avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj prin mediere

Buna ziua.

In timpul casatoriei sotii au cumparat o casa prin credit ipotecar. Ulterior acestia au decis sa divorteze. Sotul nu doreste sa ramana cu imobilul. Sotia , doreste sa se treaca in acord in felul urmator: daca va ramane titulara pe postul sau din invatamant atunci preia ea ratele si imobilul, daca va fi mutata cu serviciul in alt judet atunci vor scoate imobilul la vanzare si vor achita creditul ipotecar.
Este valabil un astfel de acord de mediere privind partajul, atat timp cat el este afectat de conditie?
Instanta va incuviinta un astfel de partaj?
Va multumesc
Trebuie să aveți acordul băncii dacă doriți preluarea ratelor. Nu cred că veți obține acest acord câtă vreme nu veți aduce o altă garanție..
E valabil partajul afectat de conditie? Asta ma intereseaza cel mai mult. Sa nu mi-l intoarca judecatorul pe motivul acesta
In cadrul procedurii de mediere se poate negocia numai asupra drepturilor de care partile pot dispune. In consecinta, fostul sot, nu poate impune fostei sotii sa nu paraseasca localitatea.
Intrucat instanta se raporteaza la acordul de vointa al partilor si situatia juridica a bunurilor la momentul semnarii Acordului de mediere, nu poate tine cont ca in viitor dvs. veti obtine postul de titulara, ori va veti muta cu serviciul in alta localitate.
In privinta preluarii conventiei de credit a raspuns deja @adisan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + tranzactie partaj elenusht elenusht Buna ziua, Sunt in curs de divort, fara copii si am ajuns cumva la o intelegere in ceea ce priveste partajul. Urmeaza a doua infatisare a divortului unde ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar AddiM AddiM Buna ziua, Va scriu astazi din cauza tensiunilor familiale cu care ma confrunt, sora mea are o problema foarte mare si m-am hotarat sa ma informez aici. ... (vezi toată discuția)
Partaj nicolae_valentin nicolae_valentin eu si cu sotia mea am facut un imprumut cu ipoteca si cate un inprumut de nevoi personale ca sa construim o casa . in prezent eu platesc ratele de imprumut la ... (vezi toată discuția)