Buna ziua!
Varog sa--mi spuneti si mie ce date ,referitoare la persoanele care locuiesc in bloc,trebuie sa figureze in cartea de imobil.
Este necesara si o copie de CI ?
Multumesc
sunt sau nu obligat prin lege sa-mi dau datele(seria si nr,c.n.p. ) pentru a fi trecut in cartea de imobil ?
si daca nu ii pot da in judecata ptr ca am fost "obligat" sa le dau ?
In OUG nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, republicata in Monitorul Oficial 719 din 12 octombrie 2011se mentioneaza:
Art.39. alin.(2) - Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.
Art.38. alin.(4) - Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta in imobilul respectiv si sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.
Art. 43. - Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) nerespectarea dispozitiilor art. 38 alin. (4), cu amenda de la 25 lei la 50 lei;
b) nerespectarea dispozitiilor art. 39, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;
A trecut ceva timp, sper ca cineva mai isi arunca ochii pe aici si chiar mai mult ca mai si raspunde...
Ce inteleg eu din 97/2005 este ca sunt obligat sa "prezint actul de identitate", si n-am nici o problema cu asta. Cu ce am problema este sa mi se ceara copia xerox a actului. Nu am chef sa las xeroxuri ale buletinului peste tot pe unde calatoresc. Deci, interpretez bine OUG sau ma insel?
Discutiile in forum se poarta atata timp cat exista ceva de spus. Apoi subiectele se perimeaza si altele - zilnic se intampla asta - le iau locul. Asa ca din 2011 nimeni nu-si mai "arunca ochii" pe subiecte vechi.
Dv. "l-ati incalzit acum", dar nu inteleg pe cine certati si de ce. Ati pus vreo intrebare in trecutul apropiat si nu vi s-a raspuns? Ca asa pare, judecand dupa tonul mesajului.
Daca nu aveti chef sa lasati copie xerox a actului de identitate, nu lasati. Singura obligatie a dv. este sa prezentati CI sau, in lipsa acesteia, pasaportul, pentru a vi se inscrie datele in cartea de imobil. Atat.
Nu am de unde sa stiu cum functioneaza site-ul, pur si simplu mi-am exprimat speranta ca un subiect vechi ar putea primi totusi un raspuns :-)
Nu cert pe nimeni, pur si simplu m-am lovit de problema si caut lamuriri. Dar ca sa va raspund la intrebare, da, am pus intrebari in trecut si nu am primit raspuns.
Multumesc pentru raspuns, asta am inteles si eu ca am obligatia sa "prezint" CI/BI dar nu si o copie xerox a acestuia.
Cartea de imobil
vldstf
Art. 39 din OUG 97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani:
(1) Persoanele care isi ... (vezi toată discuția)
Carte de imobil
elena.k
responsabilul cartii de imobil refuza sa actualizeze cartea de imobil pe motiv ca trebuie sa ii las copii ale CI, CVC (avand CI, CVC in original in fata)
ce ... (vezi toată discuția)