avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii

Cum se poate anula o declaratie de recunoastere a paternitatii in cazul in care cel care a facut declaratia a fost exclus de la paternitatea copilului in urma efectuarii a trei probe in cadrul INML Mina Minovici (proba de sange, HLA si expertiza ADN vizata de Comisia Superioara de Medicina Legala) , deasemeni printr o hotarare definitiva si irevocabila?
Mentionez ca declaratia de recunoastere a paternitatii a fost data dupa un an de cand hotararea judecatoreasaca a ramas definitiva si irevocabila , el fiind parte in dosar.
Am incercat printr un proces de contestare a paternitatii insa spre uimirea mea cererea mi a fost respinsa deoarece s a cerut efectuarea altei expertize ADN , unde rezultatul a fost contradictoriu. Acelasi INML Mina Minovici a stabilit dupa 5 ani ca rezultatul s a schimbat.
Aceeasi persoana este tatal biologic al copilului cu un 99,999% dupa ce in urma cu 5 ani a fost exclus de la paternitate.
Sper sa gasesc un raspuns pentru aceasta situatie.

INCREDIBIL DAR ADEVARAT!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters285427, utilizator
Aveti dreptate, are doi parinti anormal de dezintreresati copilul ala. Doar ca eu, aici, nu cunosc decat opinia unuia dintre ei. De aceea m-am adresat acestuia.
Cat despre copil necrescut de parinti, inteleg tot mai mult ca acest copil nu era in grija mamei cand a fost "rapit" de tata.

Cred ca subiectul e prea complex sa fie discutat aici, nu putem sti adevarul din spatele a catorva expertize si zeci de pagini de dosar.
Martonze a scris:

1.părintele din prezentul caz, 8 ani de zile (dacă am înţeles bine) nu s-a ocupat de copil, adică a refuzat recunoaşterea lui.

Da, doamna Martonze, că doar de aceea am si spus mai sus ca ATUNCI, imediat dupa acei 8 ani, mama avea toate şansele pentru stabilirea locuinţei minorului la ea.

Dar NU a cerut. A preferat cea de-a doua bătălie în contestarea recunoaşterii.

Şi între timp iata ce s-a întâmplat

lilianais67 a scris:

...din momentul recunoasterii acest domn care nu are scrupule, nici macar nu-l lasa pe copil sa vorbeasca cu mama lui.

Nu cunosc momentul recunoşterii, dar dacă numar numai de la REML /2012 imi rezultă că în anii 2012, 2013, 2014, 2015 copilul a crescut ... lângă tată.

Adică ...numai instanţă să nu fii ... să trebuiască să alegi între doi părinţi ...la fel de interesaţi, vorba lui Avlil.

Copilul acesta a fost ...pierdut printre expertize şi hărtii.
Este ...victima colaterală a cautatului de vinovaţi. Eu nu zic că n-ar trebui căutaţi. Dar ar fi bine să ne amintim şi ... MOTIVUL esential (copilul) pentru care "luptăm". Că altminteri copilul acesta (care are vreo 14 ani dacă adun 8 ani + 2 ani + 4 ani) o să zică într-o zi: mamă, tie ti-or fost mai dragi feţele vinovaţilor decât a mea ... Că pe acelea ai vrut tu să le vezi...

Nu condamn pe nimeni. Fiecare işi trăieşte viaţa cum crede şi de foarte multe ori cum poate. Încerc doar să atrag atenţia, într-al 12 lea ceas (si tot atâţia de ...război de orgolii) să mai aveţi grijă şi de sufletele ... victimelor colaterale. Că pentru suflet nu există proteze.

Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
romascanu, moderator
Fara studii juridice, ca simplu cetatean, imi pun intrebari la care nu pot raspunde:
-sub stare de juramant, tatal neaga paternitatea intr-un proces de-a lungul a 8 ani, motivand cu relatia mamei cu terte persoane;
-copilului i se emite un certificat de nastere cu tata necunoscut, dobandind numele mamei;
-copilul este al mamei, unicul parinte. Ce a facut timp de 8 ani acest tata, cu ce a participat la crestera si eduarea minorului ?
-cand spune adevarul nehotaratul tata? In fata instantei sau in fata notarului? De unde stie si este convins ca este tatal copilului din moment ce 8 ani a sustinut ca mama ar fi avut relatii cu mai multi barbati ? De ce instanta nu s-a sesizat asupra declaratiilor?
-cum si-a adus aminte dupa 8 ani ca a procreat un copil pe care l-a negat timp de 8 ani, l-a mustrat constiinta? Aceeasi constiinta nu l-a mustrat ca financiar si emotiv nu s-a implicat in crestera copilului ?
- copilul l-a luat dupa demersurile facute pentru stabilirea paternitatii. Dar ma intreb, unde a locuit acel copil pana la acea data, in ingrijirea cui a fost ?Autoarea topicului mentioneaza "copilul mi-a fost luat.Facand uz de putere de bani, de relatii si profitand de legi pe care le poate interpreta dupa bunul sau plac." Si o cred referitor la bani si relatii, din moment ce Politia nu s-a sesizat la relamatia dansei ca a fost amenintata cu arma de foc, arma fiind gasita in pobagajul masinii.
(regimul munitiei si armamentului specifica locul si modul cum se pastreza armamentul si munitia. Pentru recclamatie de amenintare cu arma, dovedita cu locul unde a fost gasit pistolul, Politia avea obligatia sa-i anuleze permisul si sa-i ridice pistolul si munitia).
-cum a luat copilul de langa mama neexistand o hotarare judecatoreasca ?
- doua teste ADN, ale aceluiasi subiect, emise de aceeasi comisie dar cu rezultate diferite...noaptea mintii...De ce instanta nu s-a sesizat ?
Justitia s-a pronuntat in functie de probele de la dosar si in primul dar si in al doilea caz.
Dar vin intrebarile:
- 8 ani pentru stabilirea paternitatii? Bine ca nu mai fac baietii armata ca era posibil ca tatal sa-si recunoasca fiul la incorporare;
- ce primeaza, o declaratie luata sub stare de juramant in fata unui complet de judecata sau o declaratie in fata unui notar public ?
- care din declaratii este cea adevarata ?
- care este pozitia Justitiei fata de cele doua teste ADN si cele doua declaratii ale"tatalui"?
Reiese din comentarii ca mama este cea acuzata. O fi, pentru ca in prima faza i s-a refuzat dreptul de avea un tata copilul, ca si-a petrecut 8 ani prin salile tribunalelor, analize, timp, bani stres si umilinta( a dat numele tatalui dar analizele dovedesc contrariul). In faza a doua se face o dreptate la o nedreptate. Cam tardiv si inoportun. Adica, rasadesc un pom fructifer, il curat, deparatizez, il ingrijesc cativa ani si cand face fructe, vine vecinul si le culege...sub ochii mei, amenintandu-ma cu pistolul...
Este exact ca in sistemul: Re+Rl= Pc1 + Ms
Re-Rl = Pc2 + N

Cu ce arme si cu cine sa mai lupte aceasta mama cand legile sunt interpretabile, au portite, si Justitia nu este oarba ?
petricadracea, utilizator
Copilul traia cu mine si a fost ,,rapit,,de la scoala in prima ora de curs (intamplator profesorul a lipsit de la prima ora).Disparitia mi-a fost anuntata telefonic dupa o ora , cand a aparut cadrul didactic la cea de-a doua ora de curs. Am facut plangere la politie ,m-au chemat sa dau declaratii (inca o ora pierduta). L-au pus in cautare si captura si dupa declaratiile pe care le-a dat , s-a constatat ca nu este vorba de nici o rapire .Potrivit noului certificat de nastere el era tatal copilului. Neexistand o hotarare privind incredintarea copilului , legea considera ca ambii parinti au custodie comuna .Cat priveste incredintarea copilului, timpul era prea scurt ca sa se poata rezolva o astfel de incredintare.
Raspunsul unui politist sincer , obosit de insistentele si hartiile mele?
Nu veti putea face nimic in acest moment, singurul lucru pe care il puteti face pana la rezolvarea cererii de incredintare este sa-l luati in acelasi mod de la ,,tata,,
In disperare de cauza am incercat o mediere cu cei de la protectia copilului si a mamei. Si spun am incercat pentru ca nici acolo nu am rezolvat nimic. ,,Tatal,, a cazut de acord sa ne intalnim la sediul Protectiei copilului si a mamei in vederea unei medieri impreuna cu copilul. M-am prezentat la ora si data stabilita (dupa o luna de lungi insitente, cereri si raspunsuri)si...,,tatal,,era de negasit...era plecat cu sotia lui si copilul meu intr-o vacanta care avea drept scop initierea meseriei de ,,tata,,si probabil de ,,noua mama,,
Am incercat sa aflu unde isi petrec aceasta vacanta, insa cei de la protectia copilului au refuzat sa-mi dea date despre locul si durata acesteia (hotarare luata in interesul copilului).
Pot povesti zile intregi care au fost incercarile mele in a-mi recupera copilul , de asemenea le pot dovedi, ce nu pot face este sa evit comentariile celor care ma condamna( din necunoasterea intregului proces) . Adevarul este, ca mi-am asumat riscul acestor comentarii inca de la inceputul inscrierii mele pe acest forum. Daca as fi pretins ca toata lumea sa-mi dea dreptate, atunci nu m-as fi gasit aici.
In una din aceste zile am contactat un avocat caruia i-am povestit pe scurt cazul meu si am inteles ca tot ce imi ramane acum , in afara asteptarii rezultatelor plangerilor penale , este sa cer justitiei stabilirea un program de vizita cu fiul meu ,vacante petrecute impreuna...
De incredintare a copilului nu se poate vorbi pentru ca ,,tatal,, poate demostra ca situatia economica este mult mai buna decat a mea , ca in cei doi ani de cand copilul se gaseste in ingrijirea lui copilul s-a obisnuit cu el si ca o noua schimbare de domiciliu ii poate provoca traume psihice (am invatat ca este cel mai usor lucru cu care se poate juca , fara sa mai tin cont si de continua manipulare a copilului in acest timp)
Am respirat usurata in timpul convorbirii si i-am spus ca este ceea ce imi doresc. Obtinerea unei sentinte judecatoresti in sensul stabilirii unui orar de vizite si vacante petrecute impreuna cu fiul meu lucru pe care nu poate sa-l respinga nici-o instanta din Romania .
In sfarsit (mi-am spus) pot obtine ceva care nu poate fi contestat de nimeni indiferent cate declaratii false sau mincinoase se pot aduce.
Aceasta fericire a durat exact cat poti respira o singura data , pentru ca acel avocat (marturisesc ca trebuie sa-i multumesc) nu poate sa ti spuna doar partea buna a lucrurilor , ci si partea rea (intotdeauna exista).
Sentinta de stabilire a orarului de vizita nu inseamna ca se poate rezolva in ,,teren,,.
Daca acest orar nu este respectat de ,,tata,, ce se intampla sau ce poate sa i se intample?
NIMIC a spus avocatul intelegand un pic caracterul ,ambitia si orgoliul ,,tatalui,,
Solutia?
O intelegere intre dvoastra si ,,tata,,
Parerea si dorinta copilului?
Pe copil nu as putea sa-l aduc de fiecare data in instanta ca sa pot executa o Hotarare
Nu vreau sa-mi maltratez psihic copilul si cred(din experienta) ca nici nu l-as gasi in locul si la ora stabilita .

