avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

Daca au avut o intelegere verbala se poate discuta despre un contract, o intelegere pe care partile trebuie sa o respecte.

Sa mai fac o precizare.
Eu nu tin cu chiriasul, ci doar va expun cum stau lucrurile sub aspect juridic.
Nu eu am facut legea.
Nici judecatorii nu au facut legea, dar sunt tinuti sa o respecte.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu eu am facut legea.
Nici judecatorii nu au facut legea, dar sunt tinuti sa o respecte.


Cu tot respectul pe care il port absolut tuturor celor de aici, am insa o rugaminte: lasati-ne cu texte d'astea din carti. Nu judecatorii au facut legea, de acord cu dvs. dar la chestia asta cu "sunt tinuti sa o respecte"... poate o fac, dar nu toti si nu intotdeauna.
Cu toate riscurile sustin un lucru: legea se aplica in functie de interese si de cum stiu avocatii sa gaseasca o chichitza.
Dvs., domnule Lascoschi, imi spuneti ca daca au avut o intelegere verbala se poate discuta despre un contract. Precizez, nu am studii de specialitate, de aici si discutia usor dezechilibrata in defavoarea mea, dar de cand "gentelmen's agreement"-ul a devenit lege?
Dar, oare, tot pe vorbe, nu or fi spus ca militanul ala tre sa plateasca ceea ce consuma (curent, intretiner)?
Daca asta este lege...
Pot sa va explice si alti colegi ca exista o diferenta intre ad probationem si ad validitatem.
Forma scrisa este necesara pentru a se proba contractul in fata instantei.
Eu nu stiu ce au discutat oamenii dar daca proprietarul a primit chirie si s-au inteles conventia verbala reprezinta un contract.

avocat Claudiu Lascoschi
domule avocat, e chiar asa greu de inteles ca omul nu si-a platit chiria de luni bune, ca si intretinerea ?
pai, dca tot ati scris despre faptul ca s-au inteles printr-o conventie verbala, pai intelegerea verbala era ca acest "chirias" sa-si plateasca darile fata de proprietar si fata de asociatie. daca intelegerea a fost incalcata de chirias (care nu are nici macar acte, eu l-as arunca pe geam afara sau pe treptele scarii. nu platiti dvs curentul electric sau gazele (daca aveti bransament separat, contorizat) sa vedeti cum ramineti fara furnizarea acestor servicii. credeti ca acele doua firme mai asteapta cu anii procesele prin tribunale ? ei bine, nu. in situatia asta dvs trebuie sa-i dati in judecata, dar nu aveti sorti de izbinda decit daca mituiti judecatorul.
este absolut aceeasi situatie.
Eu va dau dreptate tuturor.
Cei care sustin ca un chiurias care nu respecta intelegerea ( indiferent ca este scrisa sau nu este scrisa intr-un document), poate fi dat afara de catre proprietar au dreptate. Si eu , ca proprietar, l-as da afara cu vorba buna, cu preaviz sau , daca nu merge asa , cu forta. Ca proprietar nu as cheltui eu in instanta sa pierd timpul 20 de termene....Sa ma dea el in judecata.
Ca si chirias , daca as fi chirias, as incerca sa negociez cu proprietarul , sa platesc cat mai putin si sa plec de acolo cat de cat fara scandal care m-ar putea afecta in cariera, in familie, in societate, etc.
In acelasi timp dau dreptate si d-lui avocat si celorlalti care sustin ca si cel care foloseste spatiul are niste drepturi si ca nu poti , conform legii, sa-l dai afara in suturi. De ce ? Pentru ca intre cei 2 exista o intelegere, poate in aceasta situatie o intelegere nescrisa. Dar sigur proprietarul si chiriasul s-au inteles ca altfel nu vad cum a intrat chiriasul in apartament. Daca intelegerea a fost facuta verbal si printr-o strangere de mana pentru mine are aceeasi valoare ca si o intelegere facuta in fata notarului. Poate de asta au ajuns multi din occident sa respecte intelegerile , sa nu aiba nevoie de stamplila pe contracte. Sigur ca au trecut prin perioada cand nerespectarea intelegerii incheiate prin strangerea mainii se lasa cu un glonte in cap si s-au autoeducat.
De aceea cred ca are dreptate si dl avocat Claudiu Lascoschi, ca neavand conditiile de a folosi pistolul pentru ai pedepsi pe cei care nu respecta intelegerea ( indiferent ca e proprietar sau chirias, ca e scrisa sau nu ), trebuie sa facem acest lucru apeland la instanta.

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)