avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj

Buna ziua,
Ma intereseaza daca, in caz de proces pe parte de partaj si investitie in locuinta care nu este pe numele meu sau al barbatului cu care am trait 7 ani de zile (2008-2015), intru in una din legile concubinajului.
Mai exact am trait 7 ani cu acest barbat in casa tatalui meu unde am investit amandoi,pastrand bonurile si facturile (o parte pe numele meu o parte pe numele lui), iar in urma despartirii el doreste sa ma dea in judecata invocand faptul ca doar el a investit si muncit in acea casa, cerand prin instanta o suma foarte mare de bani. Totodata in urma plecarii lui a luat toate bunurile din casa si mai vrea si bani.

Va multumesc pentru un scurt raspuns.
Cel mai recent răspuns: AlexandraMatei31 , utilizator 17:03, 22 Octombrie 2015
Va multumesc pentru sfat, insa el a plecat doar anul acesta in luna Iunie, iar bunurile au fost cumparate de ambele parti, chiar si de mama lui a contribuit,in potriva vointei mele. eu nu am fost de acord cu bunurile de la mama lui si nici cu banii primiti de la ea.Verbal am spus tot timpul acest lucru ca refuz sumele si bunurile de la ea. Iar in acest acesti 7 ani nu am stat sa scriem ce am luat unul si ce a luat celalat. Initial bunurile care eu le-am predat au fost cumparate de el si mama lui, dar restul de intretinerea locuintei a fost facuta de catre mine din veniturile mele, de unde el mai are pretentii de 14.000 Euro. In primii 4 ani de relatie eu am avut un salar de 2500 lei si bonuri pe cand el a avut doar 1000 lei.Veniturile nu se iau in calcul?
El trebuie sa dovedeasca prezentand acte, investitiile pe care le-a facut in imobil, daca n-are acte ii va fi foarte greu sa obtina ceva in instanta.
Are acte doveditoare luate din casa in urma plecarii lui si anume bonurile pastrate de mine si facturi. Insa tot ce este luat pe facturi in numele lui le-am cedat, restul sunt bonuri fiscale pe lavabila, parchet, gresie, faianta etc.
Faceti demersuri de negociere, ca o sa cheltuiti cu dosare prin instante multi nervi si bani...
Toate bunurile i-au fost date din locuinta si pe langa aceste bunuri el mai doreste o suma foarte mare de bani la care nu doreste negociere. El doreste raspunsul meu afirmativ la cele solicitate de el iar eu asa ceva nu pot da, deoarece el a beneficiat de ele.

Alte discuții în legătură

Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? iuliana0025 iuliana0025 buna ziua! va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la situatia in care ma aflu si anume as vrea sa stiu ce drepturi am la casa in care am ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - partaj carmen cucu carmen cucu Am trait timp de 12 ani in concubinaj . Mama mea mi-a dat 45.000 lei vechi acum 11 ani iar parintii lui 20.000 lei vechi pt a cumpara o casa cre a costat ... (vezi toată discuția)