Si atunci, un barbat care s-a jucat ani de zile cu identitatea unui copil , care era convins ca este a lui, tocmai din dorinta de a se razbuna ,pentru ca mama acestuia l-a tarat prin judecatorii si tribunale fabricand dupa spusele lui ,,o telenovela,,,cum poate sa ajunga pasnic la o intelegere avand drept scop interesele copilului?

I-o fi venit mintea la cap? Va spun categoric ca nu , altfel nu i-ar fi interzis copilului sa vorbeasca cu mine si cu atat mai putin sa vorbeasca cu fratele lui , frati care au crescut impreuna si care au aceeasi mama .

Si nu putine au fost incercarile mele de a ajunge la o intelegere in afara justitiei.

Cred ca ma voi retrage din acest forum si nu pentru ca am gasit neintelegere din partea participantilor. Nu sunt aici pentru a mi se da dreptate in tot ceea spun si nici in a provoca lacrimi sau sentimente de mila si nici mesaje subtile cu privire la ,,calitatea si sentimentele,, mele ca si mama.

Am expus un CAZ caruia ii caut rezolvarea. Daca rezolvarea nu o pot gasi aici ,voi mai incerca si in alta parte si sunt sigura ca o voi gasi .
Aceasta lupta in nici un caz nu ma va indeparta de copilul meu , cine ma indeparteaza de copil este cel care timp de 10 ani nu a vrut sa stie de acest copil, constient fiind ca este copilul lui si tot constient fiind ca rezultatul acelui nenorocit examen ADN era eronat.(numai el stie cum)

Va multumesc tuturor pentru comentariile facute si pentru lucrurile noi pe care le-am aflat/invatat .
ContSters285427, utilizator
Stimată doamnă, acest caz, al Dumneavoastră, merită dezbătut public. Nu ştiu care televiziune v-ar accepta, dar ceea ce aţi trăit D-tră este o dramă şi demonstrează cum este posibil ca, prin influenţă şi mulţi bani, să se cumpere chiar şi ...un copil.
Demonstrează că totul e de cumpărat, diferă doar preţul.Trist.
Luptaţi în continuare, vă doresc mult noroc.

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate, copil major karlsberg karlsberg Buna ziua, Va prezint cazul urmator: Copilul (25 ani) doreste sa fie recunoscut de tatal biologic care are o familie si 2 copii. Copilul nu a fost recunoscut ... (vezi toată discuția)