avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fata mea a fugit de acasa la tatal ei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fata mea a fugit de acasa la tatal ei

buna ziua, am o fata de 14 ani , care mi-a fost incredintata in urma cu 7 ani prin sentinta judecatoreasca spre crestere, tatal neaviand drept de vizitare si nici nu a cerut vreodata drept, neinteresandu-l pana acum cand a implinit 14 ani soarta ei.Acum , cand a inceput scoala, tatal ei a luat-o la el , repet fara sa aibe acest drept si fara sa ma anunte in prealabil, sub motivatia ca fata doreste sa stea la el , in Buftea , in conditiile in care scoala e in bucuresti , la Piata Romana. Am sunat la autoritatea tutelara , la Politie si toti au zis ca nu au ce face , daca fata vrea sa stea cu tatal ei asta e. Am sunat prin 112 la Politia din Buftea care iar a zis ca nu are ce face.Chiar nu am nici o parghie legala sa-mi recuperez copilul?Legea ce mi-a incredintat-o spre crestere e arbitrara?
Cel mai recent răspuns: cami_ola , utilizator 16:53, 18 Septembrie 2015
Este încă un caz care demonstrează ceea ce am scris eu în alte postări: minorul , în virtutea drepturilor părinteşti, poate fi folosit pentru o sursă suplimentară de venit.
Un om care a trăit din cca 900 lei minus pensia alimentară plătită din când în când ( 2-3 luni), în cunoştinţă de cauză că nu va răspunde penal din această cauză, va trăi ca un nabab cu încă 1000 lei pe care-i va incasa ca pensie alimentară. Cât despre educaţia fetei ce să vorbim? este muţumit că e fată mare şi ştie să fumeze!
Doamnă, dacă el cere autoritate părintească comună, o va obţine, mai ales că fata a mers la el de bunăvoie! Nu contează câte plângeri penale aţi făcut, nici că nu s-a interesat de ea 14 ani.Mă mir totuşi cum de fata a ştiut de el dacă nu s-a interesat de ea şi îi era practic necunoscut?
Ştiţi ce mă miră pe mine? O singură dată copilul meu nu a vrut să plece în vizită cu tata(după ani de zile în care nu a existat nici o singur refuz, nici o nerespectare a programului de vizită) şi, din prima zi, el făcând plângere penală, am ajuns să se înceapă urmărirea penală împotriva mea, au venit acasă la mine poliţişti, Autoritatea Tutelară, executor, ce mai, un întreg circ! Şi citesc cu stupoare că alţii pot lua copilul, pot să nu respecte hotărârile judecătoreşti!? Ori trăim în ţări diferite?

Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
Martonze, utilizator
In Romania depinde de cine face plangerea. Va spun un caz concret: ea, abuzata de n ori cu copiii, cheama de nenumarate ori politia la 112 si ei nu intra in casa ”ca e proprietate privata”, desi vad pe fetele copiilor teroare, vad usi sparte, dezastru in casa. In schimb, cand ea fuge de acasa, cu cheile locuintei si cu fetele, jandarmii o opresc in strada si-i dau amenda pt ca el a sunat la 112 si s-a plans ca a fost inchis in casa!
Buftea e tara in tara, tata-sau joaca fotbal cu politistii la terenul facut de primarie cu 1 mil de euro , fonduri europene , in realitate cca 200keuro costuri , primarul e acela care a vandut prin firma lui masini de teren Tuareg la Politia locala pe bani buni , asta e Buftea pe scurt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti ContSters278923 ContSters278923 Un minor in varsta de 10 ani a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva si irevocabila in urma cu 2 ani (minorul avand la acea vreme varsta de 8 ani). ... (vezi toată discuția)
Copii, incredintare, protectie diaspora diaspora Incep prin a multumi pentru raspunsurile de la uzufruct, au folosit si azi deja mai avem doar 2 infatisari pana la recuperarea casei. Dar mai este o problema, ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea ordinului judecatoresc privind un minor prepelita mariana prepelita mariana am un minor in intretinere din 2002 hotarare definitiva si irevocabila ,am respectat si programul de vizitare dar copilul a fost luat de tatal sau de la sc ... (vezi toată discuția)