avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri salariu

Buna ziua,
In CCM al firmei la care lucrez este stipulat ca ''angajatorul isi rezerva dreptul de a acorda anumite facilitati si avantaje salariatilor in limite stabilite in baza unor decizii interne'', se refera la limitele acordate la telefoanele si masinile de serviciu.
Intrebarea mea este daca aceste decizii sunt suficiente pentru a retine pe statul de salarii depasiri la aceste limite sau angajatorul are nevoie de hotarare judecatoreasca, limite care sunt specificate in procesul verbal de predare-primire al telefonului, respectiv al masinii. Angajamentul de plata este valabil?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:20, 21 Iulie 2009
daca nu sunt de acord sa platesc, adica sa semnez un angajament de plata, imi pot retine pe baza unei decizii de imputare suma care se presupune ca trebuie sa o platesc?


NU. Prin actualul Cod al Muncii s-a inlaturat posibilitatea stabilirii raspunderii patrimoniale pe baza unei decizi de imputare.
Aceasta raspundere se stabileste numai pe cale judecatoreasca.
Retinerea unor sume pe statul de plkata fara a avea la baza o hotarare judecatoreasca este ilegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu creat de salariat monica borz monica borz Buna ziua. Ma intereseaza parerea dvs. referitor la recuperarea unui prejudiciu de la un salariat. Daca salariatul recunoaste prejudiciul si este de acord sa-l ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent: imputare obiecte de inventar!! stanceni stanceni Buna ziua! Am o problema: in urma unei inventarieri la obiecte si echipamente de protectie, am constatat ca unui angajat ii lipseste un obiect, in ... (vezi toată discuția)