avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie invaliditate

Fiica mea cu grad de handicap grav congenital permanent , varsta 18 ani, a fost incadrata corect in grad invaliditate 1 litera c(boala obisnuita) ? In conditiile in care nu va putea munci vreodata, iar Casa de Pensii a refuzat sa incheie un contract cu fiica mea, poate primi pensie de invaliditate? Fata e nedeplasabila, in pampers, are 340 lei indemnizatie de handicap .Ea are o boala genetica rara.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2015
andreeaviviana, utilizator
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 12:22, 4 Octombrie 2015
buna am dedus bine cand am intrebat , cand ati fost la casa de pensi dumneavoastra ati spus cea ce e adevarul dar na fost prea ok ca asta de acea va refuzat functionarul sa va faca contractul,aveti doua posibilitati dumneavoastra puteti alege , una este sa mergeti la cineva vare are o firma si sa rugati sa va faca un contract de munca pe o luna de zile pe salarul minim ca nu e important cat e salarul pe contract si asa rezolvati si cu perioada de munca sau a doua varianta este sa faceti o imputernicire pt dumneavoastra ca sa reprezentati fiica si asa mergeti la casa de pensi si faceti contractul tot pe o luna de zile acuma dumneavoastra decideti care este mai ok si care puteti rezolva si astfel puteti sai faceti si pensie de boala ficei , o zi buna si sanatate sa aiba fiica ,si daca mai aveti nelamuriri lasati mesaj si daca cunosc va spun .
Buna ziua, sunt tutore pentru fata care e adult , si am drept de samnatura pentru ea. Nu cred ca doreste sa-i faca angajare o luna cineva...Pur si simplu la Casa de Pensii nu au vrut !
ok dumneavoastra la casa de pensi trebuia sa puneti o cerere scrisa prin care doriti sa va faca contract si sa primiti un raspuns ca altfel pe povesti nu o sa mai recunoasca nimeni ca va refuzat asat e un fapt iar cu angajarea de catre cineva se poate rezolva sigur dar va trebui sa va rugati si dumneavoastra de cineva si sai explicati clar ce vreti o angajare pt o luna pe salarul minim ca nare importanta la pensie cat a avut salar luna aceea bani nu vii trebuie si daca in cel mai rau caz sa platiti dumneavoastra datorile pt o luna care se trag din salar la stat doar sa faceti coontract pt luna acea ca sa poata primi apoi pensia e un pic de umblat si de rugat dar daca pe langa dumneavoastra unde stati sau neamurile dumneavoastra au vreo cunostinta patron cu siguranta va ajuta , eu stiu ca e mai greu ca asta e romania si eu am umblat pt drepturile mele nu am dorit sa abandonez doar ca niste functionari refuza sa acorde cea ce am drept , va doresc ficei multa sanatate si sper sa rezolvati problema.
Situatia este mai complicata, am decizie din 2.07.2015, fata a facut in aprilie 18 ani. Pe decizie scrie ca are invaliditate din nastere,deci, la 18 ani avea invaliditate ! Nu este o problema sa cotizez o luna , un an... problema este ca nu se poate si trebuia inainte de decizie ! Si oare de ce trebuie sa fie angajata si sa cotizeze o persoana cu invaliditate din nastere?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
andreeaviviana, utilizator
1. Pentru ca daca nu are un stagiu cat de mic de cotizare la pensie (asa cum spune legea) nu poate beneficia de pensie de invaliditate.

2. Dvs. puneti niste intrebari la care va poate raspunde numai legiuitorul.

3. Pe acest forum raspunsurile se dau in baza legilor existente, noi nu putem modifica sau interpreta textele de lege.

4. V-am recomandat sa intrebati la CNPP, sigura in masura sa va raspunda.

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele incadrate in grad de handicap micaha micaha Buna ziua, Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: ... (vezi toată discuția)
Daca am grad de handicap 1 grav. pot lua si pensie de invalid? bogdiani bogdiani buna ziua stimati avocati.in primul rand tot respectul pentru munca care o faceti.as vrea sa ma ajutati si pe mine.sa imi da-ti niste sfaturi bune... despre ... (vezi toată discuția)
Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)