avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma poate evacua??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma poate evacua??

Buna ziua. Sunt in proces de partaj de aproape doi ani. Problema este ca sotul meu care a parasit domiciliul, introducand actiune de divort, acum in timpul procesului de partaj a introdus actiune pentru ordonanta prezidentiala de evacuare. Casa este pe numele lui, dar el a fost cel care a parasit domiciliul. Ce e de facut? Se poate face evacuarea pana la definitivarea partajului?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:29, 17 Iulie 2009
terenul a fost cumparat de dvs , din banii dvs , dar inregistrat pe numele lui ??
puteti dovedi ca dvs ati achitat contravaloarae terenului, aveti probe in acest sens ? de ex un extras de cont , precum ca banii reprezentand contravaloarea terenului au fost achitati din contul dvs ?
in ceea ce priveste casa, chiar daca este pe numele dansului, fiinnd construita in timpul casatoriei se prezuma ca este bun comun .
asta ca regula generala .
dvs aveti insa chitante, facturi reprezentand investitiile facute pt construirea imobilului respectiv ??

dar de unde atata incredere, incat sa treceti totul pe numele dansului ????
intr-adevar dragostea e oarba dar totusi
am glumit, sper ca nu v-ati suparat .
intrebare : dvs nu aveti avocat ?? v-as recomanda sa apelati la un specialist in domeniu, intrucat procesul de partaj in care sunteti parte este unul destul de greu si de durata

personal nu cred ca va poate evacua pe calea ordonantei presedintiale, intrucat imobilul in speta este bun comun .
In procesul de partaj am adus toate dovezile necesare in legatura cu provenienta banilor, facturi, chitante, tot ce trebuie pentru a dovedi ca totul este facut din banii castigati de mine. Poate ca atunci cand a vazut ca totul e pe numele lui, a introdus actiune de divort, crezand ca va ramane cu tot. Nelamurirea mea era cu privinta la aceasta ordonanta prezidentiala de evacuare. Daca ma poate evacua din casa pana la terminarea partajului. Am incercat pe cale amiabila sa-l despagubesc, dar el vrea aceasta casa. Stiu ca va trebui sa-l despagubesc la sfarsitul procesului de partaj dar vroiam sa stiu daca ma poate evacua si daca se poate muta el in casa dupa evacuarea mea. Este o escrocherie de mari proportii, dar sper ca legea sa poata face cat de cat dreptate.
Evacuarea ar intra in discutie numai daca dumneavoastra ati avea un comportament abuziv , ar exista certuri constante , acte de agresiune , care pot fi rezultatul unei tulburari , insa nu cred ca va incadrati dumneavoastra in aceste situatii mentionate de mine.
Am crezut in casnicie, in familie, si am vrut ca totul sa fie bine. Nu stiu deocamdata pe ce motive s-a cerut aceasta evacuare, dar sper din inima sa se rezolve. Nu cred ca legea poate sa fie atat de oarba. Aceasta ordonanta stiu ca trebuie sa se judece foarte repede. Exista mai multe infatisari? Poate el sa se mute in casa daca eu sunt evacuata? ce pot face eu? Cred ca numai credinta in justitie dreapta si Dumnezeu nu ma ajuta prea mult.... Pot contracara cumva? De cand a plecat, numai de procese am parte. A mai facut proces (simplu) de evacuare dar fiind pe rol partajul, s-a "anulat" pana la solutionarea partajului. Dar acum, Ordonanta prezidentiala? parca ma lasa puterile. Sfatuiti-ma, va rog, ce pot face?
Multumesc
Aceasta ordonanta presedintiala , dupa cum a fost introdusa , poate fi respinsa de catre instanta de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Evacuare bunuri infoadrian infoadrian Buna ziua, Va rog foarte mult sa imi dati o solutie la o problema care o am. In prezent sunt intr-o actiune de divort intentata de mine sotiei. Detinem un ... (vezi toată discuția)
Evacuare zeciualex zeciualex pot sa cer evacuare fostei sotii daca ea a introdus actiune de partaj pe casa mea dobandita inainte de casatorie? (vezi toată discuția)
Divort,drepturi,obligatii tundyuta tundyuta Buna ziua.Am si eu o intrebare pt fratele meu care e in divort,a ramas cu un copil in grija pana se finalizeaza si sa speram ca va ramane la el,caci cea care ... (vezi toată discuția)