avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz - deposedare de masina cumparata cu chitanta de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz - deposedare de masina cumparata cu chitanta de mana

Buna ziua. As vrea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Am cumparat o masina de la o cunostinta ,fara acte, doar o hartie de mana pe care o are doar vanzatorul care nu mai vrea sa o arate, am reusit doar sa inregistrez o convorbire telefonica prin care recunoaste ca i-am dat banii 9500 Euro, si nu stiu daca este o proba pentru a-mi recupera masina, pe care a luat-o omul din fata casei in timp ce eram plecat din localitate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mimi000 , utilizator 17:24, 7 Decembrie 2015
...pe mine ma depaseste situatia in care se face o chitanta de mana intr-un SINGUR exemplar, si acela ramane la vanzator ???
citez: " ...doar o hartie de mana pe care o are doar vanzatorul care nu mai vrea
sa o arate ..." Pai aratati Dvs. celalalt exemplar al chitantei !
E și furt clar.
Si înșelăciune dacă a premeditat sa va ia mașină si a avut scop de a va însela.
Cel puțin tentativa ar fi...

Problema este sa se dovedească.
Faceți plangere la politie ar fi bine sa aveți și avocat angajat când va fi audiata persoana respectiva.
Declarația acesteia poate sa fie foarte importanta și dacă politia ar vrea sa îl ajute ar putea.
E posibil ca politia nici sa nu va creadă dar depinde ce rezulta din înregistrare.
Practic nu aveți probe ca erați proprietar al mașinii.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cand se va reglementa prin codul rutier vanzarea unui autovehicol in asa fel incat vanzatorul sa aiba obligatia sa declare la serviciul de inmatriculari vanzarea masinii si totodata sa aiba obligatia predarii numerelor de inmatriculare(daca noul proprietar doreste sa le pastreze sa le ia de la serviciul de inmatriculare)cred ca abia atunci nu vor mai circula masini cu doi proprietari ,unu la fisc si altul la serviciul de inmatriculari.
Cred ca nu aveti nici o sansa daca nu aveti un avocat bun.
~ Conținut șters la cerere ~
@stoicavasile
Exact asta prevede legea actuala si reglementarile conexe numai ca exista persoane care fac acest transfer de bunuri la "mica intelegere" nu trebuie sa reinventam apa rece...

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Acuzat pe nedrept de furt de mașină IonutAdrian00 IonutAdrian00 Buna seara. Am fost in concubinaj cu o fata maritata 4 luni de zile, i-am cumparat o masina, .am scos nr rosii pe numele ei (este proprietara). Doar nr ... (vezi toată discuția)
Furt sau nu ? mrpigos mrpigos Buna ziua.In martie anul trecut am cumparat o masina de la niste prieteni din oras.Am stabilit sa n-o mai trec pe numele meu si sa-i platesc taxele la ... (vezi toată discuția)
Furt masina Nappa Nappa Buna ziua! Am o nelamurire in legatura cu o problema: un cunoscut de-al meu mi-a imprumutat suma de 300 de ron urmand sa-i dau inapoi.el a venit in camera mea ... (vezi toată discuția)