avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

Buna ziua,
Intre timp observ ca topicul si-a mai pierdut din popularitate si m-am gandit sa ii adaug un catalizator.
Intampin urmatoarea problema:
Am inchiriat un apartament unei persoane prin intermediul unei agentii imobiliare. Contractul a fost semnat intre mine si chirias, prin agentie. O clauza a contractului prevede ca in caz ca in 15 zile, chriasul nu se achita de o anumita suma, reprezentand avans 6 luni, contractul se reziliaza. Cele 15 zile au trecut, l-am sunat, mi-a vorbit foarte urat..in fine m-a avertizat ca nu am ce sa ii fac, ca daca intru in casa puscaria e aproape. Ce pot face in situatia asta, sa...pot scapa de el?
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
traznet73, utilizator
Stau si ma gandesc ce s-ar intampla daca proprietarul isi pierde buletinul sau declara schimbarea domiciliului pe adresa unde sta politistul chirias. Nu ar fi mai usor sa il evacueze?
chiar si cu contract problema e dificila ,deoarece timpul de solutionare in instanta este f. mare respectiv 1,2, 8 ani .Cui ii convine sa se supuna unui asemenea stres, chiar daca in final proprietarul isi recupereaza banii.Ar trebui gasita o solutie si din partea finantelor si din partea justitiei ca in cazul ca ,contractul a incetat si chiriasul nu vrea sa plece sa nu mai se apeleze la instanta,ci direct la evacuare cu politia.
La finante ar trebui amendat si chiriasul care a acceptat lipsa contractului ,pentru ca e complice(vezi mita).Cred ca daca rezolvarea s ar face cu politia multi proprietari ar face urgent contracte,justitia ar vea mai putine cazuri.
Nu stiu de ce unii avocati au tendinta de a apara pe cei ce nu sunt in regula ! Observ ca de fapt mai mult unii avocati apara pe chiriasii incorecti ca un fel de refulare ca sunt si ei chiriasi la randul lor! La inceput au fost si avocati ce au aparat proprietarii cand aveau dreptate ! Cu siguranta daca eu intru in proprietate cand chiriasul nu e acasa si o fac cu martori acesta nu ma va da ulterior in judecata sa dovedeasca ca ce? Nu astept eu ani ca sa intru pe proprietatea mea cand eu am fost corect cu el ! Ba mai mult el va fi si mai protejat daca are un contract cu mine ca proprietar si scap si mai greu de el (atunci dovedeste sigur ca avea drept de utilizare)Dar oare doamna avocat AVLIL si ceilalti daca o intelegere verbala se prezuma ca urmare a faptului ca exista un chirias in casa oare in momentul in care eu am intrat in proprietate de ce nu se prezuma ca nu mai exista acordul proprietarului pt ca ,chiriasul sa mai utilizeze proprietatea?Pana una alta eu ce am avut act cu el sau in speta de fata gentleman s agreement reintru in casa schimband butucul si apoi sa ma dea in judecata sa dovedeasca ca a avut un drept ! Vorbeati de occident ! Pai sa va spun eu de aici cum e! In ireland am locuit si cu act si gent agreement si nici odata nu am avut divergente cu landlorzii ! Dar am aflat din situatii similare si din legislatia in vigoare ca proprietatea este CU SIGURANTA GARANTATA ! Landlordul ma poate anunta pe orice cale cu 30 de zile inainte sa-mi caut chirie (cu exceptia faptului cand este prevazuta expres o perioada fixa)- in ultima zi daca nu am plecat vine cu un executor si am ajuns in strada indiferent de forme acte sau alea alea ! Ba daca stiti ceva engleza va rog sa cautati sa vedeti cat de repede pot pierde si banii de deposit doar daca proprietarului i se pare ca am patat un pervaz sau un perete sau daca doamne fereste s-a stricat televizorul si landlordul va spune ca e din cauza mea ! Dar ireland e o tara normala unde intelegerile verbale fac cel putin tot atat cat si cele scrise ...sa va mai spun ca toate hartiile ce sunt legate de conturi bancare credite carduri si alea alea le-am primit prin posta acasa fara sa ma deplasez la banca ci eventual doar discutii telefonice ?Sau ca vine coletul postal la usa si niciodata nu mi se cere un act ca sa-l receptionez fie el al landlordului sau al meu-si postasul prezuma ca am dreptul sa preiau coletul ? Dar in Ro legile sunt proaste si interpretabile si cei ce nu sunt corecti sunt aparati mai abitir de lege ca cei corecti! Oare nu e clar de ce suntem monitorizati in UE pe justitie? Din cauza acestor legi mentalitati si aplicari ale legilor...si vom mai fi inca multa vreme-intr-un sector care are cel mai mare procent de oameni cu studii superioare dintre toate sectoarele de activitate....dovada clara ca e ceva putred-daca ar fi in RO ca in Ireland si eu l-as insiinta cu o luna inainte si l-as evacua legal-dar eu il instiintez si pe el il doar undeva(scuzati expresia).Dar atat vreme cat legea protejeaza pe cel ce nu-si indeplineste intelegerea contractuala sau gent agreementul eu practic intru la mine acasa si sa ma dea in judecata ca vezi doamne ce drept avea-poate vrea si femeia mea nu? -ca doar si fericirea e inscrisa in carta drepturilor omului ba chiar in primul paragraf! Life liberty and the pursuit of happiness...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
bobby69ireland, utilizator
Un lucru este clar ! Daca sunteti chiriasi si aveti de gand sa tepuiti proprietarii sa stiti ca sunteti protejati de lege si aveti pe acest site si pe doamna AVLIL care cu siguranta va va scoate basma curata si veti locui gratis vreo 2 3 ani -dupa aceea eventual tot nu veti plati nimic caci nu aveti nimic in proprietate mergeti vreo cativa ani in vest timp in care se prescriu si toate datoriile si totul e ok ! Trebuie sa fie si cei rai aparati de cineva nu? Macar pro bono daca nu cash !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
bobby69ireland, utilizator

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)