avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetarea disciplinara

In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia mea, printr-o notificare scrisa in care am spus si motivul pentru care nu ma mai prezint - atitudinea nepotrivita pe care o are sefa serviciului fata de mine. Pe data de 18 nov. a.c. primesc prin posta o adresa prin care sunt convocata la cercetare disciplinara in data de 26 nov. a.c. pentru absente nemotivate. Intrebarea mea este, de ce sunt chemata la o astfel de cercetare atata timp cat eu am anuntat ca nu mai pot continua activitatea la locul de munca, institutia nu mi-a raspuns la notificarea pe care eu am adresata-o, si daca sa merg la aceasta comisie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 23 Noiembrie 2015
Aveti perfecta dreptate. De ce nu s-a procedat la concediere imediat ce s-a primit aceasta instiintare din partea mea si abia peste o luna sunt chemat la cercetare disciplinara?
La aceasta intrebare ar trebui sa va raspunda angajatorul , noi nu putem deca sa presupunem de ce a facut acest lucru cu intarziere (de exemplu, nu i s-a adus la cunostinta absentele dvs de la locul de munca decat tarziu etc. )
In acest moment pot face reclamatie la ITM pentru faptul ca nu s-a procedat in timp util la disponibilizarea mea?
Nu are cu ce sa va ajute ITM-ul, in aceasta privinta.
Atunci unde ma pot adresa pentru ca mi se pare totusi un abuz din partea angajatorului. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim, absente nemotivate mroby mroby Buna ziua, As dorii sa va intreb in ce conditii se poate desface un CIM pentru absentele nemotivate ale salariatului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare ... mafteig mafteig Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare speta, de curand mi-am dat demisia de la fostul angajator neputand sta in previz cele 20 ... (vezi toată discuția)