avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Sa va dau un exemplu.Daca iti vinzi proprietatea nu mai poti sa pretinzi ca esti proprietar si sa castigi procesul.
Si alt exemplu.Daca ai un contract trebuie sa il respecti.
Aici, daca exista neintelegeri va exista o judecata.
Si daca incercati sa consultati un avocat intr-un mediu privat contra cost si verbal veti mai afla multe lucruri noi.
imi face impresia ca cititi numai ce va convine dvs. initiatorul/initiatoarea topicului a specificat clar de la bun inceput ... NU S-A FACUT NICIUN CONTRACT DE INCHIRIERE.
si nici nu era vorba ca ar fi vindut apartamentul.
pur si simplu "chiriasul" s-a instalat in casa fara niciun document [/u ]care sa-i dea acest drept, a platit citeva luni si dupa aia nu a mai platit deloc luni de zile. in situatia asta, dvs puneti pe drum la tribunal citiva ani pina se ia o decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila, perioada in care "chiriasul nu numai ca nu-si plateste chiria, dar nu mai plateste nici intretinerea, proprietarul fiind astfel nevoit 1. sa plateasca intretinerea in locul acestuia, sau
2. sa piarda in instanta apartamentul in proces cu asociatia, sau
3. sa-si vinda apartamentul
pai asa se respecta in romania dreptul constitutional la proprietate ???
daca veti fi pus in aceasta postura, aceleasi conceptii le-ati avea ? dati-mi voie sa ma indoiesc. a mai fost inca o doamna cu studii juridice care a dat pareri contrarii in functie de postura in care ar fi fost pusa ;)
PS va propun o afacere ... "inchiriez" apartamente in acest mod si dvs ma reprezentati. va ofer 50% din cit as da pe chirie, lunar, daca imi garantati ca nu voi plati niciodata intretinerea si chiria. daca nu, imi dati dvs 1/2 din chirie :D
batem palma ? :D