avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort: Pasul 0
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort: Pasul 0

am cazut de acord, in privat! s-a decis, divortam... nu avem nimic de impartit, am implinit si anul...

ce avem de facut?
cat costa?
daca suntem AMANDOI de acord cu acest divort si nu avem nimic de impartit, ne mai trebuie avocat?
vrem sa terminam cat mai repede, si fara prea multa bataie de cap.

multumesc pentru atentie
Vali
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:07, 8 August 2009


Competenta e judecatoria in a carei raza teritoriala isi au ultimul domiciliu cei doi soti.E incidenta varianta de desfacere a casatoriei de comun acord .Instanta de judecata constata existenta consimtamantul partilor , conform caruia ei staruie in desfacerea casatoriei , si , fara vreo motivare, il mentioneaza in cuprinsul dispozititivul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
rudotelle a scris:

Va multumim foarte mult pentru indrumari...Acest divort ne face mai mult bine decat rau... E un esec, indiferent cum o privim, nu ne bucura prea mult ca am ajuns aici. Dar n-are sens sa ne mai chinuim unul pe celalalt asa. Totul s-a rezolvat si incheiat intre noi civilizat si cu mult bun simt, si asta si cautam: o procedura rapida si curata.


Felicitari pentru modul cum ganditi si cum ati gestionat aceasta stare ...putem zice, conflictuala.=D>
A fost simplu, desi nu ne mai iubim, inca ne respectam foarte mult...dar mai presus de toate respectam relatia ce am avut-o, a fost una frumoasa, dar motivele ce ne-au unit atunci s-au...evaporat...nu mai avem nici reprosuri de reprosat, nici certuri, nici..nimic....nu pot spune ca a fost usor pentru noi sa ajungem aici, dar iata ca am ajuns. ce-i drept am fost in permanenta sinceri si deschisi...si am ajuns aici: vrem sa se termine, eu sa-l eliberez pe el, si el pe mine....suna aiurea, poate....dar nu avem orgolii...vrem amandoi, in egala masura acelasi lucru...
ne-am certat, am urlat, am zbierat, am obosit, si nu vrem sa ne ranim, vrem sa putem bea o cafea dupa ce primim hartia AIA, amandoi....caci din "vina" noastra suntem aici, si o recunoastem in egala masura, dar nici nu vrem sa stergem cu buretele ceea ce a fost, pentru ca a fost prea frumos
deci da...toata lumea sa divorteze ca noi!! =D>=D>=D>
Buna ziua,

Gasiti pe google cereri de divort si nu aveti nevoie de un avocat, fiind vorba de un divort simplu, de comun acord si cu sentinta nemotivata , ar trebuie sa dureze 1 singur termen (daca depuneti actiunea in vacant ajudecatoreasca, veti primi termen in octombrie si cu putin noroc, de Craciun aveti sentinta de desfacere a casatoriei deja investita (definitiva si irevocabila / evident daca nu va razganditi la termenul de judecata).

Viata frumoasa va doresc , daca nu se mai poate impreuna , atunci pe drumuri separate .
Buna ziua. Ce se intampla in aceeasi situatie(acord comun), dar sotii nu au avut niciodata domiciliul comun in acte? Multumesc

Alte discuții în legătură

Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 3 luni ByOn ByOn buna seara . am o intrebare scurta .se poate divorta dupa 3 luni de casatorie daca nu au copii si nu a nimic de impartit? (vezi toată discuția)
Divort horodni horodni In cazul in care ambii soti sunt de acord sa divorteze si exista un copil major ca rezultat al casatoriei, care este cea mai simpla modalitate de divort ? ... (vezi toată discuția)