Buna ziua! Pe aceasta cale, am si eu o intrebare! Sunt divortat de 3 ani de zile! In urma divortului, cei doi copii rezultati in timpul casatoriei, mi-au fost incredintati mie spre crestere, dar custodia sa stabilit ca fiind comuna! Din momentul pronuntarii divortului, pana in prezent, mama lor nu s-a mai implicat deloc in cresterea si educarea lor. Pe baza absentei totale al acesteia, pot cere decaderea ei din drepturile parintesti? Am sanse de a obtine custodia unica si decaderea totala a acesteia din drepturile parintesti??? Va multumesc!
Da. Si atunci, daca nu vrea o data si nici a doua oara, a treia oara de ce nu-l ia nimeni la intrebari si cu o amenda zdravana daca se considera ca a prejudiciat minorul? Unde sunt drepturile mult "legiferate" ale copilului? Poate vorbim despre o vacanta mult visata de copil, promisa de parintele rezident si spulberata pe motiv de toane de parintele nerezident. Pe asta nu a mai reglementat-o nimeni.
Maria, nu aţi conştientizat bine conceptul de autoritate părintească comună. Părintele rezident nu are voie să abuzeze psihic minorul, făcându-i promisiuni pentru care nu are acordul părintelui nerezident, fiindcă există posibilitatea ca părintele nerezident să aprecieze că o excursie la Marea Neagră este mai în interesul copilului decât una la Albena. Şi tot aşa, nu-i admis ca părintele rezident să-i promită copilului că-l duce la karting, dacă celălalt părinte vrea ca pruncul lui să meargă la pian.
Stimate Zsolt, chiar dacă s-ar aplica decăderea din drepturile părinteşti, situaţia dvs. ar fi aceeaşi:copiii nu au mamă
Dacă aţi obţine autoritatea exclusivă, aţi avea libertatea să plecaţi cu copiii peste graniţă, fără acceptul doamnei şi nu aţi fi obstrucţionat de necesitatea obţinerii unor semnături, asta ar fi un mare pas înainte. Dar, dacă cereţi în instanţă acest lucru şi dacă doamna se prezintă la proces şi nu e de acord, aveţi deja o problemă.
Da! Am fost refuzat in repetate randuri! La un moment dat chiar mi-a zis, sa nu o mai deranjez cu nimic legat de copii! "COPIII NU MAI SUNT RESPONSABILITATEA EI"