ralu21 a scris:
Nu risca nimic atata timp ca nu a luat la cunostinta ca mandatul i-a fost revocat
Propozitia asta este adevarata in cazul in care mandatul se stinge prin revocare.
Dar :pleasantry:tanti cu coasa nu revoca mandate. Pe unde trece ea, mandatele INCETEAZA prin MOARTE (regula).
Iar exceptia scrisa de legally mai sus este de stricta interpretare...si nelăbărţabilă (sic!) după interese.
Adica, la moartea mandantului, mandatarul este obligat sa termine
afacerea inceputa "DACA prin intarziere ar putea urma un pericol", (daca intarzierea ar provoca pagube), si nicidecum sa tot inceapa la afaceri in numele unui MORT mizand pe faptul ca poate nu se prind fraierii de mostenitori (pe care in acest fel mai mult ii pagubim decat ii aparam de pagube).
De aici se trage si ratiunea pentru care mandatul judiciar nu inceteaza prin moarte. (dincolo de prevederea expresa din 71 C. proc. civ) Daca mie imi moare clientul azi nu pot sa zic: ce misto, maine am zi libera! Trebuie sa ma prezint in procesul deschis in numele lui pentru ca altminteri ar rezulta pagube... Si apoi sa incerc sa dau de mostenitori pentru a fi introdusi in cauza si ...sa vad daca si lor le plac ochii mei albastri (daca nu cumva imi revoca mandatul).
Eu as avea o alta intrebare ...intrebatoare, care, sugubat pusa, ar suna cam asa: Da' matale cine esti?
Adica @ ciprianj sper ca dvs. nu sunteti TERTUL pe care l-ar "aranja" sa incheie vreun contract cu mandatarul acesta care se face ca ...n-a murit mortul? Pentru ca numai actele incheiate cu tertii de
buna-credinta sunt valabile. Or, daca dvs. cunoasteti despre acesta moarte, atunci nu ar trebui sa va ingrijiti atat de mult de ce... risca mandatarul, ci de ce riscati dvs.