intrebare pentru doamna aveti 2 certificate , unul de handicap si unul de incapacitete de munca ??? intreb asta pt ca daca vati fi prezentat la comisia de munca acolo var fi trimis sa faceti acel contract inainte sa va faca acel certificat asta unul din lucruri care doresc sa le aflu de la dumneavoastra dupacemi raspundeti poate mai am niste sfaturi
certificat de incapacitate de munca este obtinut de la comisia de expertiza medicala,
comisia de munca= comisia de expertiza medicala , aici m-am exprimat eu in postarea de mai sus mai rau
exact asa am vrut sa zic pentru ca sunt doua comisi la una obti handicapu si la cealalta capacitatea de munca si asta spun de experienta ca si eu am fost la ambele iar cand m-am prezentat la comisea de expertiza de munca atunci mia cerut sa merg la casa de pensi sa platesc o luna dupa care am revenit de mia eliberat certificatu
si iara va zic ca daca nu depune dosar la casa de pensii acel certificat nare nici o valoare ea se poate angaja oriunde daca este primita binenteles , cand iam zis ce sa faca nu am zis fara sa stiu domnu tudor , sau mai are dreptu daca nu primeste un raspuns favorabil de la casa de pensi atunci asteapta anu sa treca si nu se mai prezinta la comisie cea ce inseamna ca nu mai e valabil de atunci acel certificat si astfel poate sa isi faca o angajare pe o luna dupa care merge iar la comisie si la casa de pensi e foarte simplu dar ma rog stiu e romania si lumea e slab informata , o zi buna domnu tudor daca mai aveti nelamuriri in ceea ce priveste aceste aspecte ale comisilor va ajut cu mare placere ,
Am pentru fata certificat de handicap grav , congenital , permanent, eliberat la 18 ani, in aprilie, si decizie medicala asupra capacitatii de munca, grad 1, litera c ) . Nu mi-a spus nimeni sa cotizez o luna la Casa de Pensii,mi s-a spus dupa ce am avut DECIZIA in mana,deci prea tarziu si reavointa. Daca nu intalneam o mama cu un copil de 20 de ani , in aceeasi situatie , nu as fi stiut ca un om bolnav poate avea si indemnizatie de handicap si pensie de boala in acelasi timp, adica 340 +400 lei .Pe decizie scrie data aparitiei invaliditatii: DATA NASTERII, si as vrea sa stiu de ce mai este necesar sa angajez o persoana care nu a putut munci NICIODATA ! Corect ar fi fost ca si cei cu invaliditate din nastere sa beneficieze de pensie de boala, sa fie incadrate bolile congenitale la litera b) si astfel sa nu trebuiasca sa cotizeze la sistemul public, ca doar de aceea se numeste Ministerul Muncii si SOLIDARITATII SOCIALE. In Romania persoanele cu dizabilitati si mai ales parintii acestor persoane , sau cei ce-i ingrijesc, sunt UMILITI SI CONSIDERATI CERSETORI , care sug din fondul de pensii,desi e injust...Sunt multi cei care au pensii fara a fi bolnavi, rude si cunostinte a celor din Comisiile de Handicap si Expertiza Muncii...din pacate , cei bolnavi cu adevarat traiesc adevarate drame si umilinte ! Sunt alaturi de toti cei suferinzi, vreau sa aflam impreuna niste raspunsuri... sau legile sunt facute pentru cei ce pot mima o schizofrenie usor, CONFORM LITEREI b) din lege , si astfel fara a munci vreodata si sanatosi fiind, sunt abonati pe viata la o pensie ! Sanatate ...si multumesc pentru raspunsuri tuturor !
1. - Ati inceput sa repetati ceea ce ati scris pana acum si puteti intrebari la care nu va poate raspinde nimeni in afara de legiuitor (cel care a facut legea adica Parlamentul).
- Aveti dreptate exista pensionari de invaliditate care primesc pensie cu acte medicale false dar asta este alta poveste si nu se poate rezolva aici pe forum.
2. Fiica dvs. nu se poate angajat pentru ca nu o va angaja nimeni si este ilegal pentru ca ea nu poate munci.
3. Nu se poate primi pensie fara contributie (asa este legea).
4. Asteptati raspunsul de la CNPP sa vedem ce spune si ea in legatura cu contractul de asigurare sociala.
negru daniel:
1. - Va multumesc ca ma luminati!
- Cand ma poticnesc o sa va cer ajutorul.
-Termenii folositi de dvs. nu exista in uzul actelor normative.
2. Am inceput sa pricep cam ce vreti dvs. dar nu se poate.
3. V-am mai spus ca nu se potriveste cazul dvs. cu al doamnei, asa ca fiti atent la sfaturile pe care le dati. Mai rau ii faceti cu sfaturile dvs.