avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitatea urmatoarei situatii de la o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitatea urmatoarei situatii de la o asociatie de proprietari - salarii decise de comitet

Daca este legala remunerarea unui presedinte de asociatie proprietari si cenzor in conditiile in care:
1) Nu s-a stabilit nivelul de salarizare presedinte-cenzor in adunarea generala asa cum prevede legea 230/ 2007 ( nu e cuprins in hotararea ad. gen) ci ulterior de catre comitet. Adunarea a avut loc in februarie 2014 iar salariul a fost marit periodic pana azi de catre comitet fara a fi instiintati proprietarii.Anul acesta inca nu au facut ad. generala.
2) Asta in situatia in care nu suntem o asociatie care sa beneficieze de venituri adiacente.
3)Modul in care se pot recupera acesti bani.E important!!!
:((
4) Rog raspuns pe adresa de email mugurel.puscas@yahoo.com . E urgent!
Multumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
MugurelPuscas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:53, 27 Octombrie 2015
Presedintele e platit cu contract de mandat! Legea spune clar ca " platit cu contract de mandat, conform hotararii adunarii generale, la data adoptarii bugetului de venituri si cheltuieli ". Dar comitetul nu poate lua decizia majorarii in cursul anului. Nu e cuprins in procesul verbal cuantumul pentru presedinte si cenzor. Pentru restul personalului e ok. DAR, PAREREA MEA, pentru presedinte si cenzor trebuia stabilit cuantumul transparent de adunarea generala.

Gospodarirea e defectuoasa! De asemenea adunarea generala pentru anul in curs o tin abia luna aceasta...Cea care trebuia tinuta in primele 3 luni. Cum au platit presedintele pe acest an?...:D
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2015
Adriantot, moderator
E bine ca aveti macar acum adunarea generala. Cu aceasta ocazie discutati toate aceste aspecte. Propuneti alti oameni in comitet, alt presedinte..., autopropuneti-va in functia de presedinte iar daca membrii asociatiei au incredere in dumneavoastra deveniti presedinte. Din aceasta pozitie o sa puteti gospodari asociatia corect, o sa puteti convoca adunarea generala conform legii, o sa prevedeti in BVC acea anvelopa salariala s.a.m.d.
Sigur ca impreuna cu noii membri ai comitetului, cu cenzorii o sa aveti posibilitatea sa verificati documentele din perioada anterioara si vedeti daca sunt probleme.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea in asociatia de proprietari ContSters205948 ContSters205948 SALARIUL PRESEDINTELUI SI AL ADMINISTRATORULUI ASOCIATIEI CINE IL FACE ADUNAREA GENERALA SAU COMITETUL ASOCIATIEI.CINE ARE PUTERE SA SCHIMBE ADMINISTRATORUL ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari roxana moldovan roxana moldovan Este obligatoriu ca presedintele asociatiei de proprietari sa fie proprietar in imobilul care face obiectul asociatiei? Daca da, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Cumul de functii in asociatia de proprietari gheorgheistrate gheorgheistrate Presedintele de asociatie poate avea si alta functie platita in cadrul asociatiei de proprietari , de ex instalator? multumesc (vezi toată discuția)