Doamna avocat @romascanu,
Nu in ultimul rand va multumesc pentru sinceritatea de care ati dat dovada si stiti ca o spun cu adevarat.
Eu chiar nu am ...
Copilul meu nu este ...
Copilul nu poate fi...
Copilul nu este ...
Un tata care ...
Un tata care ...
De ce acel tata ...
Un tata care ...
De ce nu poate si nu trebuie sa ...
Nu pretind sa ...
Problema este ca ...
I-am propus sa accept sa ramana copilul la el si vacantele de vara sa le petreaca cu mine
Tată - liniuţă
Altfel stau lucrurile în cel de-al doilea caz, când părinţii copilului nu sunt căsătoriţi, situaţie în care mama este cea care declară co-pilul, iar dacă nu doreşte să-l treacă pe tatăl biologic în certificatul de naştere, atunci se va trece tradiţionala liniuţă. Însă, nimeni nu-l opreşte pe tatăl biologic să facă demersuri pentru recunoaşterea copilului din afara căsătoriei. Pentru asta, e nevoie de o declaraţie nota-rială, prin care va recunoaşte că el este tatăl pruncului înregistrat de mamă, fără acordul lui. Apoi, cu această declaraţie, se va deplasa la Starea Civilă: „Însă, noi nu putem să eliberăm un alt certificat de naştere decât dacă tatăl biologic se prezintă împreună cu mama, care trebuie să aibă asupra ei şi certificatul de naştere al copilului în original”. Şefa Stării Civile ne-a explicat că atâta vreme cât există un certificat de naştere în original în circulaţie, care îşi produce toate efectele, până când acesta nu este radiat, evident, cu acordul mamei, nu se poate elibera alt document. Citeste aici ..[ link extern ] >
Eu nu m-am prezentat cu certificatul de nastere al copilului la starea civila
Chiar nu pot sa cred ca orice barbat poate obtine un nou certificat de nastere (singurul act care produce efecte inmediate) numai pentru simplu fapt ca a recunoascut paternitatea unui copil din afara casatoriei.
Este adevarat ca anularea declaratiei de recunoastere a paternitatii in conformitate cu art.125 alin.1 si art 127 alin.1 lit. e) si f) din H.G. nr.64/26.01.2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitara a dispozitiilor in materie de stare civila spune ca ,,anularea...mentiunilor inscrise pe marginea actelor de stare civila se poate face numai in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile,, , iar anularea se poate cere in cazul cand: mentiunea a fost inscrisa pe alt act de stare civila sau a fost inscris cu un text gresit,,, ceea ce nu este cazul meu.
mentiunea de recunoastere a paternitatii , este doar o mentiune care poate si trebuie sa fie inscrisa pe marginea actului de stare civila a fiului meu. (pana aici totul bine si legal)
Daca analizez mai departe si fac referire la ceea ce a declarat Sefa Starii Civile in articolul citat mai sus , concluzia pe care o trag este ca nu se poate elibera un nou certificat de nastere pana cand nu se radiaza cel de dinainte , evident, cu acordul mamei...(eu nu mi-am dat acest acord )
Daca am contestat aceasta recunoastere , inteleg ca autorul recunoasterii ar fi trebuit sa dovedeasca in instanta ca declaratia de recunoastere este adevarata.
In functie de aceasta hotarare a instantei se putea elibera sau nu, un alt certificat de nastere .
Inteleg ca mentiunea de recunoastere a paternitatii produce efecte inmediate doar atunci cand se dovedeste ca nu este contrara adevarului.
In momentul in care eu am contestat declaratia de recunoastere a paternitatii instanta stabileste filiatia copilului fata de cel care a recunoscut paternitatea si intram intr un proces de stabilire a paternitatii.
Cand intram intr-un proces de stabilire a paternitatii si se ridica exceptia lucrului judecat ce se intampla?
Aceasta instanta judeca inca o data ceea ce s-a judecat ?
Cand acestei instante i se face conoscuta sentinta definitiva si irevocabila de stabilire a paternitatii a aceleiasi persoane fata de acelasi copil nu ar trebui sa respinga cerer sesizeze parchetul , politia ...sau eu stiu pe cine?
Sau judeca aceeasi cauza pentru ca si-a dat seama ca Instanta anterioara nu si-a facut bine treaba?
Daca este asa , ar insemna ca eu sau cealalta parte putem sa inaintam aceeasi cerere cand avem chef si cum avem chef?
Este adevarat ca cererea mea nu era de stabilire a paternitatii , era de contestare a paternitatii , insa aceasta contestare conducea de fapt la o stabilire .
Daca o cerere formulata cu alte cuvinte te conduce la acelasi proces , ma gandesc ca cineva ar fi trebuit sa se sesizeze..
Daca avocatul meu nu a facut-o , a gresit el si am gresit eu pentru ca am hotarat sa ma reprezinte , insa cel care conduce sedinta adica judecatorul ,nu trebuie sa se sesizeze , sa reclame sau sa ne spuna ca nu poate sa judece ceva care a mai fost judecat (mai ales ca s-a depus la dosar o sentinta anterioara). Eu multumesc acelei doamne judecator ca a staruit in stabilirea adevarului , insa banuiesc ca exista niste reguli si pentru domnia sa , banuiesc ca nu poate sa actioneze condusa de sentimente .
