avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva pe motiv de restructurare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva pe motiv de restructurare

Buna ziua,

Recent, compania unde lucrez, pe motive reale care nu mi-au fost aduse la cunostinta, mi-a inaintat o decizie de concediere individuala prin care departamentul in care lucrez se desfiinteaza, urmand ca cele doua structuri din subordinea mea sa treaca sub director. Implicit prin aceasta miscare doar pozitia mea s-a desfiintat. Motivul oficial din decizie a fost restructurarea pentru reducerea de costuri. Evident o cauza inventata atata timp cat compania este pe profit, iar in perioada anterioara deciziei cat si in timpul preavizului meu au fost angajate diverse persoane in cadrul aceleiasi directii.
Am rugamintea sa imi spuneti ca pana imi angajaez un avocat, la ce anume trebuie sa fiu atent, ce documente sa fac rost cat inca mai sunt acolo, pentru a pregati un dosar de contestare la tribunal a deciziei de concediere individuala.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gxg2015 , utilizator 19:21, 8 Octombrie 2015
Multumesc pentru raspuns. Locul de munca si colegii au fost adecvati, am avut o relatie foarte buna cu ei. Evident ca o sa angajez un avocat. Momentan ma interesa doar ce documente sa pregatesc din cele pe care le detin (si mi-ati raspuns deja fapt pentru care va multumesc) sau ce mai pot sa fac rost cat inca mai lucrez acolo. De ex. este legal sa obtin si sa depun la Instanta o copie a contractului de munca a unui coleg angajat in perioada preavizului? Sau e ilegal si trebuie doar sa solicit Angajatorului prin Instanta sa vina cu copie dupa acel contract de munca sau alte documente pe care le solicit?
Multumesc
gxg2015 a scris:

..... De ex. este legal sa obtin si sa depun la Instanta o copie a contractului de munca a unui coleg angajat in perioada preavizului? Sau e ilegal si trebuie doar sa solicit Angajatorului prin Instanta sa vina cu copie dupa acel contract de munca sau alte documente pe care le solicit?
Multumesc

Solicitati instantei sa ceara angajatorului sa depuna acea copie de pe c.i.m.
Ok. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat parteneriat parteneriat Buna ziua Sunt economist in cadrul unui birou financiar in cadrul unei uintati ce are aproximati\v 600-700 angajati. In cadrul acestui birou sunt angajate 5 ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa ccc jcm jcm Buna ziua! Urmeaza sa reincep serviciul dupa 2 ani de ccc. In urma unei discutii cu sefa mea, mi-a dat de inteles ca nu e obligata sa ma reincadreze pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post-drepturi ale salariatului cgabri_ella cgabri_ella Fiul meu a fost instiintat pe data de 06 iunie 2011 ca datorita situatiei economice a societatii in care lucreaza postul lui se va restructura.In data de ... (vezi toată discuția)