Fiica mea cu grad de handicap grav congenital permanent , varsta 18 ani, a fost incadrata corect in grad invaliditate 1 litera c(boala obisnuita) ? In conditiile in care nu va putea munci vreodata, iar Casa de Pensii a refuzat sa incheie un contract cu fiica mea, poate primi pensie de invaliditate? Fata e nedeplasabila, in pampers, are 340 lei indemnizatie de handicap .Ea are o boala genetica rara.
buna am dedus bine cand am intrebat , cand ati fost la casa de pensi dumneavoastra ati spus cea ce e adevarul dar na fost prea ok ca asta de acea va refuzat functionarul sa va faca contractul,aveti doua posibilitati dumneavoastra puteti alege , una este sa mergeti la cineva vare are o firma si sa rugati sa va faca un contract de munca pe o luna de zile pe salarul minim ca nu e important cat e salarul pe contract si asa rezolvati si cu perioada de munca sau a doua varianta este sa faceti o imputernicire pt dumneavoastra ca sa reprezentati fiica si asa mergeti la casa de pensi si faceti contractul tot pe o luna de zile acuma dumneavoastra decideti care este mai ok si care puteti rezolva si astfel puteti sai faceti si pensie de boala ficei , o zi buna si sanatate sa aiba fiica ,si daca mai aveti nelamuriri lasati mesaj si daca cunosc va spun .
Buna ziua, sunt tutore pentru fata care e adult , si am drept de samnatura pentru ea. Nu cred ca doreste sa-i faca angajare o luna cineva...Pur si simplu la Casa de Pensii nu au vrut !
ok dumneavoastra la casa de pensi trebuia sa puneti o cerere scrisa prin care doriti sa va faca contract si sa primiti un raspuns ca altfel pe povesti nu o sa mai recunoasca nimeni ca va refuzat asat e un fapt iar cu angajarea de catre cineva se poate rezolva sigur dar va trebui sa va rugati si dumneavoastra de cineva si sai explicati clar ce vreti o angajare pt o luna pe salarul minim ca nare importanta la pensie cat a avut salar luna aceea bani nu vii trebuie si daca in cel mai rau caz sa platiti dumneavoastra datorile pt o luna care se trag din salar la stat doar sa faceti coontract pt luna acea ca sa poata primi apoi pensia e un pic de umblat si de rugat dar daca pe langa dumneavoastra unde stati sau neamurile dumneavoastra au vreo cunostinta patron cu siguranta va ajuta , eu stiu ca e mai greu ca asta e romania si eu am umblat pt drepturile mele nu am dorit sa abandonez doar ca niste functionari refuza sa acorde cea ce am drept , va doresc ficei multa sanatate si sper sa rezolvati problema.
Situatia este mai complicata, am decizie din 2.07.2015, fata a facut in aprilie 18 ani. Pe decizie scrie ca are invaliditate din nastere,deci, la 18 ani avea invaliditate ! Nu este o problema sa cotizez o luna , un an... problema este ca nu se poate si trebuia inainte de decizie ! Si oare de ce trebuie sa fie angajata si sa cotizeze o persoana cu invaliditate din nastere?