Ma intreb de ce ,, tatal,, inainte de a merge la notariat sa declare paternitatea unui copil pe care nu l-a recunoscut ani de zile, nu a mers direct la politie sa declare motivul pentru care a mintit atatia ani si ma mai intreb de ce nu a facut acea recunoastere in instanta?
Sunt trei modalitati de a recunoaste paternitatea unui copil : in instanta, prin act juridic sau la starea civila.
Nu ar fi trebuit sa faca acea declaratie de recunoastere in acelasi loc unde a negat-o?
De ce a ales calea notariatului?.
Daca asa stau lucrurile ,
înţeleg că oricine poate vâna, să zicem, copilul fara paternitate stabilita al fiicei unui miliardar sau al unei femei bogate. Trebuie doar să se declare tatăl lui şi apoi să înceapă un şantaj, de exemplu că vrea bani să-si cumpere o vila ,un avion sau cine stie ce . De asemenea, habar n-am cum de nu i-a trecut cuiva prin cap să organizeze o reţea mafiota. Dacă oricine se poate declara tatăl unui copil fara paternitate stabilita ,si poate obtine cerficatul de nastere in acelasi moment poate castiga mult mai multi bani decat incercand sa fure o banca .
Se dovedeste dupa ani de zile ca nu este adevaratul tata si toate bune si frumoase...iar copilul , daca merge la scoala, este ingrijit si are tot ce-i trebuie ce poate sa mai vrea? in cativa ani poate ca nici nu-si va mai recunoaste mama si-i va multumi celui care l-a recunoascut pentru grija acordata si nu in ultimul rand pentru toate lucrurile materiale pe care nu a putut sa i le ofere mama lui ( ca doar omul are mai multi bani)
Am vrut sa stiu ce se intampla in celelalte tari din Uniunea Europeana in cazul stabilirii paternitatii copilului din afara casatoriei.
Recunosc ca am fost surprinsa. La inceput parea o traducere aproape exacta a ceea ce se intampla in tara mea si aproape am crezut ca sunt o cretina.
Numai ca, acea traducere aproape exacta a functionat pana la paragraful ,,inscrierea mentiunii declaratiei de recunoastere a paternitatii.,,
Mai departe , in celelalte tari ale Uniunii Europene se spune ca modificarea si eliberarea unui nou certificat de nastere (cel care in realitate produce efecte inmediate ) se va elibera daca mama copilului recunoaste ca cel care a semnat declaratia ,este tatal biologic al copilului.
In caz contrar (contestare) , autorul recunoasterii trebuie sa dovedeasca in instanta , ca este tatal biologic al copilului ).
Numai dupa ce autorul recunoasterii dovedeste in instanta ca este tatal biologic al copilului , se poate prezenta la starea civila pentru a solicita eliberarea unui nou certificat de nastere.
Dupa ce am citit acest lucru in legislatia mai multor tari din Uniunea Europeana mi-am spus ..ce ghinion ca m-am nascut si am nascut un copil in aceasta tara,, , numai ca asta a fost doar pentru cateva momente . Mai apoi am gandit; ce pacat ca nu am studii juridice pentru ca as fi incercat sa atrag atentia tuturor ca acestei hotarari de guvern i-a scapat din vedere ceva foarte important.
Aceasta hotarare rezolva cu usurinta cel putin un lucru: favorizeaza numarul posibililor infractori, al CRIMELOR (asa se numesc in alte tari) privind falsificarea identitatii unui copil.
Nu pot sa nu ma gandesc la numarul de mame din Romania care nu-si permit nici macar sa ofere
o viata decenta copiilor lor din cauza situatiei economice (conform statisticilor 3 din 4 copii sunt saraci sau foarte saraci),
a acelora care nu pot sa oblige in nici un fel barbatul cu care a procreat copilul sa-si asume responsabilitatile de parinte
a acelora care nu pot sa plateasca avocati cu experienta in materie,
a acelora care nu pot sa plateasca transportul pentru a ajunge in salile de judecata
a acelora care nu pot sa dovedeasca ca partea adversa MINTE
a acelora care nu-si pot permite plata a 2700 lei pentru efectuarea unui examen ADN...etc
DE CE NU INCERCAM SA ELIMINAM CAUZELE NEGATIVE IN LOC SA ACCEPTAM EFECTUL?
De ce atunci cand apare o situatie rara cum este a mea in loc sa spunem : ,,este imposibil ca toti acei ce declara paternitatea unui copil sa fie mincinosi ,,, nu analizam cauzele, nu prevenim cauzele?
lansez urmatoarele intrebari:
CUM SE POATE CORECTA O EROARE INTR-O HOTARARE DE GUVERN?
CUM SE POATE COMPLETA /MODIFICA O LEGE?
Nu are acelasi obiect, evident ca prima e stabilire de paternitate si a doua e contestarea recunoasterii paternitatii.
Autoritatea de lucru judecat priveste dispozitivul, precum si considerentele pe care acesta se sprijina, inclusiv cele prin care s-a rezolvat o chestiune litigioasa.
~ final discuție ~