avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... victima nu depune plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

victima nu depune plangere

in cazul in care invinuitul este acuzat de sechestrare de persoane si victima nu depune plangere ci doar da o declaratie in care explica cele intamplate invinuitul poate fi cercetat si ulterior arestat? doar pe baza declaratiei victimei si pe cele ale martorilor se pot intampla acestea?fara existenta vreunei plangeri?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 07:46, 2 August 2009
cocorul alb a scris:

in cazul in care invinuitul este acuzat de sechestrare de persoane si victima nu depune plangere ci doar da o declaratie in care explica cele intamplate invinuitul poate fi cercetat si ulterior arestat? doar pe baza declaratiei victimei si pe cele ale martorilor se pot intampla acestea?fara existenta vreunei plangeri?

Daca organul de cerecetare penala se autosesizeaza este suficient.
Trebuie administrat un probatoriu si persoana invinuita trebuie sa isi angajeze neaparat avocat.
Se poate ajunge si la arestare.

avocat Claudiu Lascoschi
In acest caz, chiar daca nu s-a depus plangere de catre persoana vatamata ....actiunea penala s-a pus in miscare din oficiu; iar impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala.
Este una din infractiunile cu un grad de pericol ridicat.
Persoana invinuita este libera sau arestata?
Subscriu.Nu este neaparat nevoie de plangere prealabila,deoarece in textul incriminat de lege nu se regaseste obligativitatea depunerii plangerii prealabile.In alta ordine de idei,politia s-a autosesizat.Impacarea partilor nu inlatura caracterul penal al faptei.Este nevoie de prezenta unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare direct la instanta aleutin10 aleutin10 buna seara..mă poate ajuta cineva...pot deschide un proces penal adresându-mă direct judecătoriei și nu parchetului. MULȚUMESC (vezi toată discuția)
Denunt calomnios estrela2126 estrela2126 Actiunea penala pentru infractiunea de denuntare calomnioasa se pune in miscare din oficiu????#-o (vezi toată discuția)
Termen introducere plangere lilicrin lilicrin Buna ziua, as vrea sa stiu care este termenul legal in care se poate introduce o plangere pentru frauda, ce se intampla daca am depasit termenul si care sunt ... (vezi toată discuția)