avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proprietarul m-a dat cu forta afara din apartament
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proprietarul m-a dat cu forta afara din apartament

buna ziua zilele trecute mai exact joi seara in intrevalul orar 7-8 seara la usa aprtamentului unde locuiesc cu chirie impreuna cu sotul si cei doi copii a venit la usa noastra proprietarul impreuna cu inca 3 baieti si sotia si soacra pentu a ne evacua cu forta . noi avem contract legal si inregistrat din data de 16 feb 2015 pana pe 16 feb 2016. i-am deschis usa am crezut ca e un om normal la cap si vom vorbi civilizat. sotul a deschis usa l-a intrebat ce vrea . a zis ca a venit sa ne evacueze el i-a spus ca nu plecam fara ordin judecatoresc si in acel moment unul din cei 3 barbati care era impreuna cu el l-a tras pe sot afara din casa cu forta au rupt tricoul de pe el si l-au tinut cu forta cei 3 barbati atat de tare incat l-au invinetit , in timp ce ei il tineau pe sot si eu le spuneam sa inceteze sotia lui si soacra au intrat peste mine in casa m-au luat cu forta din casa au tras de mine ,eu ma tineam intr-un fel de o usa la care i s-a spart si geamul in timp ce trageau de mine (m-am taiat la mana nimic grav o zgarietura) , in acel timp ne tineau si nu ne dadeau voie in casa copii erau in sufragerie proprietarul a intrat in casa si i-a dat si pe iei afara impreuna cu noi pe scara blocului unde era forte rece si intre timp au si racit din aceasta cauza. am sunat la 112 , era foarte mare galagie sotia lui si toti ceilalti tipau am incercat sa vorbesc incat sa se inteleaga doamna de la 112 mi-a inchis telefonul din motiv ca as tipa la ea (nu mi se pare normal poate era ceva foarte grav si as fi murit ea doar a inchis, nu mai stiam nici adresa nici cum ma chiama ) am sunat din nou ea mia facut legtura la salvare nici decum la politie cei de la salvare m-au intrebat daca sa vina si politia desigur am spus ca da. cand a venit politia surpriza era chemata chiar de sotia lui .le-am spus ce s-a intamplat ca au inchuiat apartamentul nea-au dat afara si nu ne lasa sa intram, foarte greu i-am convins impreuna cu politia sa ne dea cheile cica sa ajungem la o intelegere nu stiu exact ce le-a zis politia dar ei au zis ca ne lasa pana pe 10 oct platesc ei tot dar doar sa plecam . in cele din urma ei pentru tot ce au facut nu au primit nici macar o amenda tot sotului meu i s-a dat un avertisment cica pentru ca l-a scuipat pe proprietar si politia nu ne-a dat la mana nici un proces verbal. noi in momentul de fata avem restanta la intretinere doar o luna in valoare de 480 ron si intretinerea actuala de 317 ron , chiria este la zi am platit pana pe 16 sep si avem garantia la ei in valoare de 1000 de lei. ei spun ca garantia mi-ar da-o dupa ce platesc tot, ceea ce este de necrezut si au spus ca au o groaza de datorii din cauza noastra daca am face un calcul simplu chiar le-ar mai ramane din garantie. asta le-am si spus ei tot ce vor spun bineinteles ca cica din cauza noastra nu are fisu' ce sa manance in casa . toata cearta a inceput cand i-am spus sa isi faca cont in banca ca nu mai avem incredere sa ii dam chiria cash . noi platim o chirie in valoare de 800 ron iar in contract este suma de 50 ron , dovada as avea doar pt luna iulie doar atunci am facut o chitanta de mana pentru ca am mai avut un conflict asemanator. intebarile mele ar fi urmatoarele : 1 pot sa ii fac sesizare pt evaziune fiscala si daca da eu as fi complice ? , 2 . pentru ce as putea sa il dau in judecata ? pentru violare de domiciliu sau orice altceva mai exact a dori ceva penal pentru ca am traume psihice si nu ma mai simt in siguranta. as dori sa ii dau mai exact pe toti in judecata in special proprietar soacra si sotia acestuia pt ca ei sunt cei mai vinovati , din cate am inteles nu stiu exact unul din cei 3 barbati ar fi chiar socrul proprietarului cel care mai exact l-a tras pe sot afara din casa. as dori ca toti cei care m-au facut sa nu ma simt in siguranta sa plateasca cu varf si indesat pentru ca au incalcat in opinia mea chiar si derepturile omului ! va multumesc sper sa ma puteti ajuta sunt foarte disperata si nu mai am pic de liniste si copii imi spun mereu ca m-au batut tiganii , deci chiar daca au 3 si 4 ani ei stiu tot ce s-a intamplat. va rog frumos sa ma ajutati astept raspunsul Dumneavoastra cat mai urgent!
@ladyx
platesc pana la ultima factura mi-o va da.

Proprietarul nu poate sa va dea nici o factura
Proprietarul achita cota de intretinere lunara in baza listei de plata calculata in baza facturilor furnizorilor de utilitati/servicii si a impunerii partilor comune
Incercati sa va solutionati cu prioritate plata debitului concomitent cu gasirea altui spatiu cu destinatia de locuinta
Nu se justifica efortul aferent unei actiuni in instanta
Daca proprietarul nu a inregistrat la finante inchirierea va duceti si ii faceti reclamatie la ANAF ca nu a platit impozitele. Il va costa chiar mult pentru ca se calculeaza pe ultimi 5 ani + majorari + amenda.
@ynocentta

"platesc pana la ultima factura mi-o va da". se va interpreta dupa cum urmeaza:

- pana la ultima factura de utilitati ! nu e vb de vreo factura emisa de proprietar !
- adica ii va da ( restitui ) garantia

E clar ca "omu' ' e pus pe recuperari !

