avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... El este casatorit dar are un copil in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

El este casatorit dar are un copil in afara casatoriei

Buna ziua As vrea sa ma lamureasca cineva in legatura cu problema cu care ma confrunt.Am avut o relative de doi ani cu in baiat.Totul era minunat intre noi si am fost deacord amandoi sa avem un copil.Am cunoscut familia lui prieteni Dar nimeni nu mi_a spus .ca era casatorit.Am aflat cand nu mai puteam face nimic ..Inca de cand eram in Luna a 8 ne_a parasit Nascand acest minunat suflet mi s_a parut omeneste sa il anunt .ca are un copil si .ca il astept sa il recunoasca..insa nu a venit la maternitate astfel am fost nevoita sa il trec pe numele meu..Nu a venit la nastere nu a venit la botez nu a participat la cheltuielile ptr copil Dar acum doreste recunoasterea lui.Poate recunoaste copilul dc este casatorit cu alta doamna ?mintindu_ma si el si familiar lui nu as Dori sa mai aiba vre_o treaba cu noi mai ales .ca locuieste in alta Tara.Vrea sa imi ia copilul ptr .ca sotia lui nu poate face copii Are vre_o sansa vreodata sa il ia ...consider .ca acest copil nu are ce invata de la un astfel de parinte iresponsabil si mincinos.Cum sa procedez?astept in raspuns multumesc ..app in aceste conditions copilul meu are vre_un drept el nefii:Ond trecut pe certificat
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:59, 29 Septembrie 2015
asta da, e f clar, mă refeream la speța de față când mama nu vrea ca minorul să fie recunoscut de un anumit bărbat.
Ca vrea sau nu, e același lucru. Dacă tatăl vrea sa îl recunoască, o face.
eu i-as spune ca nu e copilul lui!
Adevarul este ca e copilul lui si ca mama copilului a facut acel copil cu acel barbat.
Ca urmare nu ajuta pe nimeni ca mama sa se opuna sau sa spuna ca nu e copilul lui sau sa taraganeze lucrurile.
Da, nu e cel mai fericit caz, dar asta e realitatea si cu cat o accepta mai repede cu atat ii va fi mai bine. Si ei si copilului.
Vorbiti cu tatal dna. Ati facut un copil cu el de bunavoie ceva o fi in comun intre dvs si el. Ati avut o relatie minunata de doi ani totusi.
Vedeti ce vrea. Vedeti cum puteti sa-i faceti viata copilului usoara.
Poate vrea sa contribuie. Poate vrea sa se implice. Poate nu vrea. Poate il mustra constiinta ca are un copil si nu are grija de el. Se intampla.
Nu va ia nimeni copilul si nici nu poate pleca din tara cu el fara acordul dvs.
Rezolvati-va neintelegerile cu el si gasiti o cale diplomata de colaborare pentru ca aveti un copil impreuna cu el si nu puteti sa ignorati pur si simplu acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
mirebire, utilizator
Stimată mirebire, uneori, legile menite să înlăture un rău fac mai mult rău.
Aşa sunt şi drepturile părinteşti, care, în principiu, sunt legiferate corect, dar de ele se folosesc cei care doresc doar beneficii, împotriva spiritului legilor.
Caz concret: un tată plecat într-o ţară foarte dorită azi de către "refugiaţii" din Orientul Mijlociu, cu beneficii sociale consistente pentru părinţii cu copii, va face orice pentru a obţine măcar program de vizită la domiciliul său din acea ţară, odată copilul ajuns acolo nu-l vei mai vedea înapoi, mai mult, respectivul va cere şi pensie alimentară de la părintele aflat în ţară.
De exemplu, în ţara X, unde chiriile sunt exorbitant de mari, tinerii până la 29 de ani şi părinţii cu vârste peste 29 de ani sunt scutiţi de plata chiriei, adică statul compensează chiria dovedită cu acte!!! Tatăl care plăteşte azi pensie alimentară de 50 de euro, cu copilul alături de el beneficiază de:
1.Compensarea chiriei cca 500 euro lunar
2.alocaţie pentru copil cca 125 euro lunar
3.ajutor pentru familie monoparentală de cca 100 euro lunar
4.creşe, grădiniţe pentru copii cu all inclusiv, de dimineaţă până seara, cu maxim 2% din venit, la un salariu net de 2000 euro(netul se calculează după scăderea ratelor la bănci) grădiniţa costă 40 de euro
5.şcolile dispun de after school , cu masa înclusă, gratis
6.În loc să plătească omul 50 de euro, va obliga mama, rămasă în Romania, la plata a 25% din salariu, dar nu mai puţin de 50 de euro.
Deci v-am arătat un beneficiu de 775+50-40=785 de euro lunar, în favoarea părintelui iubitor, pentru dezvoltarea psihoemoţională optimă a minorului.
Oare este corect să nu se ţină seama că acel părinte a devenit interesat de copil doar după ce a aflat că minorul este sursă de venit?Nu l-a interesat sarcina, nici copilul ani de zile şi brusc, a aflat că are un copil?

În ce priveşte scoaterea din ţară fără acordul mamei, există şi suplinirea semnăturii şi DA, au fost cazuri când s-au şi acordat.
Cum vedeţi dvs. recuperarea unui copil din Germania, sau Danemarca sau Norvegia, dacă în timp ce decurg procedurile, costisitoare de altfel, copilul se îmbolnăveşte sau e spălat pe creier? Vedeţi dvs. o mamă româncă în stare să plătească avocaţi străini cu mii de euro, pe care nici măcar nu-i poţi verifica?
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Recunoasterea unui copil major deja recunoscut de un alt tata dangeorgescu2014 dangeorgescu2014 Buna ziua, Ma adresez si eu forumului dvs cu urmatoarea problema. Sunt un barbat in varsta de 32 ani nascut in afara casatoriei si recunoscut de un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ... RoxS87 RoxS87 Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada ... (vezi toată discuția)
Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)