Buna ziua.Ieri in data de 23 11 2015 am primit din Germania trei plicuri pe numele fiicei mele ,studenta in timisoara.Cand le-am desfacut am vazut ca erau trei amenzi de circulatie ,primite in Germania.Precizez ca fiica mea a facut 18 ani in martie anul asta dar si-a pierdut buletinul in Timisoara,unde este studenta.A declarat buletinul pierdut si in data de 12 nov a primit noul buletin.Fiica mea nu are inca permis de conducere dar a facut scoala si vrea sa dea pt permis.Am sunat la politie sa anunt contraventia si mi s-a spus ca daca nu se intampla fapta pe teritoriul tarii noastre nu se pot sesiza ,iar cel de la politie mi-a spus chiar, ca nici la Parchet nu am vreo sansa.Mi-e teamna ca cea care si-a insusit identitatea fiicei mele o sa faca si infractiuni nu doar contraventii cu acea masina inmatriculata pe numele fiicei mele,intrucat amenzile le-a luat in decursul unei singure zile.Cum sa procedez? Am facut copii dupa amenzi ,am pus prieteni din germania sa sune la politie si sa anunte dar li s-a spus ca nefiind rude nu au acest drept.A sunat si fiica-mea si i s-a spus de catre un ofiter de acolo ca nu figureaza inca in baza lor de date (e o perioada in care eu pot face contestatie la amenzi) si acum inca suntem in "curtea"firmei care administreaza parcarile.A sunat fiica-mea si la ambasada germaniei din timisoara unde cineva compet dezinteresat i-a spus sa rezolve la politie.E incalcat dreptul unui cetatean european si mai ales ca fata mea poate avea de tras din cauza acestei infractoare care face ce vrea cu masina pt ca se gandeste ca o sa plateasca fiica mea.Suntem disperati si va cerem ajutorul.Mentionez ca in perioada cand au fost date amenzile fiica mea a fost la scoala unde e bifata ca prezenta si pe amenzi e gresita si data nasterii..in loc de 10 martie e 1 martie.MULTUMESC ps: am poze cu masina si nr ei de inmatriculare trimise la amenzi ,dar ma gandesc ca masina are numere provizorii pe 3 luni.
Mare atentie pentru Germania deoarece daca merge in Germania poate fi arestata daca nu achita amenzile.
Sa mearga si sa sesize in scris ambasada Germaniei ca sa se lamureasca situatia.
Banuiesc ca nu a fost niciodata pe teritoriul Germaniei.
La cate falsuri se fac in ziua de astazi sunt sanse foarte mari sa fie vorba de amenzi care sa fie in sarcina ei.
Nu lasati lucrurile asa.
Poate incerca sa depuna o plangere penala la politie dar ii trebuie ceva probe din care sa rezulte ca s-a comis o infractiune probabil in Romania daca a pierdut actul de identitate in Romania.
Posesia unui autovehicul de catre o persoana nu implica posesia permisului de conducere .
Posta circula numai sa va incadrati in termen .
Popoarelor nordice nu le place sa discute ,au numai alb si negru fara tonuri de gri ,deci in contestatie prezentati probe :data nasterii (discrepanta) ,pierdere buletin (date calendaristicevs amenzii) ,etc .
Sunteti sigur ca acele amenzi au venit intradevar de la politia germana ? posibil ca cineva are nevoie de mai multe date - pt un credit de mii de euro ,de ex .
Da, este posibil si asa ceva.
Sa fie vorba numai de aflarea unor informatii.
Cat priveste insa o contestatie in Germania a amenzii e complicat si nu cred ca se descurca fara avocat roman sau german.
In plus, judecarea contestatiei poate sa fie complicata deoarece ar trebui administrate probe si fara sa fie prezenta la judecata ar fi foarte complicat.
Ca sa isi angajeze avocat german ar costa prea mult...
Trebuie rezolvat prin plangere penala si prin ambasada ca sa nu cheltuie multi bani.
Ar cheltui mai mult decat amenzile...si ar fi destul de dificil de recuperat bani dupa proces...
Am contestat amenzile si urmeaza sa le trimit pe adresele de email puse la dispozitie de catre aceia care le-au redactat.Le-a tradus cineva in germana si urmeaza sa fie trimise.De altfel am facut si o plangere penala la politia judeteana Timisoara,impotriva acelor care au inscris masina pe un buletin pierdut.Au si nr de la masina si cred ca nu o sa fie greu sa ii gaseasca tinand cont ca au numere la masina pana in 9 dec.Nr fiind provizorii banui ca vor reveni in tara de sarbatori.A fost facuta o reclamatie si la politia din germania ,plangerile au fost traduse si legalizate si luni ar trebui sa am raspunsul lor.Va multumesc pt sfaturi si daca voi ajunge in instanta cu vinovatii voi avea grija sa nu mai repete infractiunea vreodata cu altcineva.