avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte civila intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte civila intr-un proces penal

Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Am consultat 2 avocati pana acum. Problema: m-am constituit parte civila intr-un proces penal.
Pe scurt - in 1997 am cumparat un teren cu zdelca si martori de la un individ. Acesta a refuzat sa-si tina promisiunea si sa-mi faca acte la notar. Mam judecat ani de zile, am castigat, am hot. jud. definitiva si irevocabila, cand m-am prezentat la OCPI pentru a ma intabula am constatat ca individul vandu-se terenul de 2 ori - cum? a dat divort fictiv de sotie, a trecut terenul pe numele sotiei si l-a vandut. Asa am ajuns in proces penal s-a dispus inceperea urmaririi penale pe art.215 si art.292 Cp - asa am ajuns sa ma constitui parte civila pentru a-mi recupera paguba conform art. 15 si art.14 alin.3 lit.a "prin restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii" in acest caz desfiintarea totala a inscrisurilor succesive (cele doua contracte de v/c). INTREBARE - instanta penale poate declara nule cele doua contracte succesive de v/c??!! un avocat mi-a spus ca da pentru a se ajunge la situiatia anterioara savarsirii infractiunii de inselaciune.... si alt avocat mi-a spus ca nu se poate trebuie hot. jud. pentru fiecare contract de v/c in parte. CUM E CORECT? CE TREBUIE SA FAC SA MAI DESCHID UN PROCES??!!

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 09:24, 22 Iulie 2009
ramane sa stabileasca intanta , care ,cu siguranta va anula acele acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in litigiu - cere de trimitere in judecata Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua, Sunt in faza de cercetare penala pentru un teren de 2 ani. Pe scurt am cumparat cu zdelca de la un individ un teren, pentru ca a refuzat sa-mi faca ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata badila steluta badila steluta am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. ... (vezi toată discuția)
Restabilirea situatiei anterioare - art.170 c.pr.pen. Andrei Koszti Andrei Koszti Situatia este urmatoarea: In urma savarsirii unei infractiuni de inselaciune in care invinuitul, vinde un bun imobil cumparatorului de buna credinta printr-o ... (vezi toată discuția)