Situatia este asa: Un cuplu de batrani cu mai multi copii. Acum cativa unul dintre batrani moare iar unul dintre copii se muta in casa parinteasca asumandu-si responsabilitatea de a avea grija de parintele ramas in viata. Parintele ramas in viata desi are o pensie din care probabil ca ar reusi sa traiasca singur, totusi nu se poate descurca singur intrucat are probleme de sanatate. Cum spuneam dupa moartea unui parinte unul din copii si-a asumat responsabilitatea de a avea grija de parintele ramas in viata, iar la mostenire ceilalti frati au spus ca nu au nici o pretentie si toata mostenirea i-a revenit respecitvului copil, mai mult chiar parintele ramas in viata i-a cedat tot, nu doar mostenirea ce i se cuvenea, pastrand doar dreptul de uzufruct al unei camere din casa. Deci in afara de acest drept de uzufruct parintele supravietuitor nu mai are nimic. Din pacate angajamentul copilului a fost doar verbal, nimic in scris pe actele de cesiune sau de cedare.
Acum respectivul copil nu mai doreste sa aiba grija de parintele ramas in viata si il lasa sa se descurce singur (ii lasa pensia integral, pana acum o folosea el, dar nu il intereseaza daca are ce manca sau, locuind in aceeasi casa, mai mult ii solicita sa plateasca cheltuielile de intretinere in mod egal, chiar daca ei sunt 2 iar parintele unul singur, cu alte cuvinte parca ar fi niste necunoscuti, de fapt mai rau).
dupa cum spuneam pe langa parinte mai sunt si ceilalti copii in fata carora s-a promis acest lucru. Ce doreste sa obtina? Pai sa aiba grija pentru ca pe de o parte asa a promis, pe de alta parte dupa cum spuneam parintele nu se poate intretine singur si nu vorbesc doar din punct de vedere financiar ci pur si simplu nu se poate deplasa sa-si cumpere de mancare de exemplu.
Asa au crescut copiii, asa sunt. Parintele e adult, mai are jumatate de casa, o poate vinde, instraina pentru intretinere etc. Din pacate, are venituri, e adult...