avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general??

P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura??
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 00:48, 13 Februarie 2016
Plangerea impotriva actelor procurorului si faptul ca depuneti din nou plangerea penala prealabila cu tot cu procuror in ea, sunt doua lucruri diferite. Plangerea penala prealabila o ia de la capat, cu cercetarea faptelor, persoanelor, de catre un al procuror. Aveti grija doar sa aveti probe impotriva procurorului, ca a incalcat Codul de procedura penala spre exemplu fiindca asta fac de obicei procurorii...

Eu am facut plangere penala prealabila impotriva unui procuror care urmareste sa ma santajeze sa renunt la dreptate, si cu un complice de-al sau, fost politist pe care l-a facut judecator, au falsificat o hotarare de internarea nevoluntara ca sa ma vateme, sau sa incerce sa-mi falsifice poate sa-mi falsifice un certificat medico-legal crezand ca-mi pot restrange exercitiul drepturilor, ca sa scape de dosarul penal... ceea ce este inutil fiindca e probat prin inscrisuri nu prin declaratiile mele sau martori. Deocamdata sunt viu si nevatamat, dar nu se stie pentru cata vreme. Aveti grija ca in provincie sunt magistrati nebuni si scapati de sub orice control...

Daca faceti plangere impotriva actelor procurorului, si judecatorul de camera preliminara respinge, puteti face contestatie cf. art. 341 (1) din CPP. Dupa aceea nu sunt sigur, dar mai puteti face recurs in casatie, in interesul legii, trebuie sa invatati care sunt tipurile de hotarari, sentinta, decizie, incheiere:

Art. 370 - Felul hotararilor
(1) Hotararea prin care cauza este solutionata de prima instanta de judecata sau prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza se numeste sentinta. Instanta se pronunta prin sentinta si in alte situatii prevazute de lege.
(2) Hotararea prin care instanta se pronunta asupra apelului, recursului in casatie si recursului in interesul legii se numeste decizie. Instanta se pronunta prin decizie si in alte situatii prevazute de lege.
(3) Toate celelalte hotarari pronuntate de instante in cursul judecatii se numesc incheieri.

si sa cititi pe la articolele acestea ce cai de atac aveti:
cai de atac:
apelul art. 408...

Art. 425^1 - Declararea si solutionarea contestatiei
Art. 426 - Cazurile de contestatie in anulare
Impotriva hotararilor penale definitive se poate face contestatie in anulare in urmatoarele cazuri:


Sectiunea 2 - Recursul in casatie
Art. 433 - Scopul recursului in casatie si instanta competenta
Recursul in casatie urmareste sa supuna Inaltei Curti de Casatie si Justitie judecarea, in conditiile legii, a conformitatii hotararii atacate cu regulile de drept aplicabile.

Art. 452 - Hotararile supuse revizuirii

Art. 471 - Cererea de recurs in interesul legii

Capitolul I^1 - Contestatia privind durata procesului penal
Art. 488^1 - Introducerea contestatiei

Daca tot adaugati magistrati in dosarul penal ca complici, dosarul nu se poate inchide nici daca epuizati magistratii romani :)

Cel mai bine epuizati toate caile de atac, dupa care sunteti eligibil sa chemati in judecata Romania la CEDO in 6 luni de la epuizarea tuturor cailor de atac interne
Se pare ca am mancat niste litere si cifre, printre care una importanta. Contestatia in temeiul art 341 (10) din CPP, nu 341 (1) din CPP...
tgeorgescu a scris:

s-ar putea sa raspundeti penal pentru inducerea in eroare a justitiei.


tgeorgescu, mereu ma descurajati si contraziceti!
Nu pot intelege tendinta asta, in comunitatea jurista, de a favoriza status-quoul...

Temei ar fi ca la data cutare, ora cutare, persoana cutare i-a inmanat suma de n mii de Euro cu seriile urmatoare de bancnote: ..., iar banii ii tine ascunsi in podul casei. Desi nici atunci n-ar fi 100% dovedit cine a plasat banii respectivi in podul casei procurorului.

Daca toata lumea ar putea prezenta asemenea dovezi, atunci n-ar mai avea nicio menire organele de cercetare penala.
Reciproc, daca s-ar sanctiona doar infractiunile atat de evidente... atunci iar n-ar mai avea nicio menire procurorii.

Probabil judecatoarea si procurorul nici macar nu se cunosc. Insa corb la corb nu-si scoate ochii... daca un magistrat favorizeaza alt magistrat doar pt ca e magistrat... atunci incalcarea legii devine lege.
eusaisapte potrivit alin (9) doar procurorul şi inculpatul pot face, motivat, contestaţie cu privire la modul de soluţionare a excepţiilor privind legalitatea administrării probelor şi a efectuării urmăririi penale... În cauzele în care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale (alin. 7) Dar nu este cazul de fata, deoarece s-a dispus clasare.
Aveti motive concrete sa-l banuiti de comiterea unei infractiuni, in afara de "hotul cu un pacat, pagubasul cu o mie"? Adica de favorizarea unui infractor nu pentru ca l-ar cunoaste personal sau pentru ca ar fi primit mita, ci pentru ca infractorul e judecator?

Nu tot ce zboara prin Codul Penal se mananca. Aveti grija dupa cine va luati, ca eusaisapte risca sa primeasca un tutore pentru stradaniile sale.

Alte discuții în legătură

Contestatia incheierii de recuzare in penal? eusaisapte eusaisapte In civil se ataca hotararea asupra recuzarii odata cu fondul, dar in penal ce se formuleaza? Contestatie? Se depune la aceeasi instanta? La instanta care ... (vezi toată discuția)
Judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat? aidu aidu hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu intelesul termenului "cauza" si cererea de recuzare cf. art. 64 (3) din cpp eusaisapte eusaisapte Judecatorii imi resping contestatiile in anulare motivand printre altele ca nu se poate face contestatie in anulare decat impotriva hotararilor asupra fondului ... (vezi toată discuția)