avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

Observ ca nu va place sau nu aveti rabdare sa cititi ceea ce se scrie.
Notiunea de ,,impotriva vointei proprietarului" nu se aplica ca si notiune in cazul dezbatut.
Proprietarul si-a exprimat consimtanatul.

Ipoteza la care faceti dvs referire este total diferita de cea prezentata in cazul expus de user si necesita alte discutii sub aspectul infractiunii de viol de domiciliu.
Ar trebui sa va initiati putin in ,,ale dreptului probleme" si ati intelege mai bine.

avocat Claudiu Lascoschi
Referitor strict la cazul expus da, proprietarul si-a exprimat initial consimtamantul, dar doar verbal, fara martori, doar intre ei doi. Cum poate sti un judecator acest lucru fara nici o indoiala cand nu are decat declaratiile celor doi? Nu ar trebui in acest caz sa primeze documentele oficiale? [pentru ca odata cuvantul incalcat de "chirias" nici gazda nu mai are de ce sa si-l pastreze; versiunile celor doi vor fi evident contradictorii].

Sunt de acord cu definitia violarii de domiciliu asa cum a fost expusa ("pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia") dar problema mea este cum poate fi demonstrata in instanta, in lipsa oricaror documente, faptul ca acea persoana le foloseste? Doar simpla sa declaratie + eventuali martori sunt suficiente? Si proprietarul va da o declaratie + martori care sa sustina contrariul? Simplul fapt de a fi platit intretinerea ar fi aratat folosinta acestuia asupra spatiului, dar nici macar acest lucru nu a fost facut.

Pana la urma totul se reduce la a demonstra in instanta, de catre "chirias", ca ar fi avut folosinta acelui spatiu la momentul la care l-am evacuat. Si daca nu exista acte care sa probeze acest lucru doar un judecator corupt va decide ca declaratia cuiva este "mai adevarata" decat cea a altcuiva. [nu vorbim de martori deoarece acestia pot fi produsi de ambele parti in numar egal si cu declaratii contradictorii].
In cadrul procesului penal declaratia chiriasului coroborata cu declaratii de martori, chitante la intretinere,etc., constituie probe de vinovatie suficiente indiferent de faptul ca proprietarul nu va recunoaste invinuirea.
Ar avea insa dreptul la contraprobe.

Dar nu este deranjul prea mare ca sa se incalce legea penala?
Mai ales ca se lasa si cu o sanctiune penala.
Si o amenda penala poate fi suficienta si cazierul proprietarului va fi ,,patat".:confused:

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In cadrul procesului penal declaratia chiriasului coroborata cu declaratii de martori, chitante la intretinere,etc., constituie probe de vinovatie suficiente (...)

Dupa cum spuneam declaratie si martori au ambele parti. Chitante la intretinere - daca acestea ar exista platite de "chirias" da, ar avea castig. Dar ele nu exista. Mai sunt oare alte acte/chitante/facturi etc. care sa ateste folosinta spatiului si la care nu ma gandesc acum?
Din cate stiu nici un furnizor de utilitati nu va incheia contract cu o persoana fara actul de spatiu unde vor presta serviciile (proprietate sau chirie) - ma refer la cablu, telefon, internet, electrica etc.

Deranjul prea mare sincer nu este. Decat sa stau vreo 24 luni in care sa sustin un parazit din banii mei pe proprietatea mea prefer sa ma "deranjez" putin. Si aceasta stare de lucruri provine tot din ineficienta justitiei; daca as sti ca in max. 3 luni acea persoana ar fi evacuata de un executor judecatoresc si ar fi obligata la plata tuturor cheltuielilor nu as mai fi tentat de acest "deranj".
am o nelamurire..plec di localitate si rog pe cineva sa aiba grija de un animalut..caine ,pisica,etc,La intoarcere nu mai vrea sa plece din apartament...il dau afara ..inseamna ca i am violat domiciliul? chiar daca pt perioada respectiva s au eliberat chitante intretinere cu numele lui..dle avocat scrie ...dar nu se stipuleaza ca e incalcata proprietatea
. Asa ca l dau afara ,si astept sa ma dea el in judecata...daca are dovezi in sustinere.Totul depinde de felul cum pui problema..in instanta.

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)