avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarâre care sa tina loc de act autentic
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarâre care sa tina loc de act autentic

buna ziua
am si eu o problema mai delicata ca sa zic asa.
bunicul meu a mostenit de la sora sa un teren cu suprafata de 2 ha.
sora lui a decedat acum 21 ani.
bunicul a decedat si eu am dezbatut succesiunea ca unic mostenitor dupa el.
la cateva luni ma da in judecata o persoana care zice ca printr-un act de mana ia fost vandut terenul in 1994 de catre sora bunicului meu.
instanta ii respinge cererea pe motiv ca trebuie sa prezinte certificatul fiscal si alte acte.
acum iar ma da in judecata.
va rog sa imi spuneti are vreo sansa ca sa intre in posesia terenului meu, sa castige procesul?
in cat timp se prescrie actiunea?
exceptia lucrului judecat se aplica aici?
Cel mai recent răspuns: sile2011 , utilizator 18:04, 1 Decembrie 2015
cererea doar a fost inregistrata pe portal just, adica la judecatorie,si se afla la judecator care ii aproba sau nu cererea de chemare in judecata.
atata timp cat nu primesc nici o cerere de chemare in judecata , doar ca o analizeaza judecatorul din punctul meu de vedere este egal cu zero.
numai in romania auzi SI SE FACE, ca daca vii cu hartii de mana te faci bogat,PROPRIETAR, ASTA E TRAIM IN ROMANIA
Faptul că a fost înregistrată pe portal înseamnă că a fost depusă o cerere având ca obiect......Această cerere va fi examinată potrivit art. 200NCPC ,de către judecător, (fie că vă place sau nu) sub aspectul îndeplinirii condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească o astfel de cerere, înclusiv al achitării unei taxe. judiciare. Abia apoi, se va fixa primul termen. și d-voastră , în ÎNTÂMPINARE veți avea dreptul de a invoca excepția autorității de lucru judecat.
Părerea d-voastră, indiferent care este, nu contează dar actele cu care vă demonstrați dreptul contează.
Verificați dacă în prima hotărâre s-a avut în vedere existența unui teren neidentificat sau cert identificat- acest lucru constituind o situație nouă și prin urmare, nu există autoritate de lucru judecat. (a fost doar un exemplu)
dar un termen de prescriptie este?
din cate stiu odata ce a intrat in circuitul civil nu se mai poate face nimic
au trecut 21 de ani de la asa zisa vanzare
Desigur că intervine prescripția (pentru fapte penale) dar se poate introduce pe cale civilă o acțiune în constatarea nulității actului respectiv, acțiune care poate fi introdusă de partea interesată(și nu de Parchet)
"Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1819 din 19 mai 2011 pronunţată în recurs de Secţia comercială a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract de vânzare-cumpărare privind un imobil) că promisiunea de vânzare – cumpărare, chiar dacă relativă la un bun imobil, nu are drept consecinţă transmiterea unui drept real asupra bunului, ci constituie o obligaţie de a face care conferă doar un drept de creanţă celui în favoarea căruia există. Prin urmare, acţiunea în pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act de vânzare – cumpărare reprezintă o modalitate de executare în natură a unei obligaţii de a face, acţiunea fiind personală, prescriptibilă în termenul general de prescripţie de 3 ani, stabilit de art. 1 din Decretul nr. 167/1958 (art. 2517 NCC), nepurtând asupra bunului, ci asupra promitentului."
deci in concluzie a avut timp 21 de ani ca sa ceara sa faca contractul de vanzare cumparare.
eu am dezbatut succesiunea dupa acest titlu, am cheltuit bani si platesc si impozit pe el.
ca sa numai zic ca a fost bunicul meu acum 6 ani acolo ( unde este terenul , nu este in aceeasi localitate) , si a facut sesizare la politie , dar acestia iau zis ca nu o sa faca nimic , ca este un fals, deci este prescriptibila.
ca sa numai zic ca este un fals si culmea este ca sunt mortii partiile vanzatorul si cumparatorul, vanzatorul este sora bunicului si din partea cumparatorului este copilul celui care zice ca la cumparat, deci daca se doveste ca este un fals , cine ajunge la inchisoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare - cumparare marianpopaconsult marianpopaconsult Buna Ziua. In cursul anului 2008, bunicul meu a promis vanzarea unei suprafete de 5 ha teren arabil unei persoane, care se angaja s-a intocmeasca documentatia ... (vezi toată discuția)
Hotarare ce tine loc de act autentic officemvp officemvp Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti ca solutie ar putea da instanta de recurs,in cazul unei cererii in evacuare a unei persoane care locuieste abuziv,dupa ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii cererii invocata cristina/BZ cristina/BZ tatal meu s-a judecat in 2008 cu un individ in si o comisie locala pentru niste teren cumparat de bunicii mei ca loc de casa inainte de 1955 si care aveau ... (vezi toată discuția)