avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii

Cum se poate anula o declaratie de recunoastere a paternitatii in cazul in care cel care a facut declaratia a fost exclus de la paternitatea copilului in urma efectuarii a trei probe in cadrul INML Mina Minovici (proba de sange, HLA si expertiza ADN vizata de Comisia Superioara de Medicina Legala) , deasemeni printr o hotarare definitiva si irevocabila?
Mentionez ca declaratia de recunoastere a paternitatii a fost data dupa un an de cand hotararea judecatoreasaca a ramas definitiva si irevocabila , el fiind parte in dosar.
Am incercat printr un proces de contestare a paternitatii insa spre uimirea mea cererea mi a fost respinsa deoarece s a cerut efectuarea altei expertize ADN , unde rezultatul a fost contradictoriu. Acelasi INML Mina Minovici a stabilit dupa 5 ani ca rezultatul s a schimbat.
Aceeasi persoana este tatal biologic al copilului cu un 99,999% dupa ce in urma cu 5 ani a fost exclus de la paternitate.
Sper sa gasesc un raspuns pentru aceasta situatie.

INCREDIBIL DAR ADEVARAT!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters285427, utilizator
,@AVLIL ,
inca de la inceput am incercat sa-ti inteleg pozitia. Nu cauta unde nu ai sa gasesti nimic..
Cu siguranta cazul este al meu, ca doar de aceea calitatea de parinti ne da dreptul si ne obliga sa reprezentam interesele copiilor nostri. Ca parinte , am obligatia legala , dar mai ales morala sa nu expun minorul in nici o batalie. Eu am facut si continui sa fac tot ce este mai bine pentru el, sau tot ce consider ca este bine ,pana cand legea va demonstra contrariul.Ca doar de aceea sunt situatii cand ,,cineva,, trebuie sa se sesizeze din oficiu. La fel cum ar fi trebuit sa se sesizeze cand si-au dat seama ca sunt prea multe ,,minciuni,, la mijloc .Nu au fost erori umane, au fost comise fapte grave premeditate impotriva unui minor. Nu inteleg de fapt ce vreti?
Numele partilor , al copilului, numele scolii unde a invatat sau unde invata acum?
Eu cred ca am expus acest caz pentru a gasi un ajutor de specialitate si nu obosesc sa tot repet ca odata inscrisa aici , imi asum si criticile. Nu sunt perfecta , probabil am comis erori in tot acest timp , erori pe care mi le asum si in limita posibilului incerc sa nu le repet.
Insa va pot asigura ca in nici un moment nu am comis infractiuni si cu atat mai putin m-am jucat cu viata copilului meu.
Comentariile si mesajele tuturor usuarilor ,,fara studii juridice,,, interesati in acest caz ma ajuta , indiferent ca sunt in favoarea sau in contra mea.
De la dumneavoastra asteptam cu totul altceva.
Si permiteti-mi sa va spun ca experienta traita m-a invatat sa citesc printre randuri , ba mai mult, m-a invatat sa ma indepartez de toti aceea care nu-mi sunt de folos.

Autoarea topicului a expus fazele pe care le-a parcurs, nu si-a pus viata pe tapet.


Este exact ce am facut!

Acest forum imi este de folos si sunt sigura ca pot gasi foarte multe persoane cu cazuri similare cu al meu.
Lupta pe care o duc de ani de zile este pentru o cauza nobila , a copilului meu si a tuturor copiilor si parintilor care nu trebuie si nu au de ce sa accepte sa le fie schimbata viata dupa bunul plac al ,,BAIETILOR DESTEPTI,,

