avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii

Cum se poate anula o declaratie de recunoastere a paternitatii in cazul in care cel care a facut declaratia a fost exclus de la paternitatea copilului in urma efectuarii a trei probe in cadrul INML Mina Minovici (proba de sange, HLA si expertiza ADN vizata de Comisia Superioara de Medicina Legala) , deasemeni printr o hotarare definitiva si irevocabila?
Mentionez ca declaratia de recunoastere a paternitatii a fost data dupa un an de cand hotararea judecatoreasaca a ramas definitiva si irevocabila , el fiind parte in dosar.
Am incercat printr un proces de contestare a paternitatii insa spre uimirea mea cererea mi a fost respinsa deoarece s a cerut efectuarea altei expertize ADN , unde rezultatul a fost contradictoriu. Acelasi INML Mina Minovici a stabilit dupa 5 ani ca rezultatul s a schimbat.
Aceeasi persoana este tatal biologic al copilului cu un 99,999% dupa ce in urma cu 5 ani a fost exclus de la paternitate.
Sper sa gasesc un raspuns pentru aceasta situatie.

INCREDIBIL DAR ADEVARAT!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters285427, utilizator
Deci v-a pus să-i plătiţi şi cheltuielile de judecată! Tipic!
Pot afirma din experienţă că unii au găsit metoda sigură de a profita de pe urma copilului prin chemarea în judecată.
Numai un megascandal public v-ar fi de ajutor, ca şi cazul violului din Vaslui.. Nu cred că e de competenţa DNA.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
Martonze, utilizator
lilianais67 a scris:

Poate sa-mi spuna cineva cum se explica urmatoarea situatie:
-in 2010 se termina primul proces de stabilire a paternitatii (excluderea de la paternitate)
se emite o sentinta care ramane definitiva si executorie
...
-in 2012 INML depune cerere de completare dispozitiv a sentintei din 2010 pentru a lamuri si aviza rezultatul expertizei (,,rezultatul este excludere de la paternitate 100%,rezultatele acestor testari stiintifice au caracter permanent si absolut,neexistand nici o posibilitate de a mai fi modificate de-a lungul timpului...)


Ce ... mama Gaia să lămurească ...după 2 ani de la pronunţarea hotărâri!? :O

Şi ...cine? INML!?! Păi nu este parte în cauză ca să ceară vreo lămurire

INML putea să ceară completarea dispozitivului pentru vreo sumă de bani (in baza art 281 indice 2 alin 3 din vechiul cod de procedura ..."când instanţa a omis să se pronunţe asupra cererilor martorilor, experţilor, traducătorilor, interpreţilor sau apărătorilor, cu privire la drepturile lor". )

Nu ... vreau să cred că a depus vreun aviz după 2 ani ...

petricadracea a scris:

Da, asa este. Mori cu Legea in brate. Si asta pentru ca justitiarul ...


Şi asta pentru că justiţiarul, domnule (văd că sunteţi pilot) este conştient că nu poate să conducă o aeronavă ...după ce a citit într-o seară vreun manual de zbor, dar nu vrea să creadă acelaşi lucru despre conducerea unui proces.

Mă întreb unde o fi avocatul din cauza/cauzele acestea? El, dacă o fi existat, are cele mai multe date. Dar am aşa o vagă impresie că, dacă ar fi existat, ar fi declarat şi nişte căi de atac in procesele acestea. N-am auzit o vorbă despre vreo instanţă superioară care să fi avut sub priviri vreuna din acţiunile acestea.

Nu se poate răspunde simplu la intrebarea ce măsuri trebuie luate "ca să se stabilească adevărul". Ar trebui văzut DACĂ mai pot fi luate.
Procedura ...te cam ţine pe la încheieturi, dacă unele lucruri n-au fost făcute la vremea lor.

Parchetul ...pare că ar mai avea câte ceva de făcut. Pare...



Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
romascanu, moderator
Doamna avocat @romascanu ,m-ati convins. Nu poate sa ma ajute nimeni si nu pentru ca nu am avut avocat. Toti acesti ani am avut avocat , unul care m-a sustinut 8 ani si alti trei avocati dupa aceea. Cele doua procese le-am pierdut , probabil voi mai pierde si altele,(sau poate nu) pentru ca este foarte complicat sa lupti cu morile de vand. Daca tot s-a facut o dreptate ,,divina,, atunci cand acest domn si-a recunoscut copilul dupa aproape 10 ani, voi astepta o alta dreptate divina pentru rezolvarea a ceea ce a mai ramas .Eu nu condamn justitia si nici pe acei care au incercat sa ma ajute (avocati) .Este suficient sa citesc toate cazurile expuse aici, unele adevarate , altele mai putin adevarate, unele explicate bine , altele mai putin bine , ca sa pot face o analiza si sa-mi spun ca nu sunt nici prima si nici ultima pacalita si mintita de partea adversa sau partile implicate in caz. Si daca ies din acest forum si incep sa citesc prin ziare vad si mai multe, in strada nici nu mai vorbesc...asa ca ce mi s-a intamplat mie si copilului meu se traduce atat de simplu in... ,,NIMIC,, ...un caz in plus printre miile de cazuri fara rezolvare.Intotdeauna vinovati suntem noi, cei care nu cunoastem legile, nu stim sa le interpretam, nu ne permitem sa platim ani de zile un avocat , nu tinem cont de termene, de proceduri, esecurile le punem pe seama legilor, al legiuitorului, al aparatorului, al expertilor...etc Aveti dreptate, se apropie sarbatorile si trebuie sa iertam, trebuie sa fim pasnici si mai important decat orice, trebuie sa avem rabdarea sa ne calce in picioare cei care au puterea si taria sa o faca.(iertati-mi ironia) Eu ma retrag, cred ca sunt lucruri mult mai importante si mai serioase de studiat decat falsificarea rezultatului unui examen ADN
Nu in ultimul rand va multumesc pentru sinceritatea de care ati dat dovada si stiti ca o spun cu adevarat.
,,Raneste-ma cu adevarul ,dar niciodata nu ma alina cu o minciuna,,

Sarbatori fericite va doresc!
@romascanu. Multumesc, am inteles. A inteles si autoarea topicului.
Judecatorul are in fata un dosar cu o declaratie notariala si un test ADN. Dar mai are si o hotarare definitiva si irevocabila a unui complet de judecata, pe aceeasi speta. Ceva, ceva, nu zgarie la ureche, ceva nu este in regula, este putred, nu este si un semn de intrebare?
Pilotul nu urca in avion pana nu consulta jurnalul de bord, acel jurnal in care sunt semnalate defectiunile si remedierea lor. Nici judecatorul nu trebuie sa-si dea verdictul daca dosarul nu este beton.
Referitor la avocatul doamnei, cele doua declaratii contradictorii, cele doua teste IML ale aceluias subiect, cu rezultate diferite, obligarea mamei la plata cheltuielilor de judecata, neobligarea tatalui la plata pensiei alimentare...fara comentarii. Si tot fara comentarii in dreptul institutiilor statului care nu s-au implicat pentru fals in declaratii si viciere de test ADN.
Si inca mai sustin: in Romania, mori cu legea in brate daca nu ai...si nu ai de unde sa dai.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
petricadracea, utilizator
@petricadracea

Mă voi adresa dvs. Voi incerca să răspund nelămuririlor dvs., pentru ca oamenii care doresc să inteleagă ceva din speta aceasta sa se poată plasa pe poziţia terţului, a omului subiectiv onest (altminteri speta este dificil de inteles).


Părţile dintr-un proces sunt libere să MINTĂ...cu toţi dinţii. Numai martorul este obligat să jure şi să spună adevărul.
Partea se poate apăra MINŢIND. Din această pricină, exact omul prea cinstit si de prea multă bună credinţă...riscă să moară cu dreptatea in mână. El crede că "bătălia" se poartă pe un teren frumos şi verde ... Şi ca atare, nici nu apelează la vreun specialist in ... anticiparea si neutralizarea min_ciunii.

