avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta stabilire domiciliu copil minor dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta stabilire domiciliu copil minor dupa conventie la notar in acest sens nerespectata

Buna ziua, as dori sa stiu daca in momentul in care voi primi acasa sentinta de la judecatorie pot merge la fostul sot acasa sa imi iau fetita sau trebuie sa astept definitivarea ei ? El spune ca va face apel si nu o voi lua pe a mica acasa pana nu se termina apelul. Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:07, 21 Octombrie 2015
da am divortat la notar si tatal fetitei a fost de acord ca domiciuliul ei sa fie la mine si sa o vada si sa stea cu ea 2 zile pe saptamana, alteori si mai mult daca fetita isi dorea asta, a fost de acord si cu pensia alimentara, apoi sa razgandit in urma unei discutii aprinse, si de atunci fetita este la el, iar eu am incercat prin toate modalitatile sa o iau inapoi. cand a vazut somatiile executorului a facut chemare in judecata pentru schimbarea domiciliului si implicit a programului de vizitare. am facut cerere reconventionala si am castigat. sentinta data in 28 septembrie. acum astept redactarea ei si sa incep demersurile pentru a-mi lua fetita acasa pentru ca el tot o da ca pana nu am sentinta definitiva si irevocabila nu mi-o va da de buna voie si tot ca in cazul hartiilor de la notar nimeni nu va face nimic sa ma ajute. mentionez ca a zis ca va face apel in a 29 zi de la primirea sentintei pentru a-mi lungi si ingreuna cat mai mult viata si a face tot posibilul sa instraineze fetita de mine.
In aceste conditii hotararea primei instante este executorie. Adresati-va executorului judecatoresc.
va multumesc frumos, sper din suflet sa nu fie cazul si sa pot dicuta civilizat cu el, si sa inteleaga ca din toata tigania asta doar fetita are de suferit.
Va doresc succes. Tatal are drept de apel, insa hotararea se poate executa imediat.
da stiu ca are drept de apel , si stiu ca va face acest lucru dar va rog sa imi spuneti exista conditii prin care i se poate respinge apelul din prima fara a se judeca?

si va rog sa imi spuneti ce sa inteleg din cele de mai jos:

Condiţii pentru punerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti:
1. Hotărârea să fie executorie sau definitivă
Sunt hotărâri executorii:
• Hotărârile date în apel, dacă prin lege nu se prevede altfel;
• Hotărârile date în primă instanţă fără drept de apel, ori cele în legătură cu care
părţile au convenit să exercite direct recursul.


multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor tatianab89 tatianab89 Am avut un divort cu minor,in urma careia s-a stabilit domiciliul fetitei la mine(am vazut pe portalul just.ro).Fetita este inca la fostul sot.Inca nu am ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Luizaalexa Luizaalexa Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea ... (vezi toată discuția)
Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)