avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sulte nesolicitate, prescriere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sulte nesolicitate, prescriere

La data de 1 decembrie 2010 se emite hotararea judecatoreasca in dosar de partaj cu stabilirea unor sulte datorate. Beneficiarii sultelor nu ataca hotararea in nici un fel si nici nu solicita sultele, deci nu se executa silit creantele. La ce data s-a prescris dreptul de a cere aceste sulte ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:33, 23 Octombrie 2015
Cand s-a comunicat? De ce mai conteaza?
Se presupune ca Posta Romana a dat la toti hotararea in aceeasi zi ? Nu cred ca mai am plicul cu data postei, adica ziua cand a ajuns in cutia postala. Pai daca data Postei este 1 ianuarie 2011 inseamna ca dreptul de executare se prescrie in 1 ianuarie 2014 ? Iar daca data postei este 1 iulie 2011, dreptul se prescrie in 1 iulie 2014 ?
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
angajatlastat, utilizator
Inca odata, de ce contyeqaza acest aspect? S-a prescris, e prescris.
Data postei o gasiti in dosar pentru fiecare parte.
Pentru ca doresc sa fac carte funciara si intabulare si as fi vrut sa stiu daca sunt trecut ca unic proprietar in acest caz.
Pai erati trecut unic proprietar si daca nu era prescrisa, nu conteaza acest aspect. De aceea va tot intreb, sa vad daca aveti un temei legal sa va intereseze asta sau nu.
Si, oricum, ca era prescrisa in ianuarie 2014 sau in decembrie 2014, inca odata, ce relevanta avea? E prescrisa si gata.

Alte discuții în legătură

Prescriere sulta gigel65 gigel65 Daca in hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila scrie ca am de achitat niste sulte fara a se specifica cum sa se plateasca ele in timp si ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata sulta dupa partaj tatiana28 tatiana28 Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu plata sultei.Dupa un proces de partaj,in care s-au impartit bunuri mobile si un bun imobil, a ramas hotararea ... (vezi toată discuția)
Partaj cu achitarea sultei dupa 3 ani elenadar elenadar In mai 2014 sunt 3 ani de la hotararea definitiva a partajului in care este de platit sulta.Dupa expirarea perioadei de 3 ani pot vinde apartamentul fara a ... (vezi toată discuția)