acesta putea sa instraineze apartamentul fara a fi nevoie de acceptul fiicelor. Fiecare poate dispune de un bun propriu dupa bunul sau plac.
Domnule Pilu,
Atata timp cat apartamentul era bun propriu, fiicele n-aveau niciun drept asura lui decat in eventualitatea decesului acestui sot suravietuitor. Cat este in viata, poate face ce vrea cu el, deci vanzarea este in regula, iar fiicele nu trebuiau intrebate daca sunt de acord sau nu.
Ele mai pot primit eventual bani daca acest sot supravietuitor lasa ceva in vreun cont atunci cand va deceda.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin