avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achitare retroactiva a fondului de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achitare retroactiva a fondului de rulment

Buna ziua,

Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au achitat cheltuielile pentru acesta, inclusiv fondul de rulment. In cele din urma, apartamentul a fost vandut la licitatie, iar asociatia de locatari a primit bani de acolo.

Ce mi se cere mie ca nou proprietar este contribuirea cu fondul de rulment corespunzator acelor ani, pentru executarea unor lucrari de renovare.

Stiu ca nu am prezentat date exacte, nici nu am vazut inca acte pentru sustinerea celor de mai sus. Insa intreb, ca principiu, daca in aceste conditii as avea obligatia sa achit retroactiv fondul de rulment. Din cate cunosc eu, la vanzarea unui apartament, administratorul emite o adeverinta din care reiese ca locuinta este libera de sarcini / datorii. Acelasi lucru este mentionat si in contractul de vanzare cumparare.

De asemenea, nu cred ca administratorul a putut taia chitanta celorlalti locatari pentru fond de rulment achitat si in numele apartamentului in cauza. Mi se pare ca se incearca un abuz.

Asadar, cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie? Care imi sunt drepturile si obligatiile?

Va multumesc,

Crisovan Alexandru
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
Crisovan, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:28, 28 Septembrie 2015
Ati inteles corect.
Felul cum foloseste administratorul banii fin fondul de rulment nu va mai intereseaza.
Singurul lucru interesant pentru dv. este sa va achitati cota la fel ca si vecinii dv., iar intr-o eventuala vanzare sa va primiti fondul de rulment inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire achitare debit in cazul executarii silite daan08 daan08 Buna ziua, ma numesc Daniel si doresc daca imi puteti furniza un raspuns referitor la urmatoarea problema: in blocul in care locuiesc un apartament a fost ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)
Reclamatii administrator fardia fardia Buna ziua, As dori sa aflu unde pot reclama administratorul blocului deoarece acesta refuza sa imi elibereze adeverinta necesara la instrainarea ... (vezi toată discuția)