avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz - deposedare de masina cumparata cu chitanta de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz - deposedare de masina cumparata cu chitanta de mana

Buna ziua. As vrea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Am cumparat o masina de la o cunostinta ,fara acte, doar o hartie de mana pe care o are doar vanzatorul care nu mai vrea sa o arate, am reusit doar sa inregistrez o convorbire telefonica prin care recunoaste ca i-am dat banii 9500 Euro, si nu stiu daca este o proba pentru a-mi recupera masina, pe care a luat-o omul din fata casei in timp ce eram plecat din localitate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mimi000 , utilizator 17:24, 7 Decembrie 2015
Inca odata spun ca nu fac drept penal, insa logica nu ma lasa sa intekleg cum anume sunt doua infractiuni: furt si inselaciune? Dupa mine ambele s-au infaptuit prin actiunea de a lua masina din posesia noului proprietar, altfel lucrurile nu erau nici furt si nici inselaciune. Acum... aceasta singura actiune inseamna doua infractiuni?
In primul rand sunt doua infractiuni, inselaciunea privind vanzarea prin inducerea in eroare a cumparatorului, iar in al doilea rand furtul, incadrat la art 228 alin 2 CP, datoria faptului ca bunul se afla in posesia cumparatorului, chiar daca in mod legal autoturismul inca apartinea vanzatorului.
Daca nu aveti cunostiinte de drept penal nu sunteti obligata sa raspundeti cererilor respective.
Va doresc o seara placuta!
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Adela Maria Bratulescu, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
convorbirea telefonica nu va ajuta la nimic. Poate fi contestata ca fiind neautentica si o convorbire telefonica nu va tine seama niciodata loc de contract sau chitantza semnata de vanzator si cumparator. Poate un martor sa va fie de folos, nici macar o copie xerox a chitantei nu va poate fi de folos. Ca sa fie infractiuea de furt calificat trebuie dovedit faptul ca erati proprietarul bunului in momentul furtului.
Care abuz/furt/inselaciune?
'Eu,ca proprietarul din actele masinii,am incredintat-o reclamantului 24h pt a-si rezolva o problema ;dupa scurgerea acestor ore si a altora 2 zile si vazand ca nu apare cu masina ,am
mers la adresa de domiciliu a reclamantului .nefiind acasa dar masina in fata casei am zis ca nu vrea sa dea ochii cu mine si intamplator aveam la mine si cheile de rezerva , am luat masina si am plecat.'
Asa poate sa declare respectivul .Cert se poate retine neincheierea unui contract in forma autentica .
Adresati-va unui avocat care poate vedea actele(atatea cate exista) .

Alte discuții în legătură

Acuzat pe nedrept de furt de mașină IonutAdrian00 IonutAdrian00 Buna seara. Am fost in concubinaj cu o fata maritata 4 luni de zile, i-am cumparat o masina, .am scos nr rosii pe numele ei (este proprietara). Doar nr ... (vezi toată discuția)
Furt sau nu ? mrpigos mrpigos Buna ziua.In martie anul trecut am cumparat o masina de la niste prieteni din oras.Am stabilit sa n-o mai trec pe numele meu si sa-i platesc taxele la ... (vezi toată discuția)
Furt masina Nappa Nappa Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea ... (vezi toată discuția)