Poate sa-mi spuna cineva cum se explica urmatoarea situatie:
-in 2010 se termina primul proces de stabilire a paternitatii (excluderea de la paternitate)
se emite o sentinta care ramane definitiva si executorie
-in 2011 cel exclus recunoaste paternitatea copilului
-in 2011 contest recunoasterea in baza sentintei din 2010
-in 2012 INML depune cerere de completare dispozitiv a sentintei din 2010 pentru a lamuri si aviza rezultatul expertizei (,,rezultatul este excludere de la paternitate 100%,rezultatele acestor testari stiintifice au caracter permanent si absolut,neexistand nici o posibilitate de a mai fi modificate de-a lungul timpului,,)(OARE?-NU A TRECUT DECAT UN AN CA SA DEMONSTRATI CONTRARIUL!:O
-in 2013(exact dupa un an) INML depune la dosarul de contestare a declaratiei de recunoastere, rezultatul unei noi expertize(solicitata in instanta de acelasi individ care ani de zile a negat paternitatea copilului cu martori si expertize) in care se stabileste ca aceeasi persoana este tatal biologic al minorului cu un procent de 99,999988%
Cum imi explica cineva aceasta situatie, fara sa tinem cont de toate daunele morale provocate de-a lungul timpului in principal copilului si dupa aceea unei intregi familii?
Nu vreau sa amintesc aici de daunele materiale care raportat la cele morale nu au atat de mare importanta.(in ambele procese am pierdut deci va trebui sa platesc toate ,,marile case de avocatura,, plus toate avizarile INML-ului....AMBITIE, ORGOLIU, URA...sau DRAGOSTE INFINITA FATA DE COPIL?
Expertii laboratorului au pregatirea profesionala si stiintifica ceruta in domeniul testarii ADN medico-legale, completata cu stagii de formare in servicii ADN de referinta din Germania, Franta si Marea Britanie. Echipa de specialisti cuprinde un medic primar legist, doctor in stiinte medicale, si trei biochimisti specialisti, cu masterat in biologie moleculara. Experienta profesionala poate fi demonstrata de participarea in cadrul proiectelor de cercetare nationala si internationala si de faptul ca laboratorul efectueaza teste ADN de paternitate la scara nationala.
1. Testele ADN de paternitate
Teste ADN permit examinarea directa a materialului genetic mostenit de o persoana de la parintii sai biologici.
Fiecare fiinta umana mosteneste materialul genetic in proportii perfect egale: 50% de la mama, respectiv 50% de la tatal biologic. Comparand profilul ADN ale unui copil cu profilul ADN al mamei se pot identifica cu precizie acea proportie de 50% de caracteristici genetice mostenite de la mama biologica. Restul caracteristicilor ADN din profilul copilului provin de la tatal biologic.
Atunci cand un barbat este testat in calitate de prezumptiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN nu corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat este exclus de la paternitate. Concluzia de excludere este absoluta, de 100% .
Atunci cand un barbat este testat in calitate de prezumptiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat poate fi tatal biologic. O concluzie de confirmare a paternitatii se formuleaza intotdeauna prin calcularea unei probabilitati de paternitate care poate atinge valori de peste 99,9999%...vezi [ link extern ] >
LEGEA privind ORGANIZAREA ACTIVITATII SI FUNCTIONAREA INSTITUTIILOR DE MEDICINA LEGALA
Art. 5. Instituțiile de medicină legală sunt singurele unități sanitare, abilitate conform
legii, să efectueze lucrări specifice și să întocmească documente medico-legale care pot
contribui la probațiunea judiciară, prin elemente științifice și obiective referitoare la
particularitățile biologice ale ființei umane. vezi...[ link extern ] &