avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

ideea era alta ...nu era vorba ca iubita ar pleca sau nu, ci daca este sau nu nevasta iubitului ... nu capata acest statut decit dupa semnarea actelor de casatorie.
la fel si "chiriasul" ... daca nu a semnat actul de inchiriere, nu are statut de chirias ... deci nu i se poate aplica legislatia in calitate de chirias. si nefiind chirias cu numele, cu actul de inchiriere nu i se pot aplica TOATE DREPTURILE SI OBLIGATIILE ce-i revin din semnarea acelui act. de asta nu si-a mai platit chiria si intretinerea de luni de zile ... nu are un act bilateral semnat cu proprietarul, deci considera ca nici nu a stat acolo. vorba aceea ... "nici usturoi n-a mincat, nici gura nu-i miroase" :D
iar referitor la obligatii, firmele furnizoare (de electricitate si gaze) intrerup furnizarea serviciilor dupa neplata a doua facturi consecutive. fara chemare in tribunal, sa se roage de rai-platnici. la fel si bancile ... daca nu ai platit 2-3 luni ratele la masina, trimite firma de recuperare a datoriilor si-ti ridica masina. fara chemare in instanta.
PS ... si daca eu il dau afara pe "chirias", ce-mi poate face politia ? ca eu am actele de proprietate care-mi atesta posesia imobilului iar el nu are nicio dovada ca are vreun drept de folosinta a acelui imobil. iar fara decizie de la tribunal nu ma poate da afara de acolo si nici sa-l bage inapoi pe chirias nu poate politistul. este ca si cum v-as face reclamatie la politie ca ne-am inteles sa-mi inchiriati un al doilea apartament al dvs si m-ati dat afara. chiar credeti ca politia va va obliga sa-mi dati cheile de la apartament ca sa stau in imobilul dvs ? :stunned:
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator
Solutia juridica a fost expusa daca veti cauta.

Solutia este cea prezentata de avocati.

Vedeti sa nu comiteti infractiunea de violare de domiciliu stimate Felix 34.
Nu este valabila varianta gandita de dvs.


nu exista violare de domiciliu..atata timp cat sunt proprietar.Violare ,era in cazul unui contract.Asa ca ..sparg usa il dau afara,si l reclam la politie pt suma datorata... Neavand mutatie .,cum poate fi vb de violare domiciliu?
AVLIL a scris:

Imi pare rau ca nu va place legea, nici eu nu sunt tocmai incantata de unele aspecte dar... puteti sa va certati pentru asta si cu forurile europene care impun protectia domiciliului de facto... ca nu eu am facut aceste principii.

Daca dv. cunoasteti mai bine legislatia, stiti care este domiciliul in sensul penal amintit al violarii de domiciliu, va rog sa ma iertati ca am avut o alta parere, dar acesta este un forum cu pareri... impartite.
NU e nevoie nici de jigniri si nici de mistouri... Si nu ajunge sa existe o aparare buna ca sa castigati, mai sunt si prevederi legale de respectat.

Violarea de domiciliu e "pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia". NU zice cu drept, nu zice sa aiba buletin acolo... si nici CEDO nu cere astea.

Peste tot in lume domiciliul de fapt produce efecte juridice, vezi dreptul francez la mosteniri, de exemplu.
[ link extern ]
[ link extern ]


Am vrut sa va trimit la pagina dar m-am razgandit.
Cititi asa ca este mai comod.;)
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Solutia juridica a fost expusa daca veti cauta.

Solutia este cea prezentata de avocati.

Vedeti sa nu comiteti infractiunea de violare de domiciliu stimate Felix 34.
Nu este valabila varianta gandita de dvs.



foarte interesant ... mai nou, o persoana care sta fara niciun fel de forma legala in imobilul unui proprietar (impotriva vointei lui) este considerata a fi la propriul domiciliu #-o
inclusiv persoanele care patrund in acel imobil fara stirea proprietarului si cheama politia cind cel din urma incearca sa intre in propriul imobil, strigind in gura mare ca-i violeaza domiciliul.
din cite cunosc, domiciliul este trecut in buletin la adresa, domnule avocat. niciun politist boboc, iesit acum de pe bancile scolii nu i-ar stabili unui astfel de "chirias" (in buletin) domiciliul fara vreun document care sa-i ateste dreptul de a sta acolo, domnule avocat.
nu mi-ati raspuns inca, domnule avocat ... cum ati reactiona daca ati merge la un al doilea apartament, proprietate personala, si ar veni politia acolo, chemata de "chiriasul" intrat fara stirea dvs in imobil, si care declara ca s-a inteles cu dvs sa-i "inchiriati" apartamentul ? asteptati cumva decizia tribunalului, venita dupa minim un an (deh ... justitie ca-n romania nu mai gasesti nicaieri ... nici macar la talibani :D ) ?
in fond, intr-o postare anterioara, v-am spus ca proprietarul ar putea reclama pe "chirias" pentru aceasta violare de domiciliu (am spus-o sub o alta forma) si nu ati fost de acord cu aceasta solutie, pretinzind ca individul are drept de folosinta asupra imobilului. in momentul in care sinteti in situatie inversa, o-ntoarceti ca la ploiesti, precum acea doamna avocat/jurist/etc cu care am avut aceeasi discutie si am pus-o in situatie de victima, nu de avocat al individului.
de fapt, in aceasta situatie este cuvintul unuia impotriva celuilalt, situatie in care ar trebui sa primeze documentele, singurele in masura sa ateste adevarul. or dvs, in functie de postura in care sinteti pus, dati solutii total diferite, contrare.
pai este frumos, domnule avocat ???

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)