avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii bloc de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii bloc de locatari

Buna ziua. As vrea sa stiu care este regimul de efectuare al reparatiilor in bloc (de ex: s-au spart tevile), si anume as vrea sa stiu urmatoarele: cine aproba cheltuiala si firma cu care se face reparatia (din cate stiu eu nu exista un contract cu acea firma), se stabileste o garantie a lucrarii, cine receptioneaza lucrarea ca fiind conforma cu solicitarea. ce trebuie sa contina factura in cazul unei reparatii? trebuie sa fie atasata si factura/bon fiscal de la tert cu privire la materialele cumparate?
Multumesc frumos!
Mirela
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:13, 1 Octombrie 2015
Inocentta aproba cu candoare : "Unii accepta executarea de reparatii prin cunoscuti,persoane necalificate dar binevoitoare care insa nu pot acorda garantia lucrarii",dar cei care procedeaza astfel nu savarsesc o ilegalitate "alegand" aceasta varianta mai utin ortodoxa?
Daca exista opinii divergente ale asociaiilor de proprietari in ce priveste modul de executare a lucrarilor de reparatii pe partea comuna asa cum se afirma mai sus mi se pare inacceptabil. Din pct. de vedere al prevederilor legii 230/2007 nu exista alternativa.Daca ma insel va rog sa argumentati.
Buna ziua. Nu stiu daca exista o carte tehnica a blocului. Am aflat ca nu exista un dosar al PFA-ului care executa lucrarile; exista o comanda telefonica iar la fata locului se stabileste ce e de facut (costuri reparatii + mamopera). nu se face receptie iar garantia "e pe obraz". Cand am solicitat documente mi-au sarit toti vecinii in cap (doamnele in varsta)! intrebarea lor era: care e problema mea? ca domnul Danut repara repede? vreau sa stau sa imi curga apa in casa? Toate reparatiile sunt trecute ca fiind urgente. Pe cine sa sesizez in legatura cu aceasta situatie? aseara, la sedinta, am aflat ca avem restantier cu 8000 de lei (banca a luat apartamamentul si asociatia a ramas cu restante). Aseara a fost sedinta dupa 3 ani de zile... si cand am cerut explicatii mi s-a spus ca am venit sa fac circ. E clar ca nu am cu cine sa discut, asa ca vreau sa stiu pe cine trebuie sa sesizez si cum trebuie procedat. e clar ca sunt nereguli.... Le-am cerut statutul asociatiei prin cerere scrisa si mi-au spus ca il pot consulta la administratie. ca nu se fac copii! Multumesc frumos!
1-Conform disp L nr 230/2007
Art. 10
Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei şi au
acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Conform dispozitiei,asociatia de proprietari are obligatia sa puna la dispozitie documentele contabile
A nu se confunda accesul la documente cu obligatia in sarcina asociatiei de a pune la dispozitie copii dupa documente !
2-Daca apreciati ca exista nereguli in asociatie si va confruntati cu refuz din partea reprezentantilor legali ai acesteia,sesizati oficial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)
Infiltratii terasa blocului AndreiGabriel28 AndreiGabriel28 Buna seara, de 5 ani ma confrunt cu o problema ( infiltratia apei ).. Am tot fost amanat cu repararea terasei pe motivul ca vine reabilitarea. Anul trecut dupa ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii, lucrare nefinalizata, lipsa contract plus69 plus69 Buna ziua. Datorita unei lucrari efectuate si nefinalizate la bloc am cerut mai multe informatii presedintelui. Acesta nu a binevoit sa raspunda asa ca ... (vezi toată discuția)