avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general??

P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura??
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 00:48, 13 Februarie 2016
Asa zice legea, fara cale de atac...

Daca ii luati la intrebari cum motiveaza aia 20 de lei si contestati aceasta, ar trebui sa castigati ca-s nemotivati, dar estimez ca o sa mareasca cheltuielile judiciare si n-au sa va dea dreptate

Art. 70 din CPP
(4) Procurorul ierarhic superior se pronunta prin ordonanta care nu este supusa niciunei cai de atac.

Sfatul meu ca sa ocoliti procurorul pe care vreti sa-l recuzati, e sa-l introduceti complice in plangerea penala prealabila sau denunt. Astfel nu se va mai putea ocupa legal de dosar fiindca nimeni nu poate fi judecator in propria cauza, principiu de drept, iar in penal e vorba de organe judiciare adica procurorul inclusiv
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
eusaisapte, utilizator
eusaisapte a scris:

ocoliti procurorul pe care vreti sa-l recuzati, e sa-l introduceti complice in plangerea penala prealabila sau denunt. Astfel nu se va mai putea ocupa legal de dosar fiindca nimeni nu poate fi judecator in propria cauza, principiu de drept, iar in penal e vorba de organe judiciare adica procurorul inclusiv

ABSOLUT GENIAL!!

Dar cum fac asta... daca s-a pronuntat deja clasarea??
1. reintroduceti plangerea cu procurorul complice in ea, eventual faceti plangere pentru falsul in declaratii al celorlalti inculpati la audiere daca aveti probe, 2. faceti cerere de redeschidere a dosarului penal. Eu prefer doar 1.

Dosarul penal nu poate avea autoritatea lucrului judecat decat daca a fost judecat. Dosarul poate fi deschis ori de cate ori doriti, si puteti face plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 339-340 din CPP, daca nu va e teama de cheltuieli judiciare...
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
eusaisapte, utilizator
eusaisapte a scris:

Dosarul penal nu poate avea autoritatea lucrului judecat decat daca a fost judecat.

Se pune 'judecat' si daca fac plangere in instanta impotriva rezolutiei de clasare??
Sau numai daca instanta se pronunta pe fondul dosarului penal?
Solutionand plangerea impotriva ordonantei de clasare se pune ca se pronunta pe fondul dosarului penal??

reintroducerea plangerii cu procurorul complice in ea... nu intrevad ca ajuta prea mult, pt ca o sa ajunga la alt procuror, insa toti procurorii de la PCA sunt niste ramoliti!

Ma gand sa fac altceva: solicit schimbarea incadrarii faptelor, abuz in serviciu si fals din forma simpla in forma cu foloase necuvenite, spre a atrage competenta DNA de solutionare???
Am facut deja plangere la DNA ca procurorul favorizeaza faptuitorul!

Pai, in afara de rezolutia de clasa, procurorul nu a facut niciun act, impotriva caruia sa fac plangere!!!
Nu mi-e frica de cheltuieli... deoarece oricum nu le platesc. Ca mi-au zis un cont acolo anapoda, si am sunat la ANAF si nici aia n-au stiut cum sa imi explice sa platesc :)
Aveti grija ca daca nu puteti dovedi sau macar face intrucatva credibil faptul ca procurorul a comis infractiuni si faceti plangere penala contra lui s-ar putea sa raspundeti penal pentru inducerea in eroare a justitiei.

Ca solutia data va nemultumeste nu este un temei de a banui pe cineva ca ar fi comis infractiuni. Temei ar fi ca la data cutare, ora cutare, persoana cutare i-a inmanat suma de n mii de Euro cu seriile urmatoare de bancnote: ..., iar banii ii tine ascunsi in podul casei. Desi nici atunci n-ar fi 100% dovedit cine a plasat banii respectivi in podul casei procurorului.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatia incheierii de recuzare in penal? eusaisapte eusaisapte In civil se ataca hotararea asupra recuzarii odata cu fondul, dar in penal ce se formuleaza? Contestatie? Se depune la aceeasi instanta? La instanta care ... (vezi toată discuția)
Judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat? aidu aidu hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu intelesul termenului "cauza" si cererea de recuzare cf. art. 64 (3) din cpp eusaisapte eusaisapte Judecatorii imi resping contestatiile in anulare motivand printre altele ca nu se poate face contestatie in anulare decat impotriva hotararilor asupra fondului ... (vezi toată discuția)