rzvro a scris:
Cat despre "schimbarea destinatiei si aspectului" nu poate fi vorba. Nu se schimba nici una, nici alta. Doar se repara ceea ce e deteriorat. De aia nu inteleg la ce imi trebuie autorizatie de construire.
Nu va trebuie autorizatie daca nu schimbati forma si materialele (de ex. din tigla ceramica in tigla metalica).
Legea 50/1991 rep., Articolul 11
(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
a)reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
AdamGrecu, de unde era sa stie omul ce probleme o sa aiba? Zau asa...
rzvro, pe forum sunt mai multe discutii pe tema asta, o sa caut si o sa va pun link-uri.
Incercati si dvs. cu casuta de cautare in forum (de ex. cheltuieli reparatii acoperis).
La primarie, de exemplu, mi s-a spus ca orice as vrea sa fac trebuie un certificat de urbanism, pentru ca sunt parti comune si asa e legea... Asa sa fie? Care lege?
Acum am citit mesajul dvs. Ei trebuie sa va spuna care lege, intrebati-i. Daca nu va trebuie autorizatie de contructie n-aveti nevoie nici de certificat de urbanism.
Eu cred ca da, v-ar trebui un avocat macar pentru o notificare prin care sa-i anuntati ca daca nu sunt de acord sa alegeti impreuna o firma care sa va faca acoperisul o sa-i duceti in instanta pentru recuperarea tuturor cheltuielilor, deci inclusiv ale celor de judecata.