Dumneavoastra in calitate de cetatean (nu de specialist juridic) nu credeti ca suntem foarte multi aceia nedreptatiti ?
Uitati-va numai putin in acest forum si spuneti-mi ca nu am dreptate , spuneti--mi ca toti cei care suntem aici suntem ,, anormal de dezinteresati,, , ne pierdem vremea in zadar, ca nu stim cum sa ne crestem si sa ne educam copii, ca ne pierdem vremea prin instante din placere, din orgoliu , ca suntem aici doar de dragul ca cineva sa ne dea dreptate , ca staruim in stabilirea adevarului ca sa ne aflam in treaba, ca sesizam sau inaintam plangeri doar pentru ca exista un ghiseu pus pentru a da de lucru cuiva, ca cei de la DNA ne invita sa contribuim la semnalarea unor fapte de coruptie de dragul publicitatii sau al marketingului, ca politia este pusa sa apere interesele anumitor persoane si nu a tuturor, ca justitia rezolva cauzele din instinct sau din interes...si lista poate continua.(ironie!)

Cat despre cum si in ce mod se educa un copil, ce obligatii si responsabilitati am in privinta cresterii si educarii unui copil ,nu va faceti griji si nu va irositi timpul dandu-mi sfaturi. Am varsta si experienta necesara pentru a va spune ca nu am nevoie de sfaturi in acest sens. Nu am doar un copil si copii in general, nu doar ai mei, sunt tot ce poate fi mai pretios in viata.

Este ultimul raspuns pe care vi-l adresez.



Stimata Doamna,

Daca veti reusi sa obtineti o hotarare privind stabilirea unei program de vizita, cerere pe care o puteti initia si acum, ulterior o puteti pune in executare silita daca tatal nu va va lasa sa va vedeti copilul.

Daca tot nu va vrea sa va respecte programul de vizita, conform Codului de procedura civila, il veti putea obliga la consiliere psihologica pe el si pe copil astfel incat relatia dintre dumneavoastra si membrii familiei sa fie mai buna(tot in instanta).

Puteti sa formulati si plangere penala daca refuza sa puna in executare sentinta judecatoreasca.

Prin urmare, mai sunt proceduri de urmat. Mult succes!
[...] merge la aceeasi sau nu, il puteti vedea sau nu acolo, mergeti la serbari, ii trimiteti pachete, mergeti la scoala, la sedinte etc.?

Cam astea doream sa stiu, copilul e bine? E rau tratat? Stiti ceva de el de 2 ani?
Pozitia mea e... pozitia copilului.

