avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Avem in firma o doamna care are 59 ani si peste 20 de ani de munca .Ea are tot dreptul sa se pensioneze insa refuza acest lucru.Noi am vrea sa angajam pe cineva mai tanar insa nu stim pe ce motiv putem sa o concediem.
Ea refuza categoric sa isi dea demisia si spune ca nu vrea sa plece, mai mult ca ne cheama in judecata daca o concediem.
Eu m-am gandit la o concediere potrivit art. 65 alin. (1) din Codul muncii concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului avand ca motiv desfiintarea postului.
Este bine ce vreau sa fac?Ma pot trezi chemat in judecata? Trebuie un preaviz la concediere?Cum trebuie procedat?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:34, 23 Iulie 2009
In cazul concedierii individuale (art.65 din Codul muncii) nu se "blocheaza" postul.
In cazul concedierilor colective aceasta "blocare" este de 9 luni, nu de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract la data depunerii dosarului de pensionare gbrlcostache gbrlcostache Avem un angajat care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta din septembrie 2009.Si cu 1 februarie a facut cerere sa-si depuna dosarul la ... (vezi toată discuția)
Obligare iesire pensie netu_ologu netu_ologu daca am implinit 45 de ani ,cu cel putin 20 de ani de subteran,pot fi obligat sa ies la pensie? (vezi toată discuția)
Pensionare BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT la firma am o doamna care a implinit de curand varsta de 60 de ani (pensionare pentru limita de varsta) si peste 30 de ani de vechime in munca . Problema ... (vezi toată discuția)