Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Am urmatoarea situatie : doresc sa achizitionez prin programul prima casa un apartament detinut de 2 proprietari in cote parti. Primul l-a obtinut prin ctr de vanzare-cumparare iar al doilea prin act de donatie de la fiul sau. Mentionez ca fiul a dobandit apartamentul tot prin vanzare-cumparare. Fiul are un copil.
Credeti ca va fi o problema la punerea ipotecii pe aparmament deoarece o parte din el a fost dobandit prin donatie? Credeti ca donatia e revocabila? Si daca da, de catre cine?
Sanse aveti ,dar in conditiile in care documentul de donatie este citit si evaluat cu atentie de catre juristul bancii la care va adresati ,prin mesajul scris la primul articol nu se intelege prea bine succesiunea si persoanele implicate in acest document,doar printr-o evaluare directa si cu actul de proprietate impreuna ,inclusiv locatia pe care doriti sa o achizitionati nu este certa doar prin raportul evaluarii proprietar/donator prin documentele specificate in relatarea mea.
As avea o intrebare legata de acesta speta discutata anterior. Suntem un cuplu de tineri casatoriti si dorim sa cumparam cu prima casa un apartament dobandit prin donatie. Situatia este astfel: Mama si tata au donat ficei lor. (parintii au in jur de 60 ani si fica 34 ani) in 2004 un apartament. Nu mai au alti copii si nici fica nu este casatorita si nu are copii. Fica este in Franta si a imputernicit notarial pe parinti sa vanda apartamentul.
Noi vrem sa luam creditul de la CEC, nu stiu daca accepta cec-ul, dar daca ar accepta cec-ul oare nu o sa avem probleme la Fondul de garantare?
Am nevoie cat mai rapid de o opinie legala.
Va multumim mult!