avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... El este casatorit dar are un copil in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

El este casatorit dar are un copil in afara casatoriei

Buna ziua As vrea sa ma lamureasca cineva in legatura cu problema cu care ma confrunt.Am avut o relative de doi ani cu in baiat.Totul era minunat intre noi si am fost deacord amandoi sa avem un copil.Am cunoscut familia lui prieteni Dar nimeni nu mi_a spus .ca era casatorit.Am aflat cand nu mai puteam face nimic ..Inca de cand eram in Luna a 8 ne_a parasit Nascand acest minunat suflet mi s_a parut omeneste sa il anunt .ca are un copil si .ca il astept sa il recunoasca..insa nu a venit la maternitate astfel am fost nevoita sa il trec pe numele meu..Nu a venit la nastere nu a venit la botez nu a participat la cheltuielile ptr copil Dar acum doreste recunoasterea lui.Poate recunoaste copilul dc este casatorit cu alta doamna ?mintindu_ma si el si familiar lui nu as Dori sa mai aiba vre_o treaba cu noi mai ales .ca locuieste in alta Tara.Vrea sa imi ia copilul ptr .ca sotia lui nu poate face copii Are vre_o sansa vreodata sa il ia ...consider .ca acest copil nu are ce invata de la un astfel de parinte iresponsabil si mincinos.Cum sa procedez?astept in raspuns multumesc ..app in aceste conditions copilul meu are vre_un drept el nefii:Ond trecut pe certificat
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:59, 29 Septembrie 2015
mirebire a scris:

ar fi bine daca am da sfaturile bazate pe situatia celui care cere sfaturile nu bazate pe situatia noastra ....

@qubik: nu am intalnit nici o hotarare in care sa se ia in calcul doar veniturile parintilor, in plus nu inteleg ce legatura are impresionabilitatea copilului cu incredintarea copilului catre tata .....

- [editat]
Daca minorul are cel putin 10 ani, poate fi chemat in instanță pentru a fi intrebat de judecator: tu cu cine vrei sa stai? cu mama sau cu tata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Qubik a scris:

Daca minorul are cel putin 10 ani, poate fi chemat in instanță pentru a fi intrebat de judecator: tu cu cine vrei sa stai? cu mama sau cu tata?

1. Dacă minorul are cel puțin 10 ani este chemat obligatoriu la instanță pentru a fi ascultat. Dacă are sub 10 ani, poate fi chemat la aprecierea instanței.

2. Ascultarea minorului se face fără prezența altor persoane (nici chiar a părinților), iar judecătorul nu-l întreabă doar cu cine vrea să stea. De fapt, nici nu-l întrabă direct despre acest aspect ci încearcă să deducă din discuția pe care o are cu minorul la care dintre părinți ar fi mai bine să-i fie stabilit domiciliul.
@Martonze: Afirmatiile respective sunt ale dnei, nu ale domnului. Stim de ce ii este frica mamei: este frica oricarei mame, este o conditionare fizica menita sa asigure supravietuirea copilului si e valabila pentru multe specii.
Nu o ajuta cu nimic sa-i exacerbam frica asta.
Nu e vorba de exacerbarea fricii, ci de informare, ca să ştie ce i se poate întâmpla; şi, tot din experienţă, mamele simt pericolul, cei dinafară judecă nişte informaţii seci, dar acea mamă ascultă vocea care o ameninţă, acea mamă vede expresia feţei celui care o ameninţă, acea mamă vede"gingăşia" cu care acel tată se apropie de copil.
O vorbă din bătrâni spune: "Frica e mai bună ca sperietura" :)

P.S.
Instanţele dau hotărâri numai în interesul superior al copilului.

Bănuiesc că interesul superior al copilului meu a fost să aibă noaptea coşmaruri, să refuze a ieşi din casă cca 2 luni, pierzând un trimestru de grădiniţă, să fie luat cu salvarea, să urmeze tratament psihiatric, să povestească cu poliţişti şi executori, etc. bată-le vina de probe, de rapoarte psihologice, de declaraţii de martori, toate împreună nu au putut trece peste înţelepciunea onoratei instanţe!
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea unui copil major deja recunoscut de un alt tata dangeorgescu2014 dangeorgescu2014 Buna ziua, Ma adresez si eu forumului dvs cu urmatoarea problema. Sunt un barbat in varsta de 32 ani nascut in afara casatoriei si recunoscut de un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ... RoxS87 RoxS87 Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada ... (vezi toată discuția)
Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)