avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

edx a scris:

Da, ajungem la dovezi. Dar prefer sa ma duc sa schimb usa apartamentului (cand nu este acolo, nu il evacuez in forta) urmand sa ma dea el in judecata si sa dovedeasca faptul ca avea folosinta acelui spatiu si eu i-am luat-o (chiar si ilegala) decat sa il las pe el in spatiu si sa dovedesc eu ca nu are ce cauta acolo. Prefer sa ma apar ca proprietar care si-a schimbat usa decat sa atac ca proprietar fara drept de folosinta a bunului sau.

E o idee dar e posibil sa gasiti usa sparta si el intrat la loc.
E si aceasta o ipoteza.
Si e posibil sa schimbe usa dvs cu o usa mai ieftina.
Pana la urma vedeti ce iese.
daca proprietarul face reclamatie la politie impotriva acelui chirias, aqcesta poate fi acuzat de violare de domiciliu. chiriasul NU ARE contract de inchiriere semnat cu proprietarul, iar cel din urma poate dovedi in fata politiei si a tribunalului dreptul de proprietate, pe cind chiriasul nu poate proba dreptul de folosinta al imobilului. sau nu mai sint valabile actele ca probe, ci numai vorbele ???:stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator
Domiciliu e locul in care stai in mod obisnuit... daca proprietarul nu statea in acel apartament, nu e nicio violare de domiciliu, ca nu e domiciliul lui.

Dar poate fi violare de domiciliu cu partea vatamata chiriasul, asa ca nu stiu cat va convine sa va aparati ca proprietar care si-a schimbat usa... intr-un dosar penal!
Sunt convins ca voi gasi un avocat care sa ma apere la fel de bine cat puteti dumneavoastra apara niste utilizatori ilegali ai unui spatiu. Daca sunt protejat de lege sa ocup abuziv un bun cred ca ma apuc si eu de ocupat spatii. Care aveti apartamente goale sa ma instalez in ele?:D

Domiciliul e cel trecut in CI. Si fara contract de inchiriere/concesiune nu poti avea domiciliul la proprietatea altcuiva. Deci nici el nu are domiciliul acolo. Iar martori toti putem aduce care sa declare ca persoana x sta in acel loc de 6 luni etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
edx, utilizator
Eu cred ca legea este facuta sa fie respectata.
Cine incalca legea trebuie sa plateasca.

Incercati sa puneti in cantar cat ar trebui sa platiti avocatii sa va apere in versiunea dvs. si cat v-ar costa avocatii daca respectati legea.
In plus, daca respectati legea mai primiti bonus si cheltuieli de judecata.;)

Daca sunteti vinovat de savarsirea unei infractiuni aveti dat de bani si in stanga si in dreapta si la stat.De inchisoare cred ca ati putea scapa daca va permiteti angajarea unui avocat.
Cum ar fi oare mai bine?:hm:

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)