Anul tyrecut am facut verificarea metrologica a apometrelor din locuinta anul acesta luna aceasta cand mam dus la sociatie mi s-a spus de catre administrator ca vor sa faca o verificare a apometrelor si ca sa puna un sigiliu in plus la apometre si ca aceasta veriuficare nu costa nimica >
Cam despre ce este vorba ? Ati mai auzit de asa situatii ?
Eu nu inteleg de ce trebuie cei de la asociatie sa puna un sigiliu in plus atata timp cat apometrele au fost verificate metrologic si sigilate la loc ?
Este asa ceva legal si daca da unde se mai poatepune acest sigiliu avand in vedere ca deja sa pus sigiliu de la firma autorizata de a verificat apometrele .
Multumesc!
La toate cele spuse as mai adauga faptul ca dreptul a sigila apometrele in instalatiile interioare ale proprietarilor, le are doar as. proprietari (desigur in urma hot. AG) care va folosi un sigiliu propriu - nu asa cum mai vad scris pe forum - sigilarea apometrelor in instalatie se va face doar cu instalator / firma autorizata... In toata aceasta discutie important este sigiliul, nu cine il aplica, desi si aici este o mica discutie : cel/cei care aplica sigiliile sa stie ce face si cum se face.
Situatia la noi este cam asa: am renutat la sigiliile clasice - cleste /sarma/plumbi si ne-am procurat de la www.romind.ro, sigilii moderne, personalizate, cu shufa din inox. Pe sigiliu apare simbolul asociatiei si un numar unic. Dupa sigilarea propriu-zisa, reprezentanul asociatiei intocmeste un PV de sigilare si se semneaza de catre parti.
Cel care, cel cine indrazneste sa rupa sigiliul pentru "diverse" va fi reclamat la politie (caz de furt, deci penal - asa avem prevazut in RI).
..................
Asa ca @alina_25, vedeti cum sta chestiunea pusa in discutie? Traim in Romania totusi... Ca asta ne ocupa tot timpul este altceva!
La final as putea sa zic ce mi se pare cel mai comic din toata aceasta dezbatere este faptul ca acele apometre nu sunt recunoscute legal practic compania de apa cand da factura la asociatie o da dupa contorul de la scara asa ca ma indoiesc ca acestia ar putea raspunde penal daca ar face nereguli maxim cred ca le pune sa plateasca ce e in plus (desi mi-ar fi placut sa plateasca mai mult avand in vedere ca noi locuim 4 iar majoritatea de pe scara sunt 1-2 ca atare toate pierderile si de la apa rece si calda cad mai ales in capul nostru totul calculandu-se pe persoana pierderile ma refer)
Pierderile, diferentele de apa se pot calcula si repartiza in multe feluri si nu numai pe numar de persoane. Asociatia de proprietari, comitetul executiv poate adopta un regulament de gestionare a apei in care sa prevada absolut totul despre apa, apemetre, index, diferente de repartizat, procente maxime, repartizare apei cu si fara apometre, cu si fara index cunoscut lunar, repartizarea pe numar de persoane, pe cota indiviza, proportional cu consumul lunar s.a.m.d.
Totul poate fi echilibrat si asa se pot suporta eventualele diferente fara a nedreptati pe unii sau pe altii.
Am inteles ceea ce spuneti dvs din pacate in aceasta asociatie ne intalnim din pacate cu un fenomen trist si din pacate tot mai prezent in romania ,deci daca de la noi din familie mereu s-a dus cineva la sedinta anuala din pacate din 200 apartamente cat sunt la asociatie mai mult de 20-30 nu vin mereu prima sedinta se suspenda din lipsa de cvorum iar la a doua vin maxim 20 de persoane din totalul de 200 (precizez ca in general acesti 20 sunt rude de grad 1-IV al presedinte si administrator asociatie sau alcooliti de ai lor ) asa ca mereu cand propunem sa se schimbe de exemplu facturarea pierderilor nu pe persoana ci in alte moduri o facem degeaba caci cand se supune la vot desigur oameni celor 2 vor vota ce vor acestia .
Din pacate e exact cum a zis antevorbitorul meu in romania orice e posibil!
Apometre bloc
Waters
In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)