@androidu

Corect aritmetic, numai ca nu se va intampla !
Proprietarul anunta cam asa... dupa ce chiriasa plateste si ultima factura ( cine decide care e ultima ??? scrie pe factura ULTIMA ? ) ii restituie garantia de 1000 RON. In cat timp dupa plata ultimei facturi ?
24 ore ... 24 ani ... ?
V-am lamurit ?
CatalinCD a scris:

Un lucru sa va fie clar ... garantia aia n-o veti mai vedea niciodata,

In conditiile in care locatarul detine contract legal incheiat,nu se inregistreaza cu debite,are dreptul sa solicite locatorului restituirea garantiei =-inclusiv in instanta de judecata

ma indoiesc ca vreunul din voi crede ca mi-a da garantia , la fel cum ma indoiesc si eu . si garanta este ultimul lucru la care ma gandesc in acest moment . pe mine ma intereseaza sa primeasca fiecare cate o pedeapsa pentru ce a facut . pentru ca data viitoare sa nu se mai intample ,traim intr-o tara civilizata nu intr-o jungla si nu este normal ca fiecare sa face ce vrea cum vrea cand vrea fara a platii , au incalcat niste legi si m-au traumatizat .
am citit multe postari pe acest forum despre chiriasi (paraziti cum sunt numiti aici) nu stiu nici in acele cazuri cine a gresit dar in acest caz eu nu ma incadrez oricum el stia tot si povestea cu restanta este tot in cauza lui . el a avut restante de 2000 lei la intretinere cand m-am mutat a achitat intaii 500 de lei din aceasta si in luna iulie a a chitat tot in acea luna surpriza mea a fot ca am consumat 70 mc de apa apa din restantele lui plus apa mea bineinteles (chiriasii de dinnaintea mea i-au inunda apartamentul ultima luna) i-am spus ca nu o voi plati si a mai vrut si atunci sa ne evacueze ca nu o vom platii, a venit si atunci politia care i-a spus tot asa ca nu are cum sa ne evacueze fara ordin judecatoresc si ca legal suntem proprietari pana in feb 2016 , ne-am impacat doar pentru ca era ziua de chirie si s-a milogit ca un caine sa ii dam chiria ca are nevoie de bani (politia ne-a zis sa ii dam cat scie pe contract si sa nu ii mai dam 800 lei) normal noi prosti milosi stiam ca are si el copil i-am dat si a spus ca va rezolva . a venit administratora chemata de el in duminica din acea saptamana ea avand program doar lunea (ma indoiesc ca nevinovata venea in timpul ei liber ) a incercat sa ne abureasca in mintea ei se fastacea si zice nu-mi pot imagina cum de am gresit (ca nu-i ieseau nici calculele cu citirile date de mine sau cele inventate de ea acasa) tot venea mai putin intrun final a facut un fel de calcule care au redus chiria doar cu 100 ron. i-am spus proprietaruleui ca nu s-a rezolvat el a discutat cu administratora si el nea zis ba sa rezolvat aveti mai putin si plus ca exista o reparatie de 85 de lei pe scara care el o va achita lui i sa parut suficiet de mica o intretinere de 600 lei pe luna iulie (685 nu am pus reparatia). a venit luna urmatoare i-am dat chiria normala 800 de lei ne-a spus sa platim intretinerea ca cica am fi doua luni restanta de fapt este 1 restanta si intretinerea pe luna curenta l-am anuntat ca nu o vom plati pe cea restantasi sa se scada din garantie la sfarsit. a tacut oarecum dar la 1 saptamana sau 2(pe 30 aprilie) nu stiu exac a venit la usa mea cu o vecina si inca un baiat nu il cunsc cu o notificare scrisa de ei (nu stiu ce scria in ea) si mi-a zis sa o semnez si sa parasesc apartamentul in 30 de zile nu am semnat , si i-am zis ca nu plecam fara ordin judecatoresc (desi noi oricum cautamm sa ne mutam) la 1 saptamana ne-a sunat si ne-a spus iar s-a platim intretinerea i-am spus ca sa o scada din garantie ca si asa nu o sa consumam noi ultima luna de 1000 lei. la care pe 10 septembrie se intampla ce s-a intamplat , el spunand ca notificarea a expirat nu stiu decand o notificare de 30 de zile dureaza 10 zile . el a fost anuntat de tot si a stiut de la bun inceput ca nu o vom plati , regret un singur lucru acum ca nu am facut plangere la UAP pentru administratora acum cred ca este cam tarziu... Rauvoitori nu am fost niciodata mereu ne-am achitat toate datoriile la timp si am fi facut-o in continuare daca nu ne-ar fi luat de prosti.

Alte discuții în legătură

Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute arysiso arysiso Buna ziua, Problema mea este urmatoarea .. Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Miercuri am fost la garsoniera sa ii oferim cheile proprietarului, ... Oanaoana1 Oanaoana1 Miercuri am fost la garsoniera sa ii oferim cheile proprietarului, cand am ajuns acolo el ne a lasat sa credem ca il doare undeva de garsoniera ....nu s a ... (vezi toată discuția)