Nu sunt două declaraţii in speta aceasta. Există una singura = declaraţia autentica de recunoastere a paternitării.

Restul este:
- fie adevărul,
- fie minciuna cu ochi saşii care poate rânji că a triumfat.

Senzaţia mea este că în primul proces (de stabilire a paternităţii) a trimfat minciuna.
Minciuna a devenit ...adevăr judiciar. :( (...cu cheltuieli de judecată...)

Judecătorul din al doilea proces (de contestare a recunoaşterii de paternitate) avea in faţa două ... adevăruri:

- unul reflectat de prima hotărâre (de respingere a acţiunii in stabilirea de paternitate)
- al doilea reflectat de declaraţia autentică de recunoaştere

Credeţi că nu i s-a părut nimic putred? Ba eu cred că da.
Şi avea 2 posibilităţi:

1. să se spele pe mâni ca Pilat din Pont (nu era întrunită tripla identitate de elemente pentru autoritatea de lucru judecat, dar ... loc de motivare pe efectul pozitiv al lucrului judecat si de necontrazicere a hotărării anterioare avea ...Dar intram in chestiuni teoretice)

2. să dispună o expertiză. Să fie sigur că nu contrazice realitatea biologică de-amorul dreptului şi al te miri cărei prezumţii. Noile probe vin in susţinerea a ceea ce scrie in declaraţie.

Eu nu-i găsesc nicio vină! Despre alţii nu-s aşa de convinsă...


Instanţa, cu de la sine putere, nu dă ceea ce nu i se cere.
Regula e: cereţi şi ...poate vi se va da. Dar dacă nu cereţi ... sigur nu veţi căpăta.
Or, in acest caz NIMENI nu i-a cerut ceva legat de exercitarea autorităţii părinteşti, locuinţă, plata pensiei etc.

Adică oricât de simpatică sau de antipatică ni s-ar părea nouă vreuna din părţi, instanţa nu putea să oblige pe niciuna din ele la ceva despre care nici nu veni vorba.


Autorităţile NU se pot implica pentru fals in declaraţii ...
Nu inainte de rămânerea definitivă a hotărârii CIVILE privitoare la raportul de filiaţie.

Altminteri, toţi tăticii de bună credinţă care se duc la starea civilă să-şi declare copiii ar risca să fi ... reţinuţi la ieşire... pentru vreo glumă nesărată a te miri cui sprijinea faţada clădirii să nu cadă.

Legea nu poate bănui că toţi părinţii sunt nişte "infractori" care ar trebui să vină la primărie cu testul ADN in dinţi. Ar fi un cost exagerat pe care l-ar plăti majoritatea (părinţii care stiu exact ce-au făcut ...astă primăvară) pentru vreo câţiva ...dubioşi.

Recunoaşterea, ca act declarativ de filiaţie, nu se bazează pe probe ştiinţifice, ci pe prezumţia de bună credinţă a celui care îşi recunoaşte voluntar copilul.

În respectul art 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, referitor la dreptul la viaţă privată, statele au şi obligaţia negativă, de a nu interveni prin ingerinţe...

Dar, totuşi, nici nu ne putem preface că pe meleagurile noastre umblă numai Dumenzeu cu Sfântu Petru de mână...

Mai sunt si oameni in eroare, mai sunt şi unii de rea credinţă etc.

Pentru asemenea situaţii legea (codul civil) prevede dreptul oricărei persoane interesate de a contesta, oricând, recunoaşterea care nu corespunde adevărului.

Abia in acest moment autorul recunoaşterii poate fi pus in situaţia de a trebui să facă dovada filiaţiei.
Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este in sarcina autorului recunoaşteriii sau a moştenitorilor săi.






Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate, copil major karlsberg karlsberg Buna ziua, Va prezint cazul urmator: Copilul (25 ani) doreste sa fie recunoscut de tatal biologic care are o familie si 2 copii. Copilul nu a fost recunoscut ... (vezi toată discuția)