avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilizare reportofon in sedinta asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilizare reportofon in sedinta asociatiei de proprietari

Buna seara,

Doresc sa stiu daca este legala utilizarea reportofonului in cadrul sedintei generale a asociatiei de proprietari a unui bloc, scopul fiind utilizarea inregistrarii pentru a completa si detalia procesul verbal de sedinta.
Care e temeiul legal care permite sau interzice folosirea acestuia.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 19:44, 12 Octombrie 2015
Procesul verbal care se incheie in cadrul adunarii generale se consemneaza in timpul adunarii generale,nefiind permisa lasarea de spatii/pagini libere pentru completari ulterioare
Imediat dupa consemnarea subiectelor discutate in adunarea generala,nu se lasa spatii/pagini libere si urmeaza sa semneze toti participantii
Tot atunci sa va intrebati daca este legala inregistrarea sedintelor de judecata de la judecatorii tribunale etc. Este legala doar cu acordul tuturor participantilor dar nu tine loc de dovada concludenta deoarece o proba informatica se poate foarte usor falsifica.
ispires a scris:

Este legala doar cu acordul tuturor participantilor
.

Acordul initial al proprietarilor este discutabil fata de continutul pe care intentioneaza in final asociatia sa il consemneze in procesul verbal

@casutza

Daca in cadrul AG obtineti acordul participantilor sa inregistrati desfasurarea acesteia, mentionand si scopul inregistrarii, atunci o puteti face.
Este similar cu atentionarea inregistrarii convorbirii telefonice atunci cand luam contactul cu vreo institutie publica sau privata dotata cu sistem de inregistrare. Daca continuam convorbirea inseamna ca ne-am dat acordul.
Atentie, insa, sa nu o folositi in alte scopuri fata de cele aprobate.

In elaborarea PV nu exista regula completarii acestuia neaparat pe parcursul desfasurarii AG, dar conditia este ca el sa fie semnat de membrii comitetului.
Doamna elga pana acum nu am stiut ca la intocmirea procesului verbal al unei adunari generale nu este obligatoriu ca el sa fie intocmit ( scuzati repetitia ) pe durata cat tine sedinta ci conditia ca el sa fie semnat de membrii comitetului executiv !
Imi pare rau , nu cred asa ceva , pai le dam posibilitatea sa scrie ce vor muschii lor , de la mariri de salarii , de prime , nu stiu ce lucrari etc . chiar ma ti blocat cu aceasta stire .
Mai astept si alte pareri .

Alte discuții în legătură

Proces verbal adunare generala asociatie de proprietari tudorflorin tudorflorin Va rog frumos sa ma ajutati cum trebuie intocmit un Proces verbal din timpul unei Adunari Generale Asociatie de proprietari . Cu multumiri anticipate (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
proces verbal invalid/valid buna ziua, la adunarea ... dan.dumitrel dan.dumitrel Proces Verbal Invalid/Valid Buna ziua, La Adunarea Generala, proprietarii care au venit, au dat semnatura de prezenta iar in Procesul Verbal s-au ... (vezi toată discuția)