avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta?

In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de leasing, mai exact Egnatia Leasing.
Anul asta , expirandu-mi ITP-ul, am fost sa il fac , iar acolo mi s-a spus ca masina este furata. La politie mi s-a spus ca masina este obiectul unui proces de executare silita intentat de firma de leasing impotriva persoanei de la care eu am cumparat masina, pentru ca nu si-a achitat ratele.
Nu mai inteleg nimic, eu am cumparat o masina cu toate actele: contract de vanzare-cumparare, carte de identitate, inscrisa pe numele meu si tot ce trebuie, iar acum ma trezesc ca mi se poate lua masina.
Ce ma sfatuiti sa fac? mi se poate lua masina, desi nu m nicio vina, si mai ales de unde puteam eu sa stiu asa ceva.....???
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: prykkyy , utilizator 12:42, 28 Iulie 2009
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si vin cu precizari pentru cei care m-au intrebat.
Cerrtificatul masinii era pe numele persoanei fizice de la care am cumparat in momentul vanzarii, iar acum certificatul pe numele meu. Asa cum spunea cineva si eu cred ca problema apare cu privire la modul in care persoana fizica de la care am cumparat, a devenit proprietar??????? cred ca aceasta e intrebarea......eu m-am gandit ca ori a existat o complicitate cu firma de leasing sau cu cineva din cadrul acestei firme, ori au fost folosite niste acte false.....
Acum am vorbit la firma de leasing care era primul proprietar pe cartea de identitate a masinii si mi s-a spus ca:
persoana fizica( al 2lea proprietar pe cartea de identitate) a avut o firma si pe aceasta firma a cumprat 5 masini, , iar persoana fizica ar fi cerut cartile de identitae pe motiv ca vrea sa schimbe culoarea masinii, fiindu-i necesara la RAR; apoi nu a mai platit ratele, a desfintat firma, a radiat-o, a trecut masina pe numele lui( cum???nu stiu...se pare folosind acte false: gen factura falsa sau mai stiu eu ce....politia nu stiu cum de nu si-a dat seama pentru ca politia i-a trecut numele pe carte. Deci se pare ca mai sunt si alti pagubiti in acest caz, cel putin 4...si atunci te intrebi cum a reusit sa ceara 5 carti de identitate de la firma de leasing invocand acelasi motiv?? si cum a reusit sa foloseasca acte false pentru trecerea masinilor pe numele lui, iar politia a dormit in front???
Avand in vedere noile amanunte, cum ma pot apara eu in aceasta situatie??????
MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU ORICE SFAT!!!!
parerea mea....daca nu te-ai atasat prea mult de masina , cauta si tu si vinde-o si vezi pe urma ce se intampla ca...........
mars_on_line a scris:

parerea mea....daca nu te-ai atasat prea mult de masina , cauta si tu si vinde-o si vezi pe urma ce se intampla ca...........

Nu am cum sa o vand, eu nici ITP-ul nu pot sa il fac pentru ca masina a fost data furata si e in baza celor de la RAR.... a fost declarata furata la un an dupa ce eu am cumparat-o.....alta chestie tare.......
Asta inseamna ca nici nu puteti iesi din tara cu ea.....
Exista un dosar de urmarire penala pe numele "hotului" ?

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina careia nu i-a fost achitat leasing-ul cri.sta cri.sta Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu lamuriri privind situatia pe care o expun mai jos? In luna mai 2009 am cumparat o masina second hand de la o firma, ... (vezi toată discuția)
Executare silita masina alielvi alielvi Am cumparat un autoturism care avea carte de identitate in alb (duplicat) eliberat de catre RAR si al carei proprietar a declarat/o ca pierudata pe cea veche. ... (vezi toată discuția)
Masina neplatita la leasing nicoletaaa nicoletaaa Buna seara! Am cumparat un logan de la o firma din Brasov, firma care nu si-a platit datoriile la firma de leasing de unde a fost cumparata masina. Cand am ... (vezi toată discuția)