Domnule petricadracea, sa va raspund, juridic:
1. are tot dreptul sa sustina ca nu crede ca e copilul lui, nu e ilegal. Acuzatiile tin de partea din relatia lor despre care nu cunosc nimic, asa ca nu va pot spune nimic. Nu cred ca toti fostii parteneri care se comporta necorespunzator la despartire dau vreo socoteala.
2. Nu exista declaratie sub juramant in acest caz a unei parti in proces, asa incat ce sa primeze? Recunoasterea.
3. Pentru rezultatele ADN atat tatal (dar poate cel mai putin, nu stiu) cat si functionarii care au incalcat procedurile risca sanctiuni. Ce tip, nu stiu, ca nu am detalii. Si nici nu ma ocup de drept penal.
4. Nu stiu, dar nu stiu nici de ce nu a incercat un program de vizitare sau stabilire locuinta etc.
Situaţia asta, cu recunoaşterea, mi se pare bizară, în condiţiile în care au existat 12 ani de nerecunoaştere şi implicit, de nerespectare a obligaţiei de părinte.
La fel de ciudată este neimplicarea Poliţiei când un copil este luat de la şcoală fără a fi înştiinţat celălalt părinte şi neimplicarea niciunei autorităţi-mă refer aici la Protecţia Copilului, la Autoritatea Tutelară, cunoscându-se faptul că acel certificat de naştere este proaspăt emis.
Mă mir că acel copil nu a fost interogat; cum de nici o autoritate nu a fost interesată de lămurirea acestei probleme?
Şi, juridic vorbind, tăgăduirea paternităţii timp de 12 ani , oficial, prin instanţe, cu hotărâre definitivă şi irevocabilă, este inferioară unei recunoaşteri pe propria răspundere? Ce legătură are aici jurământul? Şi mai e ceva: 12 ani ai tăgăduit, apoi mergi şi recunoşti.Asta nu e dezinformarea instanţelor, nu e declaraţie falsă, nu e abandon de minor?
Aici, pe site, sunt nenumăraţi părinţi care vin cu diverse probleme, dar care nici măcar nu intuiesc că celălalt părinte, neglijent, abuzator, poate oricând să ia copilul de pe unde-l găseşte şi să-l ducă unde vrea, fiindcă nu există sentinţă judecătorească de stabilire a domiciliului copilului. Aşa a fost şi userul, de unde să ştie că după 12 ani de tăgadă, pe şest, domnul a scris o recunoaştere şi a furat copilul? Oare acel tată chiar s-a gândit la binele copilului? Mă îndoiesc.N-a vrut să plătească pensie alimentară, atât.Şi a vrut să-i arate doamnei cine-i cel mai tare. Şi a demonstrat.Nu din dragoste pentru copil. 12 ani de viaţă a lăsat acel copil fără susţinere.12 ani acel copil a suferit văzând prin ce trece mama sa.
Acest caz este atât de revoltător, încât ar merita o anchetă popularizată în faţa întregii ţări şi prelucrarea cazului în tot mediul juridic, la capitolul "Aşa, NU!"
@AVLIL
Stimata doamna, fiti mai convingatoare si impartiala.
“ are tot dreptul sa sustina ca nu crede ca e copilul lui, nu e ilegal.”
Da, este dreptul lui si nimic illegal mai ales cand testul AND confirma faptul ca nu poate fi tatal biologic. In prima instanta s-a dat un verdict corect.Dar daca in fata unui complet de judecata isi tagaduie paternitatea intr-un proces care dureaza 8 (????) ani cu dovada solida, testul AND, cum poate dupa 10 ani sa sustina contrariul, cu alt test AND (acelasi subiect) care-l contrazicepe primul? Timp de 10 ani nu l-a interest soarta copilului, nu a platit pensie alimentara dar are mustrari ce constiinta ( ? ). Nu seamana a razbunare, razboi psihologic, hartuire, sa arate cine are muschii mai tari si cardul mai umflat ? Pozitie sociala, situatie financiara, relatii si cu arma la drumul mare…Asta nu inteleg. Cum i-a acceptat a doua instanta de judecata actiunea? Doua declaratii contradictorii si doua teste contradictorii. Un individ minte si un individ viciaza un test de mare importanta. Declaratiile nu au fost date la carciuma din coltul strazii, probele testului AND nu le-a precucrat laboranta de la patiserie. De ce justitia nu s-a sesizat? Ce masuri disciplinare s-au aplicat pentru fals in declaratii si viciere test AND ? Credeti-ma, nu am studii juridice dar nici analfabet nu sunt. Fara a o cunoaste pe autoarea topicului, sunt soildar cu domnia sa, si nu mai inteleg nimic. Poate din cauza ca traim intr-o tara in care dreptatea se cumpara, asa cum decedatul de 20 de ani are drept de vot si inca mai primeste pensie de la Casa de Pensii, cum un copil nascut in 1983 are certificate de revolutionar. Aspectul cu amenintarea cu arma de foc, rapirea copilului de la scoala fara acceptul si instiinarea celei ce l-a crescut 12 ani...fara comentarii.
Sa fie adevarat ca in Romania ” Lege este o bariera…dulaii…cateii “ ? Da, asa este. Mori cu Legea in brate.Si asta pentru ca justitiarul se ascunde la umbra pomului care se numeste inamovabilitate.

@lilianais67 Nu disperati dar nici nu renuntati. Ar fi pacat ca dupa ataia ani de lupta sa abandonati. Nu gasiti intelegere in Romania ? Nu-i nimic, mai sunt si alte instante.Necazul mare este ca va fi un proces de durata.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
petricadracea, utilizator

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate, copil major karlsberg karlsberg Buna ziua, Va prezint cazul urmator: Copilul (25 ani) doreste sa fie recunoscut de tatal biologic care are o familie si 2 copii. Copilul nu a fost recunoscut ... (vezi